Vodič za Ruse

Savetujemo Ruse
Kupovinom nekretnine do privremenog boravka u Srbiji - najlakši put?
Srbija je godinama unazad atraktivna destinacija koja navodi turiste da razmisle o dužem boravku ili stalnom preseljenju. Pored načina života koji privlači različite generacije, bogate istorije i jedinstvenog mentaliteta naroda, Srbija pre svega nudi pogodne uslove za rad i obrazovanje, a troškovi života su generalno niži u poređenju sa zapadnoevropskim zemljama. Ovaj ekonomski faktor čini Srbiju posebno atraktivnom za one koji traže viši standard života po pristupačnim cenama.
Savetujemo Ruse
Rusi u Srbiji: kompletan vodič kroz imigraciju
Poslednjih godina Srbija je postala sve interesantnija destinacija za preseljenje ruskih državljana, a trend se naročito ustalio u uslovima ukrajinske krize. Sve više Rusa prepoznaje Srbiju kao zemlju mogućnosti u pogledu prenosa biznisa, kupovine nekretnine ili, šire gledano, zbog izuzetno liberalnih zakona u vezi sa imigracijom.
Savetujemo Ruse
Detaljan vodič za Ruse: Kako da iznajmite nekretninu sigurno, lako i bez plaćanja agencijske provizije

U poslednje vreme sve je više stranih državljana, naročito ruskih, koji dolaze u Srbiju. Mnogi od njih nemaju svoju nekretninu u Beogradu, zbog čega se odlučuju da iznajme stan za život. Međutim, već sa prelaskom granice susreću se sa mnogim poteškoćama, a neke od njih su svakako jezik, ali i dokumentacija.