€/m²
€/m²

Novogradnja Kragujevac - Prodaja nekretnina

Rezultata: 1
ID: 570
Tesla Palace - Novogradnja Kragujevac - Bubanj
Cena na upit
27 - 230 m²
Rata od: na upit
aktuelno

Novogradnja u Kragujevcu

U 2021. godini postoji jasan trend rasta učešća kupovine stanova u novogradnji u odnosu na ukupan promet na tržištu Kragujevca. Podaci govore da je tržišno učešće novogradnje u ukupnom prometu nekretnina u 2021. godini 20%, dok je u prvi osam meseci 2022. godine ono već na 30% i pokazuje jasnu tendenciju sve većeg rasta.

Ukupan broj kupoprodajnih poslova u starogradnji, sa druge strane, opada, odnosno u 2022. godini ima 200 kupoprodajnih ugovora manje nego u 2021. godini. Ako govorimo o cenama, one prate tendenciju rasta kao i na tržištu Srbije, s tim što i ovde prednjači novogradnja. Shodno tome primećen je i veći skok rasta cena u Kragujevcu.

O Kragujevcu

Kragujevac je prva prestonica Kneževine Srbije koju je knez Miloš Obrenović proglasio 1818. godine. U Kragujevcu je proglašen prvi srpski ustav, Sretenjski, jedan od najmodernijih Ustava toga doba. Kragujevac je mesto u kom je pročitana odluka Berlinskog kongresa da Srbija postaje nezavisna država. U njemu je osnovan prvi Licej, prvo pozorište i prva gimnazija. Kragujevac je danas četvrti najveći grad po broju stanovnika u Srbiji. Najznačajniji je privredni, kulturno-obrazovni, administrativni i zdravstveni centar Šumadije, ali i regiona oko Čačka, Kraljeva, Užica, Jagodine, Kruševca, Smederava, Požarevca i severnog Kosova.