Agencija za nekretnine City Expert - Blog

Tržište nekretnina
Da li je vreme za dugoročno izdavanje nekretnine?
Najveći muzički festival u regionu EXIT je završen, a Novi Sad je tradicionalno ugostio brojne domaće i strane turiste. Ova atrakcija je očekivano izazvala izuzetnu potražnju za smeštajnim jedinicama tokom prethodne nedelje i poskupljenja cena stanova koji se izdaju “na dan”. Dok posetioci polako napuštaju Novi Sad, postavlja se pitanje: da li je u ovom trenutku isplativije dati stan u dugoročni zakup ili “na dan”?
Uređenje stana
Kako se rešiti mrava u kući ili stanu? Prevencija i prirodna sredstva
Bez obzira na to koliko su mali, mravi u životnom prostoru mogu biti prava napast. Njihova invazija je čest problem sa kojim se susreću brojna domaćinstva tokom cele godine. Ako ste videli jednog mrava u kući, gotovo je sigurno da je u pitanju izviđač u potrazi za hranom, iza kog se krije čitava kolonija u blizini. U nastavku teksta, saznajte koji prirodni i bezbedni načini postoje da se oslobodite ovih nepozvanih posetioca.
Saveti
Da li je MONTAŽNA KUĆA dobar i isplativ izbor za vaš dom?
U vreme velikih poskupljenja nekretnina i gradnje, sigurno tražite najbolji, ali i najpovoljniji način da obezbedite svoj dom. Montažne kuće se često spominju kao atraktivne i pristupačne opcije, ali ih prati glas da su manje izdržljive građevine.
Tržište nekretnina
Najisplativije lokacije za nekretnine u Beogradu! Vodič za investicionu kupovinu stana u 2024.
Oni koji su odlučili da novac pretvore u pouzdanu investiciju, sigurno razmišljaju o kupovini nekretnine koju bi potom izdavali ili pak prodali kada joj vrednost na tržištu poraste. Ovo je svakako dobar plan jer je tržište nekretnina tradicionalno otporno na globalne krize. Drugim rečima, šta god da se desi na geopolitičkom ili ekonomskom planu, povrat investicije je zasiguran.
Pravni saveti
Katastar nepokretnosti
Katastar nepokretnosti je javni registar u koji se upisuju nepokretnosti, prava na nepokretnostima, zabeležbe i predbeležbe. Za vođenje katastra nepokretnosti u Republici Srbiji nadležan je Republički geodetski zavod, a javnosti je omogućen javni pristup preko internet sajta. Na ovom internet sajtu možete pronaći podatke o nepokretnostima koje su upisane u katastar, kao i o njihovim upisanim vlasnicima.
Pravni saveti
Bitni i obavezni elementi ugovora o zakupu nepokretnosti

Bitni i obavezni elementi ugovora o zakupu nepokretnosti su ključni za uspostavljanje jasnih pravnih odnosa između zakupodavca i zakupca. U ovom blogu istražujemo osnovne definicije i pravne uslove u vezi sa zakupom o nepokretnosti.

Pravni saveti
Porez na imovinu - kada se plaća i ko je obveznik poreza?

Naš narod je iznedrio izreku, “mora samo da se umre i da se plati porez”. Da li ste znali da se porez na imovinu u Srbiji može platiti čak iz 4 puta u toku godine? Porez na imovinu se utvrđuje na godišnjem nivou u ukupnom iznosu, ali je omogućeno da se tako utvrđen iznos plaća tromesečno, dakle četiri puta godišnje i to u roku od 45 dana od dana početka tromesečja. Međutim, to ne sprečava poreskog obveznika da ga isplati i jednokratno.

Tržište nekretnina
Novi Sad - riznica novogradnje: gde se najviše grade i kupuju stanovi?
Novi Sad se pokazao kao lider na srpskom tržištu nepokretnosti po broju prodatog građevinskog zemljišta u poslednje tri godine, pokazuju podaci RGZ. Sa ukupno 2.874 prometovane parcele, nadmašio je prestonicu.
Tržište nekretnina
Prvi kvartal 2024: Kako se kreću cene stanova i koliko se kupuje u Srbiji?
Cene stanova u Srbiji doživele su blagi rast, dok je na tržištu nekretnina nastavljen trend stagnacije u prvom tromesečju 2024. godine.
Dešavanja u Novom Sadu
Novo naselje na Trandžamentu u Novom Sadu: gradi se 65 zgrada i preko 2.000 stanova
U neposrednoj blizini Petrovaradinske tvrđave, na području Trandžamenta, planira se gradnja stambenog kompleksa za 5.000 budućih stanara na 10,2 hektara, pokazuje urbanistički projekat koji je trenutno na javnom uvidu.
Saveti za vlasnike
Besplatna procena vrednost nekretnine

Procena vrednosti nekretnine daje važne smernice vlasnicima o tome kako da formiraju cenu nekretnine za proda

Pravni saveti
Učešće za stan - Šta je i koliki je iznos učešća?
Kupovina sopstvenog doma predstavlja jedan od najvažnijih koraka u životu, a stambeni kredit je često ključna karika u ostvarivanju tog sna. Ukoliko nemate obezbeđen iznos u gotovini za kupovinu nekretnine, niti imovinu koju biste prodali, verovatno razmatrate upravo opciju zaduživanja kod banke.
Tržište nekretnina
Poslovni prostor u Beogradu: Cene, lokacije i saveti za 2024.
S rastom preduzetništva, kao i velikim prilivom stranih državljana koji su poslednjih godina preselili svoje poslovne delatnosti u Beograd, cene zakupa lokala rastu prateći trend stambenih nekretnina. Saznajte koliko košta mesečni zakup lokala u najtraženijim delovima prestonice, imajući u vidu druge kriterijume na koji treba da obratite pažnju ako se tek upuštate u preduzetničke vode. Otkrivamo koje lokacije su najpogodnije za određene delatnosti i kako da budete sigurni da ste pravno zaštićeni prilikom uzimanja lokala u zakup.
Pravni saveti
Prenos vlasništva stana sa roditelja na dete - pravni postupak i zakoni
U okviru svake porodice dolazi do situacija kada je u nekom trenutku života potrebno promeniti vlasništvo nad nekretninom. Zavisno od toga kojim povodom dolazi do prenosa prava svojine i da li u porodici postoji više od jednog naslednika prvog reda, razlikuje se i procedura. U nastavku teksta saznajte sve o mogućim načinima prenosa vlasništva od iskusnih agenata za nekretnine i budite pripremljeni za ovaj životni korak.
Top nekretnine
Pogledajte kako izgleda predratna vila u Beogradu vredna 5 miliona evra!
Na 1.690 metara kvadratnih, nedaleko od Trga Slavija, prostire se impresivna kuća, čiji temelji sežu iz Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Njena istorija je veoma zanimljiva i nalazi se pod zaštitom spomenika kulture, zato smo odlučili da je izvedemo iz anonimnosti.

Pages

Cilj ovih tekstova je da vas informiše i uputi u detalje vezane pre svega za prodaju stanova ili kuća, iznajmljivanje stanova, ali i da vam pruže druge korisne informacije u vezi nekretnina. Ova stranica je zamišljena kao biblioteka korisnih tekstova, gde ćete moći da nađete odgovore na mnoga pitanja iz sveta nekretnina i budete u toku sa najnovijim zakonima o stanovanju, ali i savete o trendovima u arhitekturi, dizajnu enterijera i svemu što se tiče vašeg postojećeg ili doma koji priželjkujete. Ovo činimo između ostalog jer je i nama lakše da sarađujemo sa edukovanim klijentima, tako brže stižemo do zajedničkog cilja. Uživajte u čitanju!