Savetujemo Ruse

Savetujemo Ruse
Kupovinom nekretnine do privremenog boravka u Srbiji - najlakši put?
Srbija je godinama unazad atraktivna destinacija koja navodi turiste da razmisle o dužem boravku ili stalnom preseljenju. Pored načina života koji privlači različite generacije, bogate istorije i jedinstvenog mentaliteta naroda, Srbija pre svega nudi pogodne uslove za rad i obrazovanje, a troškovi života su generalno niži u poređenju sa zapadnoevropskim zemljama. Ovaj ekonomski faktor čini Srbiju posebno atraktivnom za one koji traže viši standard života po pristupačnim cenama.
Savetujemo Ruse
Rusi u Srbiji: kompletan vodič kroz imigraciju
Poslednjih godina Srbija je postala sve interesantnija destinacija za preseljenje ruskih državljana, a trend se naročito ustalio u uslovima ukrajinske krize. Sve više Rusa prepoznaje Srbiju kao zemlju mogućnosti u pogledu prenosa biznisa, kupovine nekretnine ili, šire gledano, zbog izuzetno liberalnih zakona u vezi sa imigracijom.
Savetujemo Ruse
Koje uslove za srpsko državljanstvo treba da ispune Rusi?

Državljanstvo podrazumeva odnos između fizičkog lica i države. Sticanjem statusa državljanina, osoba dobija određena prava koja mu država garantuje (građanska, politička, socijalna, ekonomska itd) ali i obaveze i odgovornosti (npr. obavezni vojni rok). Dakle, postoje prava i obaveze koje su zagarantovana samo državljanima određene zemlje, dok stranci ista ne mogu ostvariti (npr. izborno pravo - pravo da bira i bude izabran). Državljanstvo po pravilu predstavlja odnos trajnog karaktera, koji može prestati samo u određenim slučajevima, uz ispunjenost propisanih uslova.

Savetujemo Ruse
Detaljan vodič za Ruse: Kako da iznajmite nekretninu sigurno, lako i bez plaćanja agencijske provizije

U poslednje vreme sve je više stranih državljana, naročito ruskih, koji dolaze u Srbiju. Mnogi od njih nemaju svoju nekretninu u Beogradu, zbog čega se odlučuju da iznajme stan za život. Međutim, već sa prelaskom granice susreću se sa mnogim poteškoćama, a neke od njih su svakako jezik, ali i dokumentacija.

Savetujemo Ruse
Detaljan vodič za Ruse: Kako kupiti stan u Srbiji?

Sve više stranih državljana, među kojima je najviše Rusa, odlučuje se da kupi nekrenina u Beogradu. Međutim, iako većina stranaca ima spreman novac za kupovinu stana, postoje mnoge poteškoće sa kojima se strani državljani suočavaju, a jedna od glavnih je jezik, ali i dokumentacija.

Savetujemo Ruse
Kako Rusi mogu da dobiju stambeni kredit u Srbiji?

Sve više stranih državljana odlučuje se za život u Srbiji, a osim što iznajmljuju stanove, sve više njih s

Savetujemo Ruse
Idealna lokacija za život Rusa u Beogradu

Koja lokacija je najbolja za život u Beogradu, pitanje je od milion dolara, a odgovor na ovo pitanje prvenstveno zavisi od preferencija koje svaki pojedinac ima.

Savetujemo Ruse
Ruske škole u Beogradu

Ukoliko ste stanovnik Rusije i privremeno ili trajno boravite u Srbiji sa decom, u ovom tekstu saznaćete sve o svim ruskim školama na teritoriji Beograda.