Tržište nekretnina

Tržište nekretnina
Kuda se kreće tržište nekretnina i da li će cene nastaviti da rastu?
Tržište nekretnina u Srbiji je u drugom kvartalu 2024. godine pokazalo blagi porast aktivnosti na godišnjem nivou. Šta to znači za kupce i prodavce nekretnina?
Tržište nekretnina
Milenijalci na tržištu nekretnina: Kako mladi uspevaju da kupe stan u Beogradu?
U svetu nekretnina, milenijalci, rođeni između 1981. i 1996. godine, predstavljaju značajnu grupu kupaca, posebno njeni stariji pripadnici. Ova generacija, koja je odrasla uz digitalnu revoluciju, sada je u fazi kada ozbiljno razmišlja o sticanju vlastite nekretnine. Kako se oni nose sa izazovima kupovine sopstvene nekretnine i koje su njihovi specifični kriterijumi, analiziramo u današnjem blogu.
Tržište nekretnina
Dodatni troškovi pri kupovini stana: šta se sve plaća pored cene nekretnine?
Dok se pripremaju za kupovinu stana, koja često uključuje i podizanje stambenog kredita, većina potencijalnih kupaca nekretnina uglavnom razmišlja o tome koliko je novca potrebno prikupiti za učešće i koliki kredit treba da podignu. Odnosno, uzimaju u obzir samo ukupnu cenu nekretnine.
Tržište nekretnina
Kako da student pronađe pristojan stan u Beogradu kada je potražnja velika? Ovo su praktični saveti i trenutne cene
“Ko rano rani, na vreme stan grabi”, naša je autorska poslovica koja najbolje opisuje stanje na tržištu nekretnina početkom septembra, neposredno pre nego što veliki broj studenata započne potragu za stanom u Beogradu.
Tržište nekretnina
Šta biste kupili za 100.000 €: Stan na periferiji Beograda, u centru Novog Sada ili kuću u Nišu?
Dok se u Beogradu morate prilično pomučiti da pronađete odgovarajući stan u okviru ograničenog budžeta, u Novom Sadu još uvek postoje nekretnine na centralnim gradskim lokacijama koje su dostupne za iznos manji od 100.000 evra. U Nišu pak za isti novac možete kupiti kuću sa dvorištem.
Tržište nekretnina
Da li je vreme za dugoročno izdavanje nekretnine?
Najveći muzički festival u regionu EXIT je završen, a Novi Sad je tradicionalno ugostio brojne domaće i strane turiste. Ova atrakcija je očekivano izazvala izuzetnu potražnju za smeštajnim jedinicama tokom prethodne nedelje i poskupljenja cena stanova koji se izdaju “na dan”. Dok posetioci polako napuštaju Novi Sad, postavlja se pitanje: da li je u ovom trenutku isplativije dati stan u dugoročni zakup ili “na dan”?
Tržište nekretnina
Najisplativije lokacije za nekretnine u Beogradu! Vodič za investicionu kupovinu stana u 2024.
Oni koji su odlučili da novac pretvore u pouzdanu investiciju, sigurno razmišljaju o kupovini nekretnine koju bi potom izdavali ili pak prodali kada joj vrednost na tržištu poraste. Ovo je svakako dobar plan jer je tržište nekretnina tradicionalno otporno na globalne krize. Drugim rečima, šta god da se desi na geopolitičkom ili ekonomskom planu, povrat investicije je zasiguran.
Tržište nekretnina
Novi Sad - riznica novogradnje: gde se najviše grade i kupuju stanovi?
Novi Sad se pokazao kao lider na srpskom tržištu nepokretnosti po broju prodatog građevinskog zemljišta u poslednje tri godine, pokazuju podaci RGZ. Sa ukupno 2.874 prometovane parcele, nadmašio je prestonicu.
Tržište nekretnina
Prvi kvartal 2024: Kako se kreću cene stanova i koliko se kupuje u Srbiji?
Cene stanova u Srbiji doživele su blagi rast, dok je na tržištu nekretnina nastavljen trend stagnacije u prvom tromesečju 2024. godine.
Tržište nekretnina
Poslovni prostor u Beogradu: Cene, lokacije i saveti za 2024.
S rastom preduzetništva, kao i velikim prilivom stranih državljana koji su poslednjih godina preselili svoje poslovne delatnosti u Beograd, cene zakupa lokala rastu prateći trend stambenih nekretnina. Saznajte koliko košta mesečni zakup lokala u najtraženijim delovima prestonice, imajući u vidu druge kriterijume na koji treba da obratite pažnju ako se tek upuštate u preduzetničke vode. Otkrivamo koje lokacije su najpogodnije za određene delatnosti i kako da budete sigurni da ste pravno zaštićeni prilikom uzimanja lokala u zakup.
Tržište nekretnina
Salonski stan - nekretnina čija vrednost ne opada
Uprkos rastućoj gradnji sve više modernih novogradnji, potražnja za starim salonskim stanovima ne jenjava. Ovakve nekretnine su oduvek bile cenjene u arhitekturi Beograda, a sreću se i u većim gradovima Vojvodine. Ograničena ponuda i njihove specifičnosti diktiraju više cene kvadrata od “prosečnih”. Saznajte zašto su tako posebni i koji salonski stanovi se trenutno nalaze u ponudi.
Tržište nekretnina
Leva obala Dunava dobija novo naselje, kako će se zvati? Između Krnjače i Ovče, naš predlog je Panča!
Beograd će dobiti još jedno naselje na svojoj teritoriji, a ovog puta proširenje grada se planira u okviru opštine Palilula.
Tržište nekretnina
Cene zakupa stanova 15% niže nego prošle godine! Ovo su aktuelne cene po beogradskim opštinama
Godinu i po dana od kako je rusko-ukrajinska kriza izazvala potres na tržištu nekretnina u Srbiji, cene zakupa stanova su se u velikoj meri stabilizovale, a statistički podaci pokazuju da su u proseku opale 15% u odnosu na isti period prošle godine.
Tržište nekretnina
Da li ste čuli za naselje Singidunum u Beogradu?
Na području grada između naselja Batajnica i Dobanovci s jedne strane, te Zemun Polja i Altine s druge; najavljena je gradnja novog naselja simboličnog naziva - Singidunum, aludirajući na Beograd u malom.
Tržište nekretnina
Mit ili stvarnost o jeftinim stanovima: Koliko je poskupeo kvadrat za bezbednjake?
Cene takozvanih jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Srbiji još jednom su poskupele. Šta donosi izmena Zakona i koliko sada iznose cene kvadrata, saznajte u nastavku bloga.

Pages