Tržište nekretnina

Tržište nekretnina
Da li je vreme za dugoročno izdavanje nekretnine?
Najveći muzički festival u regionu EXIT je završen, a Novi Sad je tradicionalno ugostio brojne domaće i strane turiste. Ova atrakcija je očekivano izazvala izuzetnu potražnju za smeštajnim jedinicama tokom prethodne nedelje i poskupljenja cena stanova koji se izdaju “na dan”. Dok posetioci polako napuštaju Novi Sad, postavlja se pitanje: da li je u ovom trenutku isplativije dati stan u dugoročni zakup ili “na dan”?
Tržište nekretnina
Najisplativije lokacije za nekretnine u Beogradu! Vodič za investicionu kupovinu stana u 2024.
Oni koji su odlučili da novac pretvore u pouzdanu investiciju, sigurno razmišljaju o kupovini nekretnine koju bi potom izdavali ili pak prodali kada joj vrednost na tržištu poraste. Ovo je svakako dobar plan jer je tržište nekretnina tradicionalno otporno na globalne krize. Drugim rečima, šta god da se desi na geopolitičkom ili ekonomskom planu, povrat investicije je zasiguran.
Tržište nekretnina
Novi Sad - riznica novogradnje: gde se najviše grade i kupuju stanovi?
Novi Sad se pokazao kao lider na srpskom tržištu nepokretnosti po broju prodatog građevinskog zemljišta u poslednje tri godine, pokazuju podaci RGZ. Sa ukupno 2.874 prometovane parcele, nadmašio je prestonicu.
Tržište nekretnina
Prvi kvartal 2024: Kako se kreću cene stanova i koliko se kupuje u Srbiji?
Cene stanova u Srbiji doživele su blagi rast, dok je na tržištu nekretnina nastavljen trend stagnacije u prvom tromesečju 2024. godine.
Tržište nekretnina
Poslovni prostor u Beogradu: Cene, lokacije i saveti za 2024.
S rastom preduzetništva, kao i velikim prilivom stranih državljana koji su poslednjih godina preselili svoje poslovne delatnosti u Beograd, cene zakupa lokala rastu prateći trend stambenih nekretnina. Saznajte koliko košta mesečni zakup lokala u najtraženijim delovima prestonice, imajući u vidu druge kriterijume na koji treba da obratite pažnju ako se tek upuštate u preduzetničke vode. Otkrivamo koje lokacije su najpogodnije za određene delatnosti i kako da budete sigurni da ste pravno zaštićeni prilikom uzimanja lokala u zakup.
Tržište nekretnina
Salonski stan - nekretnina čija vrednost ne opada
Uprkos rastućoj gradnji sve više modernih novogradnji, potražnja za starim salonskim stanovima ne jenjava. Ovakve nekretnine su oduvek bile cenjene u arhitekturi Beograda, a sreću se i u većim gradovima Vojvodine. Ograničena ponuda i njihove specifičnosti diktiraju više cene kvadrata od “prosečnih”. Saznajte zašto su tako posebni i koji salonski stanovi se trenutno nalaze u ponudi.
Tržište nekretnina
Leva obala Dunava dobija novo naselje, kako će se zvati? Između Krnjače i Ovče, naš predlog je Panča!
Beograd će dobiti još jedno naselje na svojoj teritoriji, a ovog puta proširenje grada se planira u okviru opštine Palilula.
Tržište nekretnina
Cene zakupa stanova 15% niže nego prošle godine! Ovo su aktuelne cene po beogradskim opštinama
Godinu i po dana od kako je rusko-ukrajinska kriza izazvala potres na tržištu nekretnina u Srbiji, cene zakupa stanova su se u velikoj meri stabilizovale, a statistički podaci pokazuju da su u proseku opale 15% u odnosu na isti period prošle godine.
Tržište nekretnina
Da li ste čuli za naselje Singidunum u Beogradu?
Na području grada između naselja Batajnica i Dobanovci s jedne strane, te Zemun Polja i Altine s druge; najavljena je gradnja novog naselja simboličnog naziva - Singidunum, aludirajući na Beograd u malom.
Tržište nekretnina
Mit ili stvarnost o jeftinim stanovima: Koliko je poskupeo kvadrat za bezbednjake?
Cene takozvanih jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Srbiji još jednom su poskupele. Šta donosi izmena Zakona i koliko sada iznose cene kvadrata, saznajte u nastavku bloga.
Tržište nekretnina
Kupovina stana u izgradnji: procedura pre i posle useljenja!
Kupovina stana u novogradnji donosi nesumnjive prednosti za buduće vlasnike - život u novom i modernom domu, potencijalno nižu cenu jer se nekretnina kupuje u fazi izgradnje, kao i mogućnost povrata PDV-a ukoliko je to kupovina prve nepokretnosti. Osim toga, investitori obično daju mogućnost otplate na veći broj rata, a stambeni kredit se odobrava nakon što je objekat na 80% izgrađenosti, te postoji rešenje gotovo za svakoga.
Tržište nekretnina / Dešavanja u Beogradu
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије
Opština Surčin poslednjih godina privlači pažnju sve većeg broja investitora i kupaca nekretnina. Uz razvoj putne infrastrukture i otvaranje novih trgovinskih i uslužnih delatnosti, kao i zbog velikog broja privatnih i državnih projekata, poput Nacionalnog stadiona i kompleksa EXPO 2027. ova opština postaje sve privlačnija za stanovnike Beograda i šire okoline. Izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu predstavlja veliki infrastrukturni projekat koji bi mogao da ima značajan uticaj na tržište nekretnina u ovoj opštini.
Tržište nekretnina
Situacija na tržištu nekretnina u Srbiji: Detaljno istraživanje
Po statističim izveštajima u prvom kvartalu 2023. primetan je pad od oko 25% ukupnog broja kupoprodajnih ugvora, u odnosu na isti period prošle godine. Za sada, na osnovu naših analiza, pad je izražajniji u segmentu starogradnje, dok je dosta blaži u segmentu novogradnje.
Tržište nekretnina
Uslovi za stambeni kredit - koji su uslovi za podizanje kredita za stan?

Saznajte koji su uslovi za odobrenje stambenog kredita, šta oni podrazumevaju i od čega zavise, kao i po kojim uslovima se određene banke razlikuju.

Tržište nekretnina
Da li će se ponoviti ekonomska kriza iz 2008. godine?

Američki privredni rast desetak godina pre izbijanja krize 2008. godine bio je podstican prvenstveno potrošnjom stanovništva, koja je bila omogućena jeftinim, pre svega hipotekarnim kreditima, u čemu možemo tražiti jedan od mogućih uzroka krize.

Pages