Tržište nekretnina

Tržište nekretnina
Mit ili stvarnost o jeftinim stanovima: Koliko je poskupeo kvadrat za bezbednjake?
Cene takozvanih jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Srbiji još jednom su poskupele. Šta donosi izmena Zakona i koliko sada iznose cene kvadrata, saznajte u nastavku bloga.
Tržište nekretnina
Kupovina stana u izgradnji: procedura pre i posle useljenja!
Kupovina stana u novogradnji donosi nesumnjive prednosti za buduće vlasnike - život u novom i modernom domu, potencijalno nižu cenu jer se nekretnina kupuje u fazi izgradnje, kao i mogućnost povrata PDV-a ukoliko je to kupovina prve nepokretnosti. Osim toga, investitori obično daju mogućnost otplate na veći broj rata, a stambeni kredit se odobrava nakon što je objekat na 80% izgrađenosti, te postoji rešenje gotovo za svakoga.
Tržište nekretnina / Dešavanja u Beogradu
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије
Opština Surčin poslednjih godina privlači pažnju sve većeg broja investitora i kupaca nekretnina. Uz razvoj putne infrastrukture i otvaranje novih trgovinskih i uslužnih delatnosti, kao i zbog velikog broja privatnih i državnih projekata, poput Nacionalnog stadiona i kompleksa EXPO 2027. ova opština postaje sve privlačnija za stanovnike Beograda i šire okoline. Izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu predstavlja veliki infrastrukturni projekat koji bi mogao da ima značajan uticaj na tržište nekretnina u ovoj opštini.
Tržište nekretnina
Situacija na tržištu nekretnina u Srbiji: Detaljno istraživanje
Po statističim izveštajima u prvom kvartalu 2023. primetan je pad od oko 25% ukupnog broja kupoprodajnih ugvora, u odnosu na isti period prošle godine. Za sada, na osnovu naših analiza, pad je izražajniji u segmentu starogradnje, dok je dosta blaži u segmentu novogradnje.
Tržište nekretnina
Uslovi za stambeni kredit - koji su uslovi za podizanje kredita za stan?

Saznajte koji su uslovi za odobrenje stambenog kredita, šta oni podrazumevaju i od čega zavise, kao i po kojim uslovima se određene banke razlikuju.

Tržište nekretnina
Da li će se ponoviti ekonomska kriza iz 2008. godine?

Američki privredni rast desetak godina pre izbijanja krize 2008. godine bio je podstican prvenstveno potrošnjom stanovništva, koja je bila omogućena jeftinim, pre svega hipotekarnim kreditima, u čemu možemo tražiti jedan od mogućih uzroka krize.

Tržište nekretnina
Izdavanje stanova Rusima - uticaj na cene nekretnina i procedura izdavanja

Sve je veći broj stranih državljana koji odlučuju da se na kraći ili duži vremenski period presele u Srbiju. S obzirom na trenutnu situaciju u svetu, najveći broj tih državljana su Rusi, koji se odlučuju da iznajme ili kupe nektretnine na teritoriji naše zemlje. Prema javno objavljenim informacijama u Srbiji je trenutno između 30.000 i 50.000 Rusa.

Tržište nekretnina
Zašto se sve više Beograđana seli na periferiju?
Svakodnevne saobraćajne gužve, vrućina u letnjim mesecima, nedostatak zelenih površina, ali i sve veći broj kompanija koje poslovanje izmeštaju u okolini Beograda, neki su od razloga zbog kojih se sve veći broj Beograđana seli na periferiju.
Tržište nekretnina
Da li će situacija u Ukrajini uticati na cene nekretnina u Srbiji?

U noći između 23. i 24. februara Rusija je napala Ukrajinu zbog čega je u toj zemlji proglašeno ratno stanje. Dok Ukrajinci u kolonama napuštaju svoju zemlju, grupa zapadnih zemalja na čelu sa Sjedinjenim Američnim Državama, Evropskom unijom i Velikom Britanijom odlučila je da blokira pristup određenim ruskim bankama finansijskom sistemu SWIFT i na taj način uvede dodatne restriktivne mere protiv ruske Centralne banke kako bi kaznila Kremlj za invazija na Ukrajinu.

Pravni saveti / Tržište nekretnina
Da li razmišljate o kupovini kuće na selu?

Poslednjih nekoliko godina mladi bračni parovi se neretko odlučuju da svoju porodicu zasnuju u nekom od sela naše lepe zemlje. Tome je u određenoj meri doprinela i situacija izazvana korona virusom, čiji smo svedoci, kada smo shvatili da parče raja na selu ima ogromnu prednost u odnosu na život u stanovima u velikim gradovima. Nesumnjivo je da i jedna i druga životna sredina imaju i svoje prednosti i svoje mane.

Tržište nekretnina / Novo iz City Experta
Kako smo postali prva agencija u Beogradu po prometu nekretnina?

City Expert beleži rast iz godine u godinu, a podaci APR-a pokazuju da smo u 2020. godini zauzeli prvo mesto po prometu nekretnina kao agencija koja posreduje u tom procesu u odnosu na sve ostale domaće agencije na teritoriji Beograda.

Tržište nekretnina / Novo iz City Experta
City Expert od danas dostupan i u Nišu

Ulazak na velika vrata u saradnji sa jednim od najvećih niških investitora

Tržište nekretnina
Koje lokacije studenti biraju i kako se kreću cene tih stanova?

Neizvesna situacija sa koronom i mogućim ponovnim zatvaranjem veoma je uticala na to kada će studenti ući u potragu za stanom, pa je ove godine potražnja na nižem nivou u odnosu na prethodne kada su već krajem avgusta mnogi stanovi bili izdati.

Tržište nekretnina
Potražnja za stanovima skočila, stranci plaćaju kiriju i preko 700 evra

Korona virus je prošle godine zaustavio kretanje svih nas. Putovanja su se uglavnom svela na obilazak prirodnih lepota Srbije, dok su stranci u manjem broju dolazili i živeli u Beogradu. Da se situacija poboljšala ovog leta dokazuju statistički podaci po kojima sve više naših građana traži stanove, dok je za čak 40% skočila potražnja stranih građana koji traže stanove preko 700 evra.

Tržište nekretnina / Naši gosti
Kako najbolje ispromovisati novogradnju među velikom konkurencijom?

Srpska prestonica ubrzano menja izgled svoje panorame, a rastuća ponuda novogradnje dovela je i do sve veće konkurencije. Donedavno je važilo mišljenje da se stanovi prodaju sami, a sada je situacija dosta drugačija. Zbog sve većeg izbora, kupci se danas sve više okreću novogradnji koja mora da se istakne po kvalitetu, ceni, ali i po prodajnom pristupu.

Pages