Procena vrednosti nekretnine - Besplatna procena nekretnina

Saveti za vlasnike

Besplatna procena vrednost nekretnine

Procena vrednosti nekretnine daje važne smernice vlasnicima o tome kako da formiraju cenu nekretnine za prodaju, kao i po kojoj ceni mogu da izdaju stan, kuću, ili drugi objekat koji poseduju.

City Expert agencija za nekretnine POTPUNO BESPLATNO procenjuje vrednost Vaše nekretnine i pomaže Vam da lakše i brže dođete do kupaca i zakupaca.

Saznajte u svega nekoliko klikova koja je vrednost Vaše nekretnine, informišite se o tome koji sve faktori utiču na vrednost Vašeg objekta i oglasite svoju nekretninu putem City Expert-a.

Formular za procenu vrednosti nekretnine

Želite da prodate ili izdate svoju nekretninu, ali niste sigurni koja je njena prava vrednost?

Ukoliko želite da procenimo vrednost Vaše nekretnine i preporučimo Vam cenu za prodaju ili izdavanje, potrebno je da popunite formular u nastavku, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

PROCENA VREDNOSTI NEKRETNINE

Popunite formular i javićemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Na osnovu čega vrši procena vrednosti nekretnine?

Na osnovu čega se vrši procena vrednosti stana, kuće ili druge nekretnine? Upravo na osnovu parametara koje je nužno popuniti u sklopu našeg formulara, a koje navodimo u nastavku:

  1. Lokacija - Popunjavanjem polja “Grad” i “Adresa” naš tim dobija informaciju o lokaciji Vaše nekretnine, koja je najvažniji faktor kada je u pitanju njena vrednost. Iako je ranije nepisano pravilo bilo da cena nekretnine skače kako se lokacijski približava centru grada, danas to ne mora nužno biti slučaj. Iako su najviše cene kvadrata i dalje karakteristične za centar, pojava modernih naselja (kondominijuma) kao i činjenica da su određeni delovi grada postali centar poslovnog života, doveli su do toga da se i u širem krugu u odnosu na centar nalaze nekretnine koje ulaze u rang “najskupljih”. Zbog toga ćemo tačnom adresom koju unesete moći da damo precizniju procenu toga koliko vredi Vaša nekretnina.
  2. Struktura nekretnine - Procena vrednosti stana zavisi i od toga da li je u pitanju garsonjera, stan sa jednom, dve, tri sobe ili više njih. Ovo je drugačiji podatak u odnosu na površinu stana jer preciznije govori o rasporedu prostorija nekretnine, a takođe će različita cena biti za stan i za poslovni prostor iste kvadrature.
  3. Površina - Kvadratura Vaše nekretnine igra veliku ulogu u proceni njene vrednosti.
  4. Uknjiženost - Izuzetno važna stavka kada je u pitanju prodaja nekretnina jeste i status uknjiženosti - da li je nekretnina neuknjižena, potpuno ili delimično uknjižena, ili možda u statusu legalizacije. Najpoželjniji su potpuno uknjiženi stanovi.
  5. Nameštenost - Ukoliko želite da izdate nekretninu, kao važno pitanje nameće se nameštenost objekta.  To da li je stan namešten, polu namešten ili potpuno prazan svakako će uticati na njegovu cenu.

Drugi parametri koji utiču na vrednost nekretnine

Naveli smo osnovne parametre na osnovu kojih se vrši procena vrednosti stana i drugih nekretnina, a takođe ne bi trebalo zaboraviti da na cenu objekta utiču i:

  • Spratnost - Višu cenu imaju stanovi koji se nalaze između prvog i četvrtog sprata. Cena je najniža za stanove u prizemlju, a takođe opada i na spratovima iznad četvrtog. I za ovo naravno postoje izuzeci, na primer ukoliko se sa stanom na višem spratu dobija i dobar pogled, to će takođe uticati na cenu nekretnine.
  • Položaj stana - Pored toga kakav pogled stan poseduje, u obzir se uzima i to da li je na sunčanoj strani ili ne, da li je pak na bučnijoj strani zbog blizine puta, restorana i kafića, i slično. Sve ovo utiče na komfor stanara, pa samim tim i na finalnu cenu nekretnine.
  • Terasa - stanovi sa terasom/balkonom/lođom su uvek traženiji, pa samim tim i na višoj ceni.
  • Blizina prevoza i povezanost sa centrom grada
  • Da li je u pitanju novogradnja?
  • U kakvom stanju su sanitarije?
  • Kakav je sistem grejanja?
  • Da li zgrada poseduje lift?
  • Da li zgrada poseduje parking/garažu?
  • Drugi faktori (blizina škole, vrtića, prodavnica, parkova itd.)

Naši licencirani agenti su u stanju da već nakon unesenih osnovnih informacija o kvadraturi, strukturi i lokaciji daju okvirnu procenu vrednosti nekretnine, a potom će u razgovoru sa Vama, nakon dobijenih dodatnih informacija imati širu sliku o tome koliko zaista vredi Vaša nekretnina.

Procena vrednosti nepokretnosti za prodaju

Ukoliko planirate da prodate nekretninu, ono što bi trebalo da znate jeste da se njena vrednost može računati na osnovu trenutnih tržišnih uslova, ali i na osnovu profita koji ta nekretnina može u budućnosti da ostvari.

City Expert Vam pruža besplatnu procenu nekretnine zasnovane na tržišnoj vrednosti, i cena koju Vam naš tim saopšti formirana je upravo na osnovu realne slike tržišta.

U polju “Vrsta saradnje” izaberite status “Prodaja” ili “Prodaja i izdavanje”, kako biste dobili željene informacije od naših agenata.

Procena nekretnine koja se izdaje - Kako formirati cenu rate?

Naša besplatna procena nekretnine nije namenjena samo onima koji žele da prodaju nekretninu, već i onima koji se upuštaju u biznis izdavanja. 

U polju “Vrsta saradnje” izaberite status “Izdavanje” ili “Prodaja i izdavanje”, kako biste dobili željene informacije od naših agenata. U ovom slučaju je posebno važno naglasiti status nameštenosti nekretnine.

Procena nekretnina koju dobijete od našeg tima, i po kojoj inicijalno izdate nekretninu, ne mora nužno ostati ista u narednim godinama

Na primer, ukoliko od nas danas dobijete procenu da mesečna rata Vašeg stana treba da iznosi 300 evra, a sutra zaključite ugovor sa zakupcem, ne znači da vrednost Vaše nekretnine neće skočiti u narednim mesecima ili godinama, pa da isti stan za godinu dana ne možete da izdate za, na primer, 350 evra. 

Ovo jednostavno znači da je, ukoliko se bavite izdavanjem nekretnina, preporuka da budete u toku sa cenama na tržištu i svesni kolika je Vaša potencijalna zarada, a to da li ćete podići cenu nekretnine nakon određenog vremena zavisi od toga kako je formiran Ugovor o zakupu, kao i od toga kakav je Vaš odnos sa stanarima. 

Procenite, prodajte i izdajte vašu nekretninu uz City Expert

Pored toga što je procena nekretnina od strane našeg tima POTPUNO BESPLATNA, pomažemo Vam da kreirate najbolji oglas za prodaju ili izdavanje Vaše nekretnine, kao i da vrlo brzo dođete do zainteresovanih kupaca/zakupaca.

U procesu izdavanja ili prodaje nepokretnosti, važno je znati da uz sebe imate pozdanu agenciju i licencirane agente. Šta možete da očekujete od City Expert agenata?

  • Garantujemo da u kratkom roku možemo doći do zainteresovanih zakupaca i kupaca

  • Naš pravni tim pomaže sa informacijama oko neophodne dokumentacije

  • Licencirani agenti su tu od početka procesa do kraja

  • City Expert ima najnižu cenu provizije na tržištu

Zašto zaslužujemo Vaše poverenje?

Možemo se pohvaliti sa:

  • Više od 20.000 izdatih i prodatih nekretnina

  • Više od 3.000 novih novih zainteresovanih zakupaca mesečno

  • Više od 4.000 zainteresovanih kupaca mesečno

  • Više od 70 zaposlenih koji su Vam na raspolaganju

Procenite besplatno vrednost Vaše nekretnine, kontaktirajte nas za oglašavanje nekretnine za prodaju ili izdavanje, i očekujte zainteresovane kupce/stanare u najkraćem roku!

City Expert
Prodaja stanova Beograd
Najniža provizija na tržištu za vlasnike stanova