Zanimljivosti

Zanimljivosti
Istorijske nekretnine u Srbiji - čuvari prošlosti
Uprkos neprestanoj gradnji i izmenama gradskog pejzaža, srpski gradovi čuvaju fragmente istorije u brojnim starim zdanjima koja su danas svojevrsni vremeplov kroz minule epohe. Znamenitosti poput hramova i državnih institucija dobro su poznate, zato ćemo se u ovom tekstu osvrnuti na nešto skrivenije dragulje srpske arhitekture, istorijske domove, čije priče možda dosad nisu našle put do vas.
Kosmaj / Zanimljivosti
Top 5 planina u Srbiji koje su sve popularnije

Kopaonik, Zlatibor, Tara ili Stara planina, neke su od najpopularnijih planina za odmor u Srbiji za koje su svi čuli. Bilo da je reč o bogatoj turističkoj ponudi, prirodnim lepotama, bogata flora i fauna, ili pak zbog uređenih skijaških staza. Međutim, postoje planine koje svojim lepotama itekako prate ove planine, a koje su, iz nekog razloga, u drugom planu. U ovom tekstu saznaćete sve o planinama koje po našem mišljenju treba posetiti i razloge zbog kojih bi u vašem planeru putovanja trebalo da stoje njihova imena.

Pravni saveti / Zanimljivosti
Kako je zbog kuće Bog završio na sudu?

U saveznoj državi Arizona, 1970. godine jedna žena podnela je tužbu protiv Boga, čija je vrednost bila 100.000,00 dolara, tužeći ga za nemar jer je dozvolio da grom udari u njenu kuću i spali je do temelja. S obzirom na to da se tuženi nije pojavio na sudu dobila je spor. Ostaje nejasno ko joj je nadoknadio štetu koju je pretrpela.

Zanimljivosti
Prvi maj u Srbiji i svetu

U Srbiji je Prvi maj poznat po kampovanju, roštiljanju i druženju u prirodi. Međutim, ovaj praznik ima sasvim drugačiju simboliku i značenje.

Pravni saveti / Zanimljivosti
Šala, prevara ili odlična biznis ideja?

Pre nekoliko godina jedan Beograđanin je došao na ideju kako da zaradi „hleb bez motike“ i to na potpuno legalan način.

 

Zanimljivosti
Kako je Deda Mraz završio na sudu?

Bliži nam se vreme novogodišnjih i božićnih praznika i svih radosti koje oni sa sobom donose. Ovi praznici pokazuju iste odlike u vidu ukrašavanja, darivanja, veselja i gozbe. Najčešća prva asocijacija na Novu godinu jeste Deda Mraz. Međutim, da li je oduvek bilo tako?

Zanimljivosti
Nestvarna kuća na Avali od stakla i čelika koja lebdi nad tlom

Ekskluzivno dostupna na dugoročno izdavanje na City Expert sajtu

Zanimljivosti
Kada mladi napuštaju dom svojih roditelja?

Napuštanje doma nije prijatna situacija, bez obzira da li se radujemo samačkom životu i novim avanturama ili nam teško pada odvajanje od porodice i odlazak u nepoznato. Prema istraživanju Eurostata u Evropskoj uniji mladi napuštaju roditeljski dom u svojoj 26 godini života. Međutim, statistika nije ista za sve zemlje Evropske unije.

Naši gosti / Zanimljivosti
Upoznajte Majstorice

Nekada „Dve stolice i majstorice“, danas “Majstorice” - na uglu Ugrinovačke i Tršćanske ulice u Zemunu nalazi se radionica dizajnerki Mile Rosić i Branke Bajsert. One se bave restauracijom i reparacijom drvenog nameštaja, dizajnom i izradom originalnih predmeta, prenošenjem znanja kroz radionice i promovisanjem ženskog preduzetništva. Upoznajte ovaj vredni dvojac - kao i nameštaj koji zahvaljujući njima dobija šansu za drugi, reparirani i dizajnirani život.

Zanimljivosti
Ko se plaši trinaestice? Petak 13.

Danas je petak 13, poslednji u ovoj godini. Pretpostavljamo da niste među srećnicima koji mogu da ostanu danas u krevetu i tako izbegnu sve potencijalne baksuze. A ako niste sujeverni ili ako imate previše posla, možda niste ni primetili koji je datum.

Zanimljivosti
Božićne tradicije iz celog sveta

Božić je naš najveći i najveseliji praznik kada se cela porodica okuplja, kada se daruje i veseli, kada se uživa u hrani i piću i kad se u goste odlazi sa najlepšim željama. Božić se slavi u celom svetu na različit način i uz najrazličitije običaje. Ne postoji zemlja u kojoj nema nekoliko različitih verzija jednog običaja. To i jeste jedna od čari Božića, da se zajedno sa slavljenjem praznika, slavi i bogatstvo različitosti. Predstavljamo vam neke od najlepših, ali i neke od najneobičnijih Božićnih tradicija.

Novo iz City Experta / Zanimljivosti
City Expert alternativni vodič za Novu godinu

Znamo da niste svi ljubitelji velikih gužvi, glasne muzike i velike euforije. Mnogi radije prave kućne žurke, organizuju male proslave i prave večeru sa prijateljima. Iskreno, mi se pronalazimo i u jednoj i u drugoj grupi, ali kako se kućne žurke organizuju u vašim domovima, posebno nam je drago da vam predstavimo City Expert alternativni vodič za Novu godinu. Budite kreativni i napravite proslavu koju će svi pamtiti.

Zanimljivosti
Koji si tip studenta u zavisnosti od toga gde živiš u Beogradu

Ponekad nije teško uočiti da postoje sličnosti između dela grada u kojem živiš i nekih osobina koje pokupiš. Saznajte gde pripadate u zavisnosti od toga da li ste hipster, navijač, umetnik, budući mladi profesionalac ili neko ko jednako vremena provodi u teretani i u čitaonici.