€/m²
€/m²

Novogradnja Prokuplje - Prodaja nekretnina

Rezultata: 1
Kompleks BELLA VITA - Vasilija Đurovića "Žarkog" - Novogradnja Prokuplje
Cena od: 675 €/m²
29 - 104 m²
Rata od: na upit
aktuelno

Novogradnja u Prokuplju

Dobro došli u Prokuplje, sedište Topličkog okruga na jugu Srbije. Grad je dobio naziv po crkvi Svetog Prokopija, koja je posle Petrove crkve najstarija sačuvana crkva na tlu današnje Srbije, podignuta početkom 10. veka.

Prokuplje i Toplički okrug poznati su po plodnom tlu, idealnoj nadmorskoj visini, rudnom bogatstvu i bogatstvu termalnih i mineralnih izvora, pa se mnogi ljubitelji prirode, čistog vazduha i prelepih pogleda odlučuju za život u ovom gradu. Jedna od najpoznatijih banja za lečenje, odmor i rehabilitaciju, Prolom banja nalazi se na samo 50 km od Prokuplja, a na samo pola sata vožnje nalazi se Niš, najveći grad na jugu Srbije.

Prodaja stanova Prokuplje

Potražnja za novogradnjom u Prokuplju je slična kao i potražnja u ostatku Srbije. Postoji jasna linija rasta u tražnji koja je izazvana sve dostupnijim stambenim kreditima. Statistički podaci Rebubličkog zavoda za statistiku pokazuju da je shodno rastu tražnje porasla i cena kvadrata u ovoj opštini. Tu govorimo o rastu od 20%. Prosek cena se u prošloj godini kretao oko 500 €/m².