Sve lepote Niša koje ne smete propustiti

Dešavanja u Nišu

Sve lepote Niša koje ne smete propustiti

Niš je najveći grad u jugoistočnoj Srbiji i tokom istorije je uvek bio na raskršću između istoka i zapada. U ovom gradu rođena su čak i dva rimska cara, Konstantin Veliki i Konstacije III, a u njemu su se susreli i Veliki župan Stefan Nemanja i nemački car Fridrih I Barbarosa 1189. godine. Nakon pada Beograda u Prvom svetskom ratu, Niš je postao privremena prestonica Kraljevine Srbije.

Danas je Niš treći grad po veličini u Srbiji i centar svih dešavanja na jugu Srbije. Koliko je istorija Niša bogata, svaki posetilac vidi već na prvom koraku kada dođe u ovaj grad.

Niška tvrđava

Sve lepote Niša koje ne smete propustiti

Nišku tvrđavu sagradili su turski osvajači na ostacima antičkog i srednjovekovnog utvrđenja. Iako se nalazi pod zaštitom države, ona je danas otvorena za sve posetioce.

Omiljeno je mesto za roditelje sa malom decom, koji šetaju stazama tvrđave ili se voze turističkim vozićem, ali i nešto starijih, koji vreme provide ćaskajući u kafićima. Stepenicama se stiže do vrha glavne kapije, gde možete uživati u pogledu na ovaj predivan grad.

Letnja vila rimskog cara Konstantina Velikog

Sve lepote Niša koje ne smete propustiti

Prvi rimski car koji je prešao na hrišćanstvo bio je Konstantin Veliki, koji je rođen baš u Nišu. On je Milanskim ediktom 313. godine proglasio toleranciju prema hrišćanima u Rimskom carstvu. Ono što je danas ostalo je Medijana, Konstantinova ogromna letnja vila.

Strašna prošlost Crvenog Krsta- nacističkog koncentracionog logora

Sve lepote Niša koje ne smete propustiti

Koncentracioni logor “Crveni krst” jedan je od retkih nacističkih logora koji je ostao potpuno netaknut. Za vreme nacističke okupacije Srbije u Drugom svetskom ratu ovde su zatvarani Srbi, Jevreji, Romi i komunisti.

Urezane linije u zidovima ćelija logoraša koji broje dane, fotografije. Njihove priče i podovi prekriveni bodljikavom žicom, svedočanstva su užasa nacističkog terora.

Sednite za sto sa Stevanom Sremcem

Sve lepote Niša koje ne smete propustiti

Stevan Sremac je jedan od najznačajnih srpskih pisaca, a u Nišu je urađena i njegova skulptura dok sedi za stolom i ispija rakiju. Sto je tako postavljen da možete da sednete i popijete piće sa Stevanom Sremcem, poznatim niškim kujundžijom Kalčom i njegovim psom.

Ćele kula

Sve lepote Niša koje ne smete propustiti

Ćele kula je spomenik iz Prvog srpskog ustanka, napravljen od ljudskih lobanja nakon odmazde turske vlasti u Srbiji nad srpskim vojnicima poginulih u bici na Čegru. Danas je preostalo samo oko 50 lobanja a jedna od njih, koja je na pijedestalu izdvojena, jeste i glava jednog od vođa ustanka Stevana Sinđelića, koji je slavno poginuo 1809. godine, kada je iz svoje kubure opalio u punu burad baruti, odnoseći živote stotine Turaka.

Prva srpska onlajn agencija za nekretnine od sada i u Nišu

Nakon uspešnog poslovanja u Beogradu i Novom Sadu, City Expert širi svoje poslovanje i dolazi u Niš. Ovo leto započeli smo otvaranjem kancelarije u Nišu u ulici Dušanova 45 i od sada smo tu da Nišlijama priuštimo inovativan prikaz nekretnina.

Besplatna usluga za kupce i zakupce od sada i u Nišu

Ukoliko tražite stan za zakup ili kupovinu u Nišu, na našem sajtu dostupan je neograničen pristup multimedijalnoj prezentaciji nekretnina. Od profesionalne fotografije, video snimaka, pogleda od 360° do interaktivne mape zbog kojeg ćete imati osećaj da ste zaista obišli željenu nekretninu.

Dodatna prednost je što je naša usluga potpuno besplatna za kupce i zakupce, što znači da nećete plaćati proviziju niti dodatne, skrivene trškove, ukoliko se odlučite da zakupite ili kupite stan preko City Expert agencije,

Nikada brža prodaja i izdavanje nekretnina u Nišu

Vlasnici nekretnina od sada će moći lako i brzo da prodaju ili izdaju svoju nekretninu uz našu pomoć. On City Expert licenciranih agentata možete da očekujete potpuno besplatnu procenu vrednosti nekretnine. Agenti su tu da vam pomognu u procesu prikupljanja dokumentacije za sastavljanje ugovora i  da vas vode kroz ceo kupoprodajni proces i to po najnižoj proviziji na tržištu. Na rasppolaganju je  i naš pravni tim koji će pružiti pravnu podršku.

Za sve dodatne informacije, City Expert tim iz Niša dostupan je svakog radnog dana od 10 do 18 časova na broj telefona 018 3 404 000 ili na e-mail [email protected]

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Najniža provizija na tržištu za vlasnike stanova
Izdajem stan u Beogradu