Detaljan vodič za Ruse: Kako da iznajmite nekretninu sigurno, lako i bez plaćanja agencijske provizije

Savetujemo Ruse

Detaljan vodič za Ruse: Kako da iznajmite nekretninu sigurno, lako i bez plaćanja agencijske provizije

U poslednje vreme sve je više stranih državljana, naročito ruskih, koji dolaze u Srbiju. Mnogi od njih nemaju svoju nekretninu u Beogradu, zbog čega se odlučuju da iznajme stan za život. Međutim, već sa prelaskom granice susreću se sa mnogim poteškoćama, a neke od njih su svakako jezik, ali i dokumentacija.

Ukoliko tražite da iznajmite stan, a ne znate kako da to učinite brzo, lako i pre svega sigurno, transparentno, ali i besplatno, u ovom tekstu dobićete detaljno uputstvo kako da to uradite.

City Expert ima specijalno odeljenje za ruske državljane, gde na maternjem jeziku možete potpuno besplatno od naših iskusnih i licenciranih agenata da dobijete sve neophodne informacije. Svakog dana na našem sajtu dostupno je više od 100 novih nekretnina.

Besplatno za zakupce

Naša kompanija je prva online agencija, prepoznatljiva po multimedijalnim prezentacijama nekretnina. Mi smo prva, vodeća i najbrže rastuća agencija za izdavanje i prodaju nekretnina na tržištu Beograda. Naš moto je da sve bude transparentno, pouzdano, lako, i pre svega besplatno za zakupce, kao i da sva dokumentacija bude čista.

Zašto City Expert?

Naš sajt je transparentan, što znači da imate mogućnost da svaku nekretninu virtuelno upoznate kroz multimedijalnu prezentaciju i saznate sve neophodne informacije o njoj kao i o samoj usluzi zakupa. Multimedijalna prezentacija podrazumeva profesionalne fotografije, prikaz nekretnine od 360 stepeni, trocrt i video-snimak koji daje detaljan prikaz svih prostorija u stanu i omogućava da zavirite u svaki ćošak nekretnine.

Brzina je drugo ime za City Expert jer za nekretninu za koju ste zainteresovani možete istog trenutka poslati upit za gledanje, koji direktno stiže vlasniku stana. Za to je potrebno samo nekoliko koraka:

  • Registracija
  • Verifikacija
  • Zakazivanje gledanja

Registracija i verifikacija

Prilikom registracije neophodno je da ostavite sledeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Broj telefona
  • E mail adresu
  • Broj pasoša

Nakon registracije, sajt će vas uputiti na verifikaciju ovih podataka, što podrazumeva da treba da potvrdite putem mejla svoj identitet. Nakon registracije i verifikacije, zakazujete gledanje željene nekretnine, tako što predlažete vreme i datum kada Vam odgovara da je pogledate. Nakon toga, upit stiže direktno vlasniku putem SMS i email poruke i možete očekivati njegov odgovor u najkraćem mogućem roku.

Besplatno, brzo i transparentno

Ono što je jako bitno jeste da je za sve zakupce usluga potpuno besplatna, a ona podrazumeva:

  • Podršku agenata na ruskom i engleskom jeziku
  • Pomoć oko pregovora sa vlasnicima stanova
  • Pomoć u pronalaženju odgovarajuće nekretnine
  • Ugovor o zakupu  preveden na ruski i engleski jezik

Podrška agenata na ruskom jeziku

S obzirom na to da smo online agencija, naši agenti ne izlaze na teren, što vam daje mogućnost da stupite u direktan kontakt sa vlasnikom nekretnine i zakažete gledanje stana u što kraćem roku. Svakako, agenti prate sva vaša zakazivanja gledanja nekretnina i stoje vam na raspolaganju za bilo koje pitanje.

Pomoć oko pregovora sa vlasnicima stanova

Ukoliko vam uslovi zakupa koji su definisani na sajtu ne odgovaraju, uvek postoji mogućnost pregovora sa vlasnicima. Za tu pomoć, naši agente na srpskom, engleskom ili ruskom vam stoje na raspolaganju. To se najčešće odnosi na cenu, opremanje nekretnine, da li je nekretnina pet friendly i slično.

Pomoć u pronalaženju odgovarajuće nekretnine

Ukoliko imate poteškoće da pronađete nekretninu koja odgovara vašim kriterijumima, naši agenti mogu pomoći u pretraživanju sajta, kao i slanju poruka kada se nova nekretnina bude oglasila, a da odgovara Vašim parametrima. To je važno kako biste bili jedan od prvih zakupaca koji je zakazao gledanje konkretne nekretnine, kako se ona u međuvremenu ne bi izdala jer je u Beogradu, Novom Sadu i Nišu velika potražnja za stanovima. Na sajtu imate mogućnost da sačuvate filtere kako bi vam stizala obaveštenja kada se nova nekretnina pojavi.

Filtriranje nekretnina

Filtiranje možete izvršiti na osnovu dela grada u kome želite da živite, cene po kojoj pretražujete, opremljenosti, da li je nekretnina pet friendly, strukture stanova i broj spavaćih soba, da li poseduje parking mesto i mnogih drugih kriterijumima.

Ugovor o zakupu preveden na ruski jezik

Naša kompanija vam nudi podršku u sklapanju ugovora o zakupu. Imamo naše tipske ugovore koje je sačinila pravna služba i koji su dvojezični. Ugovor o zakupu je ugovor između zakupca i zakupodavca i on može biti promenljiv. To znači da se članovi u  ugovoru mogu prilagoditi u skladu sa dogovorom između zakupaca i zakupodavca. Te promene se najčešće odnose na period minimalnog trajanja zakupa nekretnine i na mogućnost prijave zakupca na adresu stanovanja.

Beli karton

To je važno jer za boravak u Srbiji morate imati Beli karton, odnosno da prijavite boravak.

Za prijavu stranaca u Beogradu nadležna je Policijska uprava za grad Beograd, Uprava za strance u Savskoj ulici 35. Kao strani državljanin dužni ste da nadležnom organu prijavite boravak i promenu adrese u roku od 24 sata od dolaska u mesto boravišta, a to možete učiniti i elektronskim putem, na portalu Euprava.

Vlasnik nekretnine je osoba koja vas može prijaviti na adresu stanovanja lično uz vaše prisustvo. Pored te prijave, potrebna vam je i kopija vlasničkog lista vlasnika nekretnine, kao i kopija njegove lične karte, kako biste priložili uz ugovor o zakupu administraciji vaše firme, da vam omoguće boravišnu ili radnu vizu.

Mi vam garantujemo da sve nekretnine koje su oglašene na našem sajtu zakupljujete direktno od vlasnika ili njegovog zastupnika koji ima overeno ovlašćenje od vlasnika da izdaje nekretninu.

Sa agencijom City Expert ne može vam se dogoditi da budete prevareni.

Odaberite stan već danas i bez dodatnih troškova zakažite gledanje nekretnine koja vam najviše odgovara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Izdavanje stanova Beograd
Zaupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije