April u Beogradu

Dešavanja u Beogradu

April u Beogradu

April u Beogradu, opevan u čuvenoj pesmi, označava pravi početak proleća. Ceo mesec će biti obeležen muzikom, sajmovima, arhitekturom, ali i festivalom viteštva i prodajom rukotvorina. Zajedno sa prirodom i ceo grad se probudio iz zimskog sna. Probudite se i vi i pogledajte šta vas sve očekuje i ovom mesecu. 

Beogradski noćni market 

Iako zvanično još u martu, 12. po redu Beogradski noćni market, prvi je na listi prolećnih dešavanja. Pod sloganom „Studio 44“, na ovoj noćnoj pijaci okupiće se dizajneri, zanatlije, poljoprivrednici i ponuditi svoje originalne proizvode. Market se održava u petak, 30. marta na pijaci u Bloku 44 na Novom Beogradu, a ceo program će biti propraćen muzikom i dobrom zabavom. Noćni market počinje u 18h i traje do ponoći. 

Jevremova – ulica susreta 

Deseta po redu, Jevremova – ulica susreta, održaće se u nedelju 1. aprila sa početkom u 12h. Za ovu priliku Gospodar Jevremova ulica biće zatvorena za saobraćaj, a automobile će zameniti učesnici muzičkog i plesnog programa. Očekuje vas dobar provod, koncert novosadskog Big Bang orkestra, Intermeco kvarteta, i koncert grupe Dragoljub Đuričić i bubnjari. Učestvujte u javnom času joge, uživajte u maskenbalu u kojem učestvuju najmlađi i zaplešite tvist u VIS Limunada igranci. 

40. Salon Arhitekture 

40. Salon Arhitekture otvoren je 29. marta i traje do 5. maja u Muzeju primenjene umetnosti u ulici Vuka Karadžića. Pod sloganom „Polje budućnosti“ učesnici salona na svojevrsan način izražavaju kritičko mišljenje o arhitekturi danas i otvaraju nove mogućnosti za arhitekturu u budućnosti. U ovom konceptualnom spajanju trajanja vremena i prolaznosti, učesnici će kroz radove, konkurse i panel diskusije prezentovati svoje ideje i mišljenja. 

Vitez fest 2018 

Ko kaže da u današnje vreme nema pravih vitezova? 31. marta i 1. aprila na Beogradskoj tvrđavi na Kalemegdanu održaće se Vitez fest – popularna međunarodna manifestacija koja okuplja zaljubljenike u fantastiku. Pored koncertnog programa, posetioci će moći da uživaju u kostimima inspirisanim Kamelotom, srpskom istorijom, ali i vitezovima iz kompjuterskih igrica, popularnih knjiga i serija, pa čak i vitezovima budućnosti koji umesto gvožđa za svoje mačeve koriste lasere i holograme. Na festivalu učestvuju viteška i lukostreličarska udruženja iz Evrope. 

Sajmovi 

U aprilu nas očekuje Međunarodni sajam hortikulture i 20. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda "Darovi prirode". Sajam se održava od 3. do 7. aprila. Ovo je odlična prilika da obnovite zelenilo u bašti, kući ili u stanu. Takođe, u isto vreme se održava i Sajam Nautike, Lova i Ribolova, dok Međunarodni sajam građevinarstva počinje 18. i traje do 21. aprila. Poslednji sajam u aprilu najviše će obradovati najmlađe i one kojima je akvaristika hobi. AquaTerra Srbija 2018 - Sajam akvaristike i teraristike, odlična je prilika da kupite novog ljubimca i da vidite egzotične primerke iz celog sveta. Sajam se održava 22. i 23. aprila u Javnom akvarijumu i tropikarijumu Beograd.

Koncerti 

U aprilu nas očekuje plesni spektakl „Lord of the Dance“ koji još od 1998. godine oduševljava publiku. Ovaj scenski spektakl inspirisan irskom tradicijom, ali i pozorištem i modernim plesom, odigraće se 10. aprila u Sava Centru. Ljubitelji filmske muzike će 15. aprila u Belexpocentru imati prilike da čuju slovenačkog muzičara Manjifika (Magnifico). Magnifico u svojim kompozicijama kombinuje balkansku muziku, retro šlagere, džez i klasičnu gitaru. Komponovao je muziku za film „Montevideo“ i seriju „Senke nad Balkanom“. 

Ukoliko dolazite u Beograd u aprilu preporučujemo da posetite neke od ovih manifestacija i da uživate u pesmi, igri i umetnosti. Za one koji traže privatni smeštaj u Beogradu, tu je naša ponuda apartmana za kratkoročno izdavanje. Privatni apartmani sve više postaju prvi izbor turista i onih koji žele da provedu vikend u Beogradu. Stan na Dan vam nudi pristupačan i miran smeštaj, a mi, kao i uvek, sigurnu i brzu uslugu.