Leva obala Dunava dobija novo naselje, kako će se zvati? Između Krnjače i Ovče, naš predlog je Panča!

Tržište nekretnina

Leva obala Dunava dobija novo naselje, kako će se zvati? Između Krnjače i Ovče, naš predlog je Panča!

Beograd će dobiti još jedno naselje na svojoj teritoriji, a ovog puta se planira proširenje grada u okviru opštine Palilula.

Prema planu Sekreterijata za urbanizam i građevinske poslove, predviđena zona obuhvata područje od 300 hektara, smešteno između Krnjače, Ovče i Pančeva. U okviru projekta planira se gradnja oko 2.000 stanova, privrednih delatnosti i ustanova. Pogledajmo šta ova gradska mikrolokacija ima da ponudi budućim stanovnicima!

"Od Dunava pa do Taša opština se pruža naša…"

Književnik Raša Popov napisao je sredinom prošlog veka ovaj stih posvećen Paliluli, gde je živeo i stvarao. Intenzivnom gradnjom na levoj obali Dunava, ova beogradska opština doživela je veliko pomeranje svojih granica, pa bi se stih mogao dopuniti. Kako se na području prezviđenom za novo naselje nalazi velika površina neiskorišćenog zemljišta, a udaljeno je samo 15 minuta vožnje od centra grada, očekivano je da postane privlačna prilika za investitore i kupce.

Sadržaji budućeg naselja

Prema nacrtu plana detaljne regulacije Urbanističkog zavoda Beograda, 80 hektara je izdvojeno za stambene komplekse, 36 ha za komercijalne sadržaje, a 78 ha za privredne zone i parkove. Naselje bi trebalo da dobije sve važne objekte javne namene: vrtiće, kompleks osnovne škole, dom zdravlja.

Inicijalni plan podrazumeva da u okviru ovog naselja bude izgrađeno 2.045 stanova za 7.874 stanovnika, a zaposleno okvirno 3.730 ljudi.

Udaljena 8 km od Trga Republike, ova gradska mikrolokacija ima perspektivu da postane tražen izbor za stanovanje i rad ukoliko se najavljeni planovi ostvare.

Veza sa ostatkom Beograda

Najbliža tačka javnog prevoza je železničko stajalište Sebeš u okviru BG voza koje nudi odličnu vezu sa centrom grada, Novim Beogradom, Zemunom, pa sve do Batajnice. Pristup različitim delovima grada omogućen je preko Pančevačkog i mosta Mihajla Pupina.

Mane leve obale Dunava

Među razlozima zbog kojih naselja leve obale Dunava generalno nisu popularna su nepostojanje adekvatne kanalizacione mreže, brojne neasfaltirane ulice i odsečenost od gradskog jezgra prirodnom granicom - Dunavom. Baš iz ovih razloga, cene nekretnina u naseljima poput Koteža, Krnjače, Borče i Ovče povoljnije su u odnosu na druge delove prestonice.

Kako će ovaj projekat biti realizovan i kada, ostaje da vidimo, a do tada možemo da razmislimo kako bi novo naselje moglo da se zove. Naš predlog naziva je - Panča, zbog rime sa susednim naseljima Borča, Ovča i Krnjača, kao i blizine Pančevačkog mosta.

Ukoliko su vam ovakve teme interesantne, pročitajte tekst koji smo nedavno pisali na blogu o novom naselju na suprotnom kraju Beograda - Singidunumu! City Expert se trudi da na svim svojim platformama pruži sveže informacije o svetu gradnje i nekretnina, a na raspolaganju smo vam ako tražite da iznajmite ili kupite svoj dom u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu! Kao kupci i zakupci ne plaćate nikakvu proviziju našoj agenciji, zato obavezno pregledajte ponudu koja se svakodnevno obnavlja novim atraktivnim oglasima.

Ana Dajević
Ana Dajević
Copywriter
Nisu svi koji lutaju izgubljeni.
Najniža provizija na tržištu za vlasnike stanova
Izdavanje stanova Beograd