Agencija za nekretnine Novi Sad - iskustva klijenata

Novo iz City Experta

Agencija za nekretnine Novi Sad - iskustva klijenata

Svako ko voli svet nekretnina će vam reći da ne postoji veća radost od toga kada pomognemo kupcima da pronađu svoj idealni dom. Pored toga što je brza i sigurna prodaja stanova nešto čime smo zauvek promenili tržište nekretnina, naš način poslovanja nam je omogućio da kupcima i prodavcima uštedimo vreme, jer se veći deo našeg posla odvija onlajn.

U Novom Sadu smo pokrenuli City Expert 2017 godine. Želeli smo da kao i u Beogradu, omogućimo vlasnicima da prodaju nekretnine u što kraćem roku. Takođe, kupcima smo želeli da približimo novi model poslovanja koji ističe značaj transparentnosti i dobre medijske prezentacije. Pročitajte iskustva naših klijenata koji su preko City Expert-a pronašli svoj dom iz snova ili prodali nekretninu u veoma kratkom roku.

Kupovina prvog stana u Novom Sadu

Marko B., radi u firmi koja se bavi informacionim tehnologijama kao menadžer za razvoj proizvoda. Stan na prodaju u Novom Sadu je našao preko City Expert sajta, na preporuku svojih kolega koji su već koristili sajt.

“Meni pretraga preko sajta nije predstavljala problem. Navikao sam da koristim AirBnB kada putujem i bilo mi je vrlo intuitivno da podesim pretragu. Međutim, ono gde sam bio potpuno izgubljen je cela pravno-tehnička strana u vezi sa kupovinom stana. Tada sam imao 32 godine i nisam znao ništa o stambenim kreditima, katastru, dokumentaciji, nekim klauzulama, blago rečeno bio sam potpuno izgubljen.

Onda sam krenuo da čitam i da se informišem. Prvo sam probao sam sve da razumem. Raspitivao sam se kod prijatelja i poznanika, a zatim sam otišao u banku da proverim svoju kreditnu sposobnost. Kada sam i od banke dobio zeleno svetlo da mogu da kupim stan na kredit, krenuo sam da pretražujem po internetu. Na City Expert sajtu sam pronašao sve što me je interesovalo i odmah sam video koliko kvadrata je uknjiženo, zašto prostor pod kosinama nije uknjižen i odmah sam video koliki su troškovi održavanja. Naravno, tu sam pogledao detaljno i ceo stan, preko fotografija i video snimka i odlučio se da ga pogledam.

Pre nego što sam se doselio u Novi Sad iz jednog manjeg grada u zapadnoj Srbiji, imao sam veliku želju da živim u kući. Međutim, posao mi je diktirao drugi tempo i znao sam da mi je samo bitno da imam gde da ostavim bicikl i da ne moram da ga nosim stepenicama do stana. Dakle, gledao sam samo stanove sa liftom. Zakazao sam gledanje dva stana i drugi stan mi se baš dopao. On je već bio pod hipotekom, pa mi je Julijana, zaposlena u City Expert-u u Novom Sadu, objasnila kako mogu da kupim stan koji se već nalazi pod hipotekom.

Pravna služba koja sarađuje sa City Expert-om je proverila dokumentaciju još jednom i mi smo potpisali ugovor. Iskreno, inicijalni strah koji sam osećao je samo bio strah od nepoznatog. Onog trenutka kada sam krenuo u proces kupovine sve mi je bilo mnogo lakše i jasnije.”

Prodaja manjeg i kupovina većeg stana u Novom Sadu

Jelena i njen suprug Danijel L. su krenuli u potragu za većim stanom, ali je pre toga trebalo da prodaju svoj manji stan. Kupoprodaja nekretnina je veoma zahtevan zadatak i mnogi kupci se zaista teško snađu u ovom procesu. Međutim, dobra stvar je da su i Jelena i Danijel prodali manji i pronašli veći stan preko City Expert-a.

“Mi smo krenuli da tražimo veći stan zato što imamo dvoje dece i treće na putu. Najveći problem nam je nedostatak vremena, jer pored toga što brinemo o deci i njihovim školskim i vannastavnim obavezama (fudbal, škola plesa i časovi engleskog) nas dvoje oboje radimo. Sve što smo mogli jeste da uveče legnemo preumorni u krevet da uzmemo mobilni telefon i da pretražujemo stanove onlajn.

Sada, dobro znate kakvi su današnji oglasi. Imaju vrlo malo fotografija i još manje informacija o samoj nekretnini. Mi smo stvarno bili onemogućeni da svakodnevno gledamo stanove, zato smo odlučili da pronađemo stan preko City Expert-a. Tu smo našli ono što smo tražili i na samom gledanju stana smo samo potvrdili ono što smo videli onlajn. Znali smo da smo pronašli pravi stan i bili spremni da krenemo sa većim učešćem i stambenim kreditom za finansiranje.

Međutim, naleteli smo na jedan veći problem. Niko se nije javljao da pogleda naš stan. City Expert je stan reklamirao preko društvenih mreža, digitalnih kanala i na samom sajtu ali kupci se nisu javljali. Onda smo na nagovor agenta Vesne, spustili cenu stana tako da se tačno poklopi sa tržišnom i zainteresovani kupci su ubrzo počeli da zakazuju gledanja. Tu smo naučili važnu stvar - kao što smo mi hteli da kupimo veći stan po što manjoj ceni i trudili se da pregovaramo oko cene, tako su i kupci našeg malenog stana želeli realnu tržišnu cenu.

Danas su cene stanova zaista previsoke i kada malo bolje pogledate nisu realne. Zato su nama u City Expert-u rekli da svaki vlasnik sam stavi cenu stana koju želi, ali da će mu agent istog trenutka reći koja je tržišna cena.”

Ukoliko i vi tražite stan u Novom Sadu, pogledajte našu najnoviju ponudu na sajtu. Zakažite gledanje samo jednim klikom i zajedno sa našim agentima za nekretnine realizujte ceo proces. Za vlasnike nekretnina smo spremili dobru ponudu, pogledajte naš cenovnik. U poređenju sa tradicionalnim agencijama mi smo jeftiniji i efikasniji, jer na gledanje stanova dolaze samo već zainteresovani kupci koji znaju kako nekretnina izgleda. Dakle, manje gledanja, ali veća šansa da do vas dođe idealni kupac.