Novo naselje na Trandžamentu u Novom Sadu: gradi se 65 zgrada i preko 2.000 stanova

Dešavanja u Novom Sadu

Novo naselje na Trandžamentu u Novom Sadu: gradi se 65 zgrada i preko 2.000 stanova

U neposrednoj blizini Petrovaradinske tvrđave, na području Trandžamenta, planira se gradnja stambenog kompleksa za 5.000 budućih stanara na 10,2 hektara, pokazuje urbanistički projekat koji je trenutno na javnom uvidu.

Novo urbano naselje pomera gradsku aktivnost prema sremskoj obali Dunava i donosi sve pogodnosti moderne stambene zajednice. Ovu lokaciju čini posebno atraktivnom blizina Dunavu i Petrovaradinskoj tvrđavi, dok je linijama gradskog prevoza i novosadskim mostovima obezbeđen lak pristup ostatku grada.

Novi stambeno-poslovni kvart sa pogledom na Dunav

Novi opštegradski centar priprema se na Trandžamentu između Kameničkog puta i Ulice Dunavske divizije. Zamisao je da se izgradi čak 65 lamela, povezanih u četiri celine jednoetažnim i dvoetažnim garažama. Ovo će omogućiti više od 2.000 parking mesta za stanovnike kompleksa.

Pored objekata za stanovanje, planira se poslovni prostor u prizemljima lamela, prema Ulici Kamenički put, što će otvoriti nove mogućnosti za investicije i različite delatnosti u ovom delu Novog Sada. Unutarblokovski prostor među lamelama biće ispunjen zelenim površinama i sportskim terenima, a planira se gradnja predškolske ustanove za oko 300 dece, dakle pravi urbanizovani kvart sa sadržajima za sve generacije.

Kompleks će biti smešten na idiličnu poziciju - između budućeg parka i obale Dunava. U okolini ovog područja sada se nalaze porodične kuće i vile, smeštene na privilegovanoj poziciji u gradu. Predviđeno je da stanovi u kompleksu imaju pogled na grad ili reku, izuzev onih orijentisanih na unutrašnji blok kompleksa. Parcela obuhvaćena planom nalazi se u zaštitnoj zoni Nacionalnog parka Fruška gora, te je neophodno da u okviru celog kompleksa bude minimum 20 odsto zelenila.

Kako Novi Sad godinama ima tendenciju širenja prema Veterniku i Futogu, ovaj projekat je prva ozbiljna najava širenja grada na sremsku obalu Dunava. Sudeći po svemu, u pitanju je perspektivan i lep projekat koji će ponuditi izuzetno komforan i miran život nadomak Petrovaradina.

Ko gradi kompleks na Trandžamentu?

Kompleks na Trandžamentu će graditi firma koja je kupila ovo zemljište pre nekoliko godina, "ILF" DOO iz Novog Sada.

U planu je prvobitno bila izgradnja parkovske površine na ovom području, ali nakon što ga je "ILF" kupio, prenamenjeno je u opštegradski centar. Ambiciozni projekat potpisuje Biro za projektovanje i inženjering "Lasta projekt".

Prva faza izgradnje uključuje formiranje 27 lamela sa čak 730 stanova i 5 lokala. Druga faza obuhvata 16 lamela sa 519 stanova, treća faza 17 lamela sa 564 stana i četvrta faza - još pet novih lamela sa 165 stambenih jedinica. Ukupno, novoformirano naselje imaće 1.978 stanova i stambeni kapacitet za blizu 5.000 stanovnika.

Ukoliko tražite da kupite stan u okolini Petrovaradina i drugih atraktivnih delova Novog Sada, obavezno pogledajte aktuelnu ponudu novogradnje, useljive novogradnje u Novom Sadu, kao i starogradnje u Novom Sadu na City Expert sajtu. Kao kupac ili zakupac ne plaćate agencijsku proviziju, dok cene ostaju identične kao u slučaju direktne prodaje.

Ana Dajević
Ana Dajević
Copywriter
Nisu svi koji lutaju izgubljeni.
Kupite stan u Novom Sadu bez plaćanja provizije