Novi Sad - Evropska prestonica kulture koja povezuje ljude

Dešavanja u Novom Sadu

Novi Sad - Evropska prestonica kulture koja povezuje ljude

Evropska prestonica kulture je jedan od najpoznatijih projekata Evropske unije, a ideja vodilja 1985. godine, kada je inicirano njeno uvođenje, bila je ta da se određeni gradovi pozicioniraju u srce kulturnog života Evrope i da na taj način poboljšaju svoj status i promovišu održivi turizam uz dodatan razvoj kroz kulturu.

Tako je i Novi Sad 2021. godine izabran za Evropsku prestonicu kulture, ali je zbog pandemije, titulu poneo 2022. godine. Evropska prestonica kulture uspostavljena je kako bi se naglasilo bogatstvo i različitost evropskih kultura, ojačale veze između Evropljana, spojili ljudi i upoznale druge kulture, ali i kako bi se promovisalo uzajamno razumevanje.

U noći dočeka Srpske nove godine, 13. januara 2022. godine, spektaklom pod nazivom "Zeniteum 2022", simbolično u 20 sati i 22 minuta, Novi Sad je postao Evropska prestonica kulture. Inače, programski narativ Novog Sada kao prestonice kulture proizlazi iz slogana "Za nove mostove", koji predstavlja ideju izgradnje novih mostova saradnje i razmene između umetnika i organizacija iz Novog Sada i Srbije sa kulturnom scenom Evrope.

Definisana su četiri programska mosta, simbolično nazvana po postojećim novosadskim mostovima. "Duga, "Sloboda", "Ljubav" i "Nada". Plan je da tokom 2022. godine Novi Sad predstavi više od 1.500  kulturnih događaja i 4.000 lokalnih, nacionalnih i internacionalnih umetnika.

Ideju izgradnje novih mostova, ali između vlasnika nekretnina i zakupaca odnosno kupaca, u Novom Sadu više od pet godina ima i naša kompanija.

Naš novosadski tim pronalazi stanove za izdavanje za svačiji ukus, a zakupci stana ne plaćaju proviziju.

Takođe, tim se bavi i prodajom stanova u Novom Sadu, koji mesečno proda više od 50 nekretnina.

Od nedavno je tim bogatiji i sektorom novogradnje, kome je više od 30 investitora u ovom gradu ukazalo poverenje. Da odlično rade svoj posao pokazuje i to što uspevaju da prodaju čak i do 50% stanova u jednoj novogradnji.

Sektor novogradnje pokriva ceo Novi Sad i saradnja se širi i sa investitorima koji grade u prigradskim mestima, poput Veternika, Kamenice, a poslovanje se proširilo i na Frušku goru, Bešku sa ciljem da se proširi na ostatak Vojvodine.

Ukoliko i vi želite da zakupite ili kupite stan u Novom Sadu, ili ste vlasnik nekretnine koju želite da prodate ili izdate, City Expert tim iz Novog Sada je tu da vam pomogne u tome.

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Kupite stan u Novom Sadu bez plaćanja provizije
Zaupite stan u Novom Sadu bez plaćanja provizije