Velike promene na tržištu nekretnina u Novom Sadu!

Novo iz City Experta / Dešavanja u Novom Sadu

Velike promene na tržištu nekretnina u Novom Sadu - Izdavanje stanova Novi Sad

Lepa vest za sve vlasnike koji se bave izdavanjem nekretnina u Novom Sadu – City Expert pored prodaje nekretnina počinje i sa izdavanjem u Novom Sadu. Ovo je bio povod da popričamo sa Igorom Jovićem, direktorom City Expert-a.

City Expert je poznat po inventivnoj usluzi, kao servis za nekretnine koji posluje onlajn. Kakvu je to promenu doneo?

Jović: City Expert je doneo ogromnu promenu, u vidu potpuno novog načina predstavljanja nekretnina za prodaju i izdavanje. Naš prioritet je bio da uradimo nešto potpuno drugačije, da pojednostavimo sistem prodaje odnosno izdavanja, ali i nalaženja novog stana. Želeli smo da sve nekretnine iskreno predstavimo potencijalnim kupcima i zakupcima, uz profesionalne fotografije, video, pogled od 360° i interaktivni tlocrt, kao i spisak svih mogućih troškova i informacija o opremljenosti. Posebno je bitno napomenuti da je sve dostupno onlajn - odnosno non-stop. Istina je da smo mi svi bili u ulozi zakupca, pa smo se na početku vodili time šta nas je nerviralo i to smo unapredili. Danas razmišljamo malo drugačije, odnosno aktivno slušamo naše klijente i fokusirani smo na njihovo zadovoljstvo. Kada pronađemo rešenje hrabro ga implementiramo. Dakle, najveća promena koju smo uveli na tržište jesu zadovoljni korisnici - ljudi kojima je olakšana potražnja za nekretninom.

Da li se City Expert model poslovanja pokazao kao uspešan na tržištu nekretnina u Beogradu?

Jović: Za četiri i po godine smo napravili multimedijalnu prezentaciju za oko 18.000 nekretnina, prodali smo oko 700, a izdali oko 7.000 nekretnina. Mesečno se na našem sajtu oglasi oko 300 nekretnina. Ceo sistem je kreiran da uštedi vreme i da se nekretnina što efikasnije proda ili izda. Činjenica sa kojom se susrećemo često je da nekretnine koje imaju dobar odnos cene i kvaliteta izazovu veliko interesovanje i pitanje je sata kad će biti izdate. Još jedna informacija u vezi izdavanja je da na mesečnom nivou u proseku oko 1.000 korisnika zakaže oko 2.500 termina za gledanje nekretnina. To nam govori da naši korisnici, pošto su dobro obavešteni o nekretnini zahvaljujući prezentaciji, ne moraju da obilaze mnogo nekretnina pre nego što se odluče za onu koja im najviše odgovara. Svi parametri prikazuju uspeh našeg poslovanja, ali bih još jednom napomenuo, mi naš uspeh merimo najviše po tome koliko su korisnici zadovoljni nakon završenog procesa.

Kako ste uspeli da digitalizujete proces i šta to znači za korisnike?

Jović: Istina je da je sajt City Expert-a mesto gde se sve dešava. Mi smo samo automatizovali deo komunikacije, kako bismo je ubrzali i oslobodili se mogućnosti ljudske greške. Fokusirani smo na proces i imamo tim IT stučnjaka koji aktivno radi sa nama na razvoju naše usluge. Naš pristup razvoju poslovanja je drugačiji od tradicionalnih agencija, mi se oslanjamo na tehnologiju, što za korisnike znači brzu i efikasnu komunikaciju uz minimalan broj grešaka.

Vlasnik nekretnine popuni formu na sajtu. To je prvi korak. Onda se pokreće ceo tim koji stoji iza sajta i koji uključuje komercijalu, profesionalne fotografe, tim za produkciju, licencirane agente, tim advokata, IT tim i marketing tim. Svi oni su uključeni u proces oglašavanja nekretnine i brinu se o tome da ceo proces prođe bez ijedne greške.

Druga stvar koja je automatizovana je zakazivanje gledanja nekretnine. Korisnici odnosno kupci i zakupci zakazuju gledanje preko sajta, a vlasnik dobija SMS poruku i email obaveštenje. Ali važno je da spomenemo da je ovde tehnologija u službi ljudi, i sa jedne i sa druge strane. Jer ljudi, korisnici usluge i zaposleni su ono što je City Expert-u najvažnije.

Posle Beograda, počeli ste da radite i u Novom Sadu, od 2017. Kako ste tamo primljeni?

Jović: Odlično. Novi Sad je uvek bio otvoren grad koji zna da prepozna dobru stvar, a mi smo za dve i po godine upoznali lokalno tržište i prilagodili mu se. Strateška odluka je bila da tamo prvo  ponudimo uslugu prodaje i kupovine. U našoj novosadskoj kancelariji rade naše sjajne koleginice, koje uvek daju sve od sebe da prodavci i kupci imaju osećaj da će sigurno i dobro da urade posao.

Šta je novo u City Expertu?

Jović: Ova godina je bila posebno zanimljiva. Prvo smo otvorili kancelariju u Ljubljani, u martu. Slovenačka kancelarija posluje pod brend imenom “Zwelo”, i na taj način smo otvorili vrata prema poslovanju u Evropi. Planiramo da širimo poslovanje i dalje.

Druga velika novost je što smo od prošlog meseca ponudili uslugu izdavanja u Novom Sadu. Sad svi vlasnici stanova za izdavanje mogu da nas kontaktiraju i da osete sve prednosti naše usluge – sem najpovoljnijih uslova za njih, tu je i stvar po kojoj smo poznati – to je već spomenuta multimedijalna prezentacija nekretnine. Sa druge strane, računamo da će se zakupcima dopasti činjenica da mogu da iznajme stan preko City Expert-a BEZ PROVIZIJE. Koliko sam obavešten, mi smo jedini na tržištu koji to nude.

Pošto smo tek počeli sa izdavanjem, želeo bih ovim putem da pozovem novosadske vlasnike stanova za izdavanje da nam se jave do Nove godine i da iskoriste veliku City Expert akciju “25% popusta za 50 najbržih”. To je jedinstvena prilika da se upoznaju sa najboljom uslugom uz neverovatno dobre uslove. Čekamo ih!

City Expert
Zaupite stan u Novom Sadu bez plaćanja provizije
Izdajem stan u Beogradu