Vreme čarolije u Novom Sadu

Dešavanja u Novom Sadu

Vreme čarolije u Novom Sadu

Ako postoji jedan grad u zemlji koji je zanimljiv za posetu tokom cele godine, a još više zimi, to je Novi Sad. Ne, nismo pristrasni, iako imamo mnogo razloga da budemo. Novi Sad se u decembru pretvara u zimsku bajku koja nudi obilje zabave za sve uzraste i zato je obavezna destinacija za jednodnevnu ili vikend-posetu. Spakujte porodicu ili društvo i krenite u zimsku avanturu. Pogledajte šta vas sve čeka! 

Novosadski Winter Fest

(decembar, Trg slobode)
Novosadski Winter Fest je zimski festival koji se održava na glavnom gradskom trgu. U kućicama na trgu vas očekuje mnoštvo vojvođanskih specijaliteta za iće i piće, a na istom mestu možete da kupite suvenire, novogodišnje ukrase i jelku sa busenom. Želite da se provozate u pravom fijakeru? Može, postoji “novogodišnji fijaker”. Svako veče možete da uživate u šarenom muzičkom programu koji počinje od 18 časova. Tad nastupaju deca iz novosadskih osnovnih škola na sceni koja se zove “Raspevana jelka”. Od 19 do 20 časova sledi koncert nekog od novosadskih orkestara i bendova, a kraj programa je rezervisan za novosadske DJ-eve koji “vrte ploče” do 22 časa.

Najmlađi posetioci mogu da se zabave u igraonici u slami i na ringišpilu. Organizatori su mislili na sve, pa su postavili i punktove za nezaboravne „selfije“: „Old Timer Photo-Boot“, „Winter Fest kapija“ i „Krila Anđela“. „Winter Fest osmatračnica“ služi za promenu perspektive, jer sa nje možete da pogledate i fotografišete Trg slobode iz gornjeg rakursa.

Klizanje u Ledenoj šumi

Klizanje u Ledenoj šumi

(6.12 - 20.01.)
U Dunavskom parku svake godine nikne Ledena šuma. To je najveće privremeno klizalište u zemlji. Sastoji se od centralnog natkrivenog dela i kružne staze za klizanje oko jezera u parku, a radi svaki dan, sedam dana u nedelji, od 9 do 22.30 časova. Kliže se u smenama u trajanju od po sat i po vremena, a za najmlađe je organizovana besplatna škola klizanja radnim danima u prvoj smeni. Ako nemate klizaljke, ne brinite, možete da ih iznajmite tamo. Ako ogladnite, ne brinite, u sklopu klizališta postoje i kućice sa toplim napicima, zimskim delikatesima i poklonima, kao i restoran. Vikendom i praznicima se održavaju žurke na kojima nastupaju muzički bendovi i DJ-evi. Zvuči kao sjajno mesto za izlazak, zar ne?

Božićno-novogodišnji koncerti 

(14.12 - 11. 01.)
Muzička omladina Novog Sada (MONS) organizuje Božićno-novogodišnje koncerte već više od dvadeset godina nastojeći da ulepša svojim sugrađanima praznike, bilo da ih slave po julijanskom ili gregorijanskom kalendaru. Ove godine očekuje nas pet koncerata poznatih muzičara iz Hrvatske, Mađarske, Francuske i Srbije, koji će izvoditi najrazličitije moguće kompozicije: od duhovne, umetničke muzike do džipsi džeza, francuskih šansona i “pisama” dalmatinskih klapa. Koncerti se održavaju u Sinagogi, Srpskom narodnom pozorištu i Galeriji Matice srpske. Iz MONS-a poručuju: Pojedini programi su već rasprodati, a i preostali samo što nisu! Zato nemojte mnogo da se premišljate, već odaberite koncerte koje želite da čujete i kupite karte na vreme.

Božićno-novogodišnji praznici u Novom Sadu

Doček nove 2020. i 7528. godine

(31.12, Trg slobode i 13.01, više prostora)
Godinu dana bliže da postane Evropska prestonica kulture 2021, Novi Sad već treću godinu zaredom svečano dočekuje obe Nove godine u konceptu koji povezuje dva računanja vremena i slavi jedinstvo koje proizilazi iz različitosti.

Umesto klasičnih koncerata na trgu, posetioci će prisustvovati pravom audio-vizuelnom spektaklu sa video mapiranjem, animacijom i instalacijama, koji će da kreiraju studenti scenske arhitekture, tehnike i dizajna sa Fakulteta tehničkih nauka i Novih likovnih medija Akademije umetnosti zajedno sa poznatim vizuelnim umetnicima. 

Doček nove 2020. i 7528. godine

Što se muzičkog programa tiče, nastupaće zvezde, regionalne i svetske: Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Božo Vrećo i Camerata Academica, opera za decu "U cara Trojana kozije uši", Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski, Dejan Petrović sa orkestrom, Svemirko, Biljana Krstić i Bistrik orkestar, Letu štuke, Alitor, Ljubičice…

Svi događaji u okviru Dočeka 2020. biće besplatni i trajaće tokom čitavog dana, dok će Doček 7528. biti održan u zatvorenim prostorima, a ulaznice će moći da se kupe od 23. decembra. 

Novi Sad je odlično mesto za život i za provod, ali da biste bili sigurni da je to pravi grad za vas, morate da provedete malo više vremena tamo. City Expert je mislio i na to: stanovi za izdavanje u Novom Sadu, kao i stanovi za prodaju u Novom Sadu. Uživajte!

City Expert
Zaupite stan u Novom Sadu bez plaćanja provizije
Kupite stan u Novom Sadu bez plaćanja provizije