Kako da Vaš ljubimac bude srećan u stanu

Saveti

Kako da Vaš ljubimac bude srećan u stanu

Dvorište je san svakog ljubimca, ali uz malo vašeg truda i gradski stan manje kvadrature biće udoban dom za njih.

U zavisnosti od veličine stana u kome živite, birajte kog ljubimca ćete usvojiti.  Ako živite u manjem prostoru, pogodniji su psi nižeg rasta ili mačke. Ukoliko ipak volite velike pse, pobrinite se da im pružate dovoljno aktivnosti svakog dana.

1. Izvodite svog ljubimca napolje. Kada imate psa, imate i jak razlog za odlazak šetnju. Navikavajte ga na mini treninge od bar 15 minuta, 2-3 puta dnevno. Ako je hiperaktivan, to znači da mu nedostaje prilike da potroši energiju! Sve je popularnije da se i mačke izvode na povocu, pa ako se i vi za to odlučite - birajte vreme kada nema mnogo pasa u parku.

Kako da Vaš ljubimac bude srećan u stanu

2. Birajte prvi sprat zgrade. Vrlo je važno da pas redovno izlazi napolje, pa bi trebalo da vodite računa na kom spratu planirate da živite. Biće lakše i vama i njemu ako je vaš izbor prizemlje ili prvi sprat, kako biste brzo mogli da odete do parka u slučaju hitne nužde. Takođe, psi u poznim godinama neretko imaju bolove u kičmi i kukovima, te se preporučuje da se što manje kreću stepeništem. Ukoliko imate macu i želite da je puštate da slobodno šeta, niži spratovi su takođe bolji izbor, kako bi sama neometano mogla da izlazi i vraća se.

3. Pazite na kućne biljke. Ukoliko je Vaš ljubimac zaljubljenik u listiće, razne biljke i travke, možete im pokloniti neke koje bi bile samo njihove za igru. Pritom imajte na umu da je veliki broj biljaka otrovan i da ne treba da dolaze u kontakt sa njima i zato pažljivo birajte.

Kako da Vaš ljubimac bude srećan u stanu

4. Šta je najbitnije? Svoje pse i mačke redovno negujte, četkajte i kupajte, kako bi i Vaš stan bio uvek uredan i čist. Za držanje ljubimca u stanu zaista nije potrebno mnogo; samo ljubav, malo volje i disciplina.

Ako se odlučite da sebi i svom ljubimcu obezbedite novi, udobniji životni prostor, istražite našu ponudu stanova.