NOVO iz City Experta: Saradnja sa investitorima

Tržište nekretnina / Novo iz City Experta

NOVO iz City Experta: Saradnja sa investitorima

Dva meseca je tržište nekretnina u Srbiji hiberniralo. Većina je čekala da vidi kako će korona da utiče na cene i potražnju. A neki su, vođeni izrekom "Nepobedivost leži u odbrani, a mogućnost pobede u napadu", otvorili novo poglavlje u poslovanju. Pitali smo Igora Jovića, CEO-a kompanije City Expert, o čemu se tačno radi.

Kako je prva srpska online agencija za izdavanje nekretnina došla do saradnje sa građevinskim investitorima?

Od 2015. godine, pozicionirali smo se kao lideri na tržištu izdavanja i prodaje nekretnina, zahvaljujući našem jedinstvenom pristupu i korišćenju tehnologija. Naša ideja je bila da pružimo najbolje iskustvo obema stranama: onima koji traže nekretninu, kojima smo omogućili da dobiju uslugu bez provizije, kao i vlasnicima, koji dobijaju vrhunsku uslugu uz najnižu proviziju na tržištu. Naš strateški cilj obuhvata dalje usavršavanje postojećih usluga, ali isto tako i razvoj novih usluga. Segment novogradnje se tu prirodno uklopio, jer zahvaljujući našoj tehnologiji, načinu poslovanja i iskustvu možemo da ponudimo potpuno jedinstven pristup prodaji/kupovini novogradnje.

Šta su prednosti saradnje sa City Expertom?

Za kupce zainteresovane za novogradnju, prednosti su višestruke: lakoća pretrage i direktna komunikacija sa investitorima, bez troškova agencijske provizije. Takođe, možemo da kažemo da smo u jedinstvenoj poziciji da investitorima pružimo uslugu koja je kreirana za njihove konkretne potrebe: postizanje najboljih rezultata uz najmanje troškove i uz olakšavanje kupoprodajnog procesa. Najprostije rečeno, za investitore predstavljamo servis koji im pruža usluge marketinga, produkcije i podrške za prodaju na najvišem nivou, dok smo u istom trenutku jedinstvena i vodeća platforma za prodaju nekretnina.

Sa kojim investitorima ste ostvarili saradnju?

Broj investitora sa kojima sarađujemo ili smo procesu pokretanja saradnje je veliki. Ponosni smo na činjenicu da smo za veoma kratko vreme imali priliku da sarađujemo sa nekima od najpoznatijih, poput Eagle Hills-a i Kneza Miloša Residence. U narednim mesecima će se na City Expert platformi pojaviti veliki broj novih projekata, kako u Beogradu, tako i u Novom Sadu i Ljubljani.

Da li je poslovanje City Experta pretrpelo gubitke tokom pandemije?

Bez obzira što je tokom dva meseca tržište praktično bilo zamrznuto, očekujemo da će ukupan prihod H1 2020 postići značajni rast u odnosu na isti period 2019. godine, što govori mnogo. Za to su pre svih zaslužni zaposleni u City Expertu, koji su dali svoj profesionalni i ljudski maksimum da bi održali kompaniju tokom vanrednog stanja. Posao nije trpeo, jer smo uspeli da organizujemo sve zaposlene da rade remote, od kuće. Tim City Experta u Beogradu, Novom Sadu i Ljubljani broji 45, uglavnom mladih i vrlo posvećenih ljudi. Oni su najveća vrednost ove kompanije i zahvaljujući njima, City Expert stalno napreduje, bez obzira na prepreke.

Pojačanje u City Expert timu

Na čelo City Expert New Developments došao je Nedeljko Malešić, profesionalac sa dugogodišnim iskustvom u oblasti razvoja projekata za profesionalne investitore. Sa MitonOptimal fondom iz UK-a je radio na razvoju projekta ‘Ultimate living’, a pored toga na razvoju mnogih rezidencijalnih projekata u Beogradu i u Crnoj Gori. U segmentu industrijske gradnje bio je angažovan na projektima izgradnje prehrambene fabrike, dva retail parka, kao i projektima za investitore iz sektora logistike i transporta. Iskoristili smo priliku da ga pitamo za mišljenje o njegovom novom poslu.

Koji su najveći izazovi investitora u Srbiji?

Mislim da je najveći izazov za investitore da, pored kvaliteta gradnje i dodatnih sadržaja koje nude svojim kupcima, dođu do prave ciljne grupe kojoj će plasirati proizvod. Zato investitori traže nove kanale prodaje i okreću se digitalnom, što je svetski trend. Primećujem sve veće interesovanje inostranih kupaca za nekretnine u Srbiji, a ti kupci traže bolji prikaz prezentacije nekretnine i inovativne kanale prodaje.

Kakvu uslugu investitori mogu da očekuju od City Experta?

Pored standardnih usluga izdavanja i prodaje, dobijaju i čitav spektar novih usluga. Pre svega, uveli smo uslugu oglašavanja, koja uz korišćenje naše tehnologije, otvara svet novih mogućnosti za investitore. Fokusirani smo pre svega na digitalni marketing i cilj nam je da svakom investitoru, bez obzira na njegovu snagu ili vrednost projekta, ponudimo odgovarajući paket usluga.

Zahvaljujući našem media timu, obezbedili smo i izradu 3D modela i rendere stanova u izgradnji za prezentaciju na našem sajtu, po više nego pristupačnim cenama, a postoji mogućnost implementacije VR tehnologije za potrebe prodaje.

Ukratko, naša misija je da investitorima i kupcima maksimalno olakšamo proces kupoprodaje, stavljajući im na raspolaganje pre svega, vrhunsku tehnologiju, veliko iskustvo u procesu kupoprodaje, inovativan pristup klijentu uz maksimalnu pravnu sigurnost, što je definitivno nešto po čemu je City Expert postao prepoznatljiv i što pomera standarde u Srbiji.

Hvala Igoru Joviću i Nedeljku Malešiću, a ako ste zainteresovani za kupovinu novogradnje ili razvijate projekat novogradnje, javite se City Expertu i postanite deo ove zanimljive priče.

City Expert
Kupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije