Nestvarna kuća na Avali od stakla i čelika koja lebdi nad tlom

Zanimljivosti

Nestvarna kuća na Avali od stakla i čelika koja lebdi nad tlom

Ekskluzivno dostupna na dugoročno izdavanje na City Expert sajtu

U Srbiji postoji veliki broj objekata koji su vredni pažnje. Da li po određenim elementima koji ih izdvajaju iz mase ili po nestandardnim stilovima gradnje, ali ono što je sigurno je da takve kuće privlače pažnju i da vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Takva kuća nalazi se na obroncima Avale, a izgrađena je od stakla i čelika, a svojom konstrukcijom lebdi nad tlom. Verovatno ne možete da zamislite kako izgleda kuća koja lebdi nad tlom i zato je naš tim fotografa otišao do kuće i uverio se u njenu autentičnost, prelep pogled koji se pruža iz svih uglova i prirode koja je okružuje.

Nestvarna kuća na Avali od stakla i čelika koja lebdi nad tlom

Kuća godine i nominacija za prestižnu nagradu “Miles van der Rohe”

Lepotu i autentičnost projekta “Avala house” prepoznao je Savet arhitekata Srbije i nominovao je za prestižnu nagradu Evropske unije za savremenu arhitekturu, nagradu “Miles van der Rohe” za 2021. godinu. Ova prestižna nagrada, koja se dodeljuje svake druge godine, predstavlja priznanje i počast izuzetnim dostignućima na polju arhitekture i skreće pažnju na značajan doprinos evropskih stručnjaka iz te oblasti i razvoju novih ideja i tehnologija.

Da je Avala house ostavila trag za sva vremena potvrđuje i to što je u konkurenciji sa još 13 projekata ponela nagradu “Kuća godine 2020.” po izboru žiria portala Gradnja.

Probudite se okruženi prirodom

Kuća je autentičan primer organske arhitekture i napravljena je od kombinacije industrijskih materijala čelika, stakla i betona, a suprotno svom okruženju i svime na šta ste navikli, ova kuća je otvorena i promenljiva. Naime, kroz sistem promerljivih panela i tendi kuća menja svoju namenu, oblik i pojavnost. Kroz par transformacija, korisnik ima potpunu moć kontrole osunčanosti, otvorenosti i provetrenosti prostora. Zato ćete u ovoj kući imati osećaj potpunog suživota sa prirodom, a sa druge strane ćete moći da uživate u intimi prilikom spuštanja tende.

Nestvarna kuća na Avali od stakla i čelika koja lebdi nad tlom

Kuća koja menja kvadraturu od 50 m² do 156 m²

Plan kuće razvijen je kao niz od četiri terase, svaka sa različitim podom i materijalnošću čime nude mogućnost za različitu upotrebu i broj korisnika. Upravo zbog terasa kuća menja svoju razmeru pa od prostora površine 50 metara kvadratnih, kuća može postati objedinjeni objekat pd 156 metara kvadratnih. Unutrašnjost je opremljena funkcionalno modernistički, bez suvišnih detalja, tako da omogućava lako prilagođavanje iz stambenog u prostor za tematska okupljanja.

Nestvarna kuća na Avali od stakla i čelika koja lebdi nad tlom

Ekskluzivno na City Expert sajtu dostupna na dugoročno izdavanje

Zbog svoje autentičnosti kuća na Avali postala je mesto okupljanja i obeležavanja događaja koji se pamte. Tako su zaljubljeni mogli da provedu romantičan vikend i odvoje se od beogradskog sivila i gužve, mnoge porodice proslavile su rođendane svojih najmilijih, a prijatelji su roštiljali u prelepoj prirodi koja je okružuje. Takođe, kuću su prepoznale i firme koje su za svoje zaposlene organizovale tim building kao i fotografi, snimatelji, slikari, koji su prelep prostor i okruženje iskoristili za promociju svojih radova ili kao mesto na kojem će pronaći inspiraciju.

Nestvarna kuća na Avali od stakla i čelika koja lebdi nad tlom

Ova nesvakidašnja kuća od sada je ekskluzivno dostupna na City Expert sajtu na dugoročno izdavanje. Ukoliko ste zamišljali da sa svojom porodicom ili dragom osobom iznajmite luksuznu kuću u prirodi koja će vam pružiti mir, udobnost i privatnost daleko od gradske gužve, galame, zagađenog vazduha i saobraćaja, onda je “Avala house” upravo to što ste zamišljali. Idealna oaza koja pruža ujedno uživanje u perfektno izbalansiranoj formi građevine i u prirodnom okruženju. Ova autentična kuća će vam pružiti pravo uživanje, a mir vam može narušiti samo poneka ptice koja se oglasi.

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Zaupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije