Prodaja stanova Beograd Centar

Novo iz City Experta

Ukoliko ste odlučili da kupite stan u centru Beograda saznajte kako se trenutno kreću cene kvadrata, koji stanovi su idealni za porodice i kako možete živeti u modernom domu u samom srcu Beograda.

Struktura stanova na prodaju u centru Beograda

Najpopularniji stanovi u centru Beograda su stari salonci. Retko su u ponudi i prodaju se veoma brzo. Ukoliko ste uvek maštali da kupite salonski stan Beograd je zaista pravo mesto za to. Ovi stanovi potiču iz međuratnog perioda. Gradili su se u prvoj polovini 20. veka i karakterisala ih je izuzetna estetika. Enterijer u ovakvim stanovima ima elemente secesije i art dekoa. Plafoni su visoki, a hodnici nisu samo prolazni, već izgledaju kao prave sobe. To vam daje prostora da se poigrate sa enterijerom, da organizujete svoj životni prostor kako vam odgovara i da uživate u raskošnom stanu na odličnoj lokaciji.

Beogradski salonski stan
Salonski stanovi u Beogradu su bili građeni tako da je centralna soba bio upravo salon koji je služio i kao trpezarija i kao svečano mesto za prijem gostiju. Ovakve stanove možete naći na Dorćolu, ponekad na Vračaru, a nalaze se i u starijim kućama na Senjaku i Dedinju. Kako su ovi stanovi nešto skuplji, kupuju ih najčešće bračni parovi koji udruženim sredstvima žele sebi da obezbede pravi beogradski stan.

Porodični stan u novom svetlu
Jednosobni stanovi u centru Beograda će uvek biti dobra investicija, pa su zato ovi stanovi veoma traženi. Garsonjere i jednosobne stanove kupuju roditelji za studente, mladi profesionalci i parovi. Dvosobni stanovi sa terasom i garažom su prvi izbor mladih roditelja. Parovi sa decom traže stanove blizu škola, vrtića, blizu parkova i traže stanove u delovima grada koji su dobro povezani sa Novim Beogradom, Banovim brdom ili autoputem. Najbolje rešenje su porodični stanovi koji se nalaze u malim i tihim ulicama gde nema mnogo buke, a opet ima dovoljno zanimljivog sadržaja u okolini.

Novogradnja u centru Beograda
Kako novogradnje u centru Beogradu ima veoma malo, kupci najčešće ove stanove kupuju još u fazi izgradnje. Zgrade u novoizgrađenim kompleksima imaju sve što je potrebno za komforan život. Obavezne su garaže i parking mesta, prostrane terase i dodatni objekti u okviru samih kompleksa. Često se u prizemlju ovih zgrada nalaze lokali, kafići i prodavnice. Kada preuzmu ključeve, novim vlasnicima preostaje samo da se usele, jer u ovim stanovima sve dolazi već spremno za život.

Cena stanova na prodaju u centru Beograda

Najskuplji stanovi se nalaze na Vračaru. Ova opština je doživela pravu ekspanziju novogradnje i u delu oko Trga Slavija i Hrama Svetog Save cena kvadrata ide i do 3500€. Najekskluzivniji su penthausi sa pogledom na ceo grad, koji zbog veće kvadrature imaju nešto povoljniju cenu po kvadratu, pa ove stanove možete kupiti za 2500€ po m². Starogradnja na Vračaru je i dalje popularan izbor, ali cena kvadrata i u takvim zgradama ne opada mnogo. Cena kvadrata u starijim zgradama na Vračaru je od 1500-2000€.

Stanovi na Dorćolu su veoma traženi i nema ih puno. Najpopularniji su stanovi u donjem delu Dorćola gde cena po kvadratu ide od 1400-1900€. Stanovi u Strahinjića Bana, Gospodar Jevremovoj i Jovanovoj uglavnom koštaju od 1500-2200€ po kvadratu. Ovu cenu naravno određuje lokacija, ali i tip zgrade i stanje u kojem se nalazi. Renovirani stanovi u kojima su zamenjene sve elektro i vodovodne instalacije su znatno skuplji od onih za koje je potrebna kompletna adaptacija.

Kada kupujete starogradnju imate malo više slobode i mogućnosti da pregovarate oko cene. Vlasnici će često tražiti najvišu moguću cenu, ali cilj je doći do optimalne cene koja je blizu tržišne. Na sreću, ne morate da prolazite kroz ceo proces pregovora sami. Tu su naši onlajn agenti koji tačno znaju šta vas sve od radova čeka, koliko će vam trebati vremena da renovirate stan i kako se kreću cene kvadrata sličnih stanova. Komunicirajte sa vašim agentom i ostvarite iskren odnos sa vlasnikom stana. Na taj način će ceo proces pregovara biti mnogo efikasniji i vi ćete kupiti stan u centru Beograda kakav ste samo sanjali.

Kako da odaberete stan u centru Beograda?

Prvo što treba da imate na umu kada kupujete stan u centru Beograda jeste da li uz vaš stan dolazi i mogućnost kupovine parking mesta. Parking u Beogradu je zaista veliki izazov i ukoliko planirate da na posao idete autom svakako se potrudite da obezbedite sebi parking mesto. Ukoliko zgrada ima slobodan parking, to je svakako velika prednost, ali pogledajte da li postoje garaže na prodaju ili parking mesta koja se prodaju uz stan.

Pre nego što se odlučite da kupite stan u određenom delu grada najbolje je da se prošetate do tamo, da vidite da li ima slobodnog parkinga na ulici i da pronađete sve prodavnice u blizini. Ako ste već živeli u tom delu grada, onda odmah možete da krenete da tražite idealan stan. Na našem sajtu možete koristiti filter za lokaciju ili stanove tražiti direktno na mapi. Ukoliko tražite stan iz određenog perioda koristite filtere za period gradnje. Birajte filtere za tip grejanja, visinu plafona, opremljenost same zgrade i izaberite sprat na kojem želite da živite. Kada pronađete stan, kliknite na dugme da biste zakazali gledanje i spremite se da zakoračite u vaš budući dom.

Kako kupiti starogradnju u centru Beograda?
Ako se odlučite da kupite stariji stan obavezno uzmite u obzir troškove za renoviranje. Mnogi vlasnici će vam i sami reći koji radovi su izvedeni, pa vi sami možete da zaključite koji vas radovi tek čekaju. Napravite detaljan plan i obavezno unajmite arhitektu. Ne odustajte od nekog stana samo zato što vam se ne sviđa postojeće stanje. Ponekad je potrebno samo malo mašte i mali stan može da se pretvori u pravi dom. Arhitekte znaju da maksimalno iskoriste prostor i veoma vode računa o funkcionalnosti prostora.

Kada kupujete stan preko City Experta imate tu veliku prednost da će stručno lice već na osnovu plana prostorija, fotografija i video snimka, moći da nacrta idejno rešenje za vaš stan. Tako ćete i planove za renoviranje moći da znate unapred.

Računajte da će vam biti potrebno nekoliko meseci da renovirate stan i da ga opremite po želji. Nemojte žuriti sa radovima i nikako ne kupujte nameštaj odmah na početku. Sačekajte da završite radove i onda polako opremite svoj novi dom korak po korak.

Bilo da se odlučite da kupite stan za adaptaciju u centru Beograda, da ga kompletno renovirate i udahnete mu nov život ili da kupite već renoviranu starogradnju u koju se možete odmah useliti, ne morate da prolazite kroz ceo taj proces sami. Tu smo mi, da vam pomognemo da već unapred znate šta vas čeka.