Prodaja stanova u centru Novog Sada

Novo iz City Experta

Prodaja stanova u centru Novog Sada

Ukoliko ste zainteresovani da kupite stan u centru Novog Sada, na našem sajtu imate ponudu i starijih i novijih stanova različitih tipova. Bilo da kupujete stan kao investiciju za izdavanje ili želite da kupite stariji stan koji ćete potpuno renovirati, morate da povedete računa o nekim detaljima, kao što su pitanje parking mesta i organizacija renoviranja. Saznajte više o prodaji stanova u centru Novog Sada.

Starogradnja ili novogradnja

U samom centru Novog Sada nema baš puno novogradnji na prodaju. Mnogi kupci žele isključivo stanove novijeg datuma i takvi stanovi se prodaju veoma brzo. Kupci smatraju da koliko god oni da renoviraju svoj stan, ulaz u zgradu, hodnici i zajedničke prostorije će ostati u izvornom stanju što često kvari lep utisak stanovanja.

Međutim, oni koji radije kupuju starije stanove koje posle renoviraju, smatraju da za mnogo manje novca dobijaju isti kvalitet, kao i da je najbolji izbor kada sami kontrolišu kvalitet materijala koji koriste za renoviranje.

Renoviranje

U centru grada ćete morati vrlo dobro i detaljno da isplanirate renoviranje stana. Ako se stan nalazi negde blizu pešačke zone, moraćete da planirate vreme renoviranja kao i izbacivanje građevinskog otpada. Takođe, moraćete striktno da poštujete kućni red. U starim stanovima u centru Novog Sada je najpre potrebno kompletno zameniti vodovodne, kanalizacione i električne instalacije. A, zatim je tu zamena stolarije. Nekada popularni PVC prozori su sada zamenjeni drveno-aluminijumskim profilima, ali koji god tip prozora da je u pitanju važno je da štiti od hladnoće, vetra i buke.

Cena stanova u centru Novog Sada

Stanovi u centru grada su po pravilu skuplji od stanova u drugim delovima grada. U Novom Sadu su najjeftiniji stari stanovi na Detelinari i Satelitu, dok su nekretnine u centru grada znatno skuplje. Ali, u zavisnosti od toga u kakvom stanju kupujete stan, možete doći do dvosobnog stana u centru grada i za 70000€.

Potpuno renovirani stanovi se prodaju za oko 1500€ po kvadratu, ali u njima su renovirane sve instalacije, zamenjeni prozori i parket. Ovakvi stanovi su dobar izbor ukoliko želite brzu kupovinu i ukoliko nemate vremena da ceo stan detaljno renovirate.

Takođe, jedan od važnih faktora koji utiču na cenu nekretnine je površina stana, pa su tako garsonjere i jednosobni stanovi najskuplji, dok trosobnim stanovima, na primer, opada cena po kvadratu. Kupci najčešće ne žele prevelike stanove u centru grada, što zbog troškova održavanja to zbog toga što porodice sa decom uglavnom žele da žive u nešto mirnijim delovima Novog Sada.

Kupovina kao investicija

Stanovi u centru Novog Sada su popularni izbor za izdavanje, pa mnogi kupci kupuju stan kao investiciju. Za izdavanje se najviše kupuju nerenovirane garsonjere i jednosobni stanovi, dok su oni koji stanove žele da izdaju turistima uglavnom raspoloženi i za kupovinu potpuno sređenih stanova koje odmah mogu da krenu da izdaju.

Kupovina stana u centru se uvek isplati. Naročito ako pogledate da u je u našoj ponudi najjeftiniji stan površine 60㎡ u ulici Laze Telečkog koji se prodaje po ceni od 69000€, a najskuplji stan, slične kvadrature, se nalazi u ulici Katolička porta i prodaje se po ceni od 115000€. Dakle, cene stanova u centru Novog Sada rastu i ako kupujete stan da biste ga izdavali ili kasnije prodali, sigurno nećete pogrešiti.

Troškovi

Morate biti oprezni prilikom prodaje stana kako biste izvukli maksimum za svoj novac i kako ne biste imali puno dodatnih troškova. Pogledajte naš cenovnik. U proviziju za prodaju stana preko City Expert-a je uključeno sve što vam je potrebno da biste uspešno prodali stan.

Mi pravimo napredne medijske prezentacije i koristimo napredne sisteme oglašavanja kako bi nekretnina za koju posredujemo bila vidljiva što većem broju ljudi. Takođe, naš pravni tim proverava vlasničku dokumentaciju i sastavlja predugovor i ugovor za prodaju nepokretnosti. Tu su i naši agenti za nekretnine koji će voditi proces pregovora i savetovati vas kako da na što efikasniji način zaključite ugovor.

Kako kupac snosi troškove poreza na prenos apsolutnih prava, troškove overe ugovora kod notara, ali i sve druge dodatne troškove koji prate njegovu kupovnu (takse za banku, obradu kredita i troškove osiguranja stambenog kredita i nepokretnosti), kupci se uvek prvo odlučuju da kupe stan preko City Expert-a jer znaju da preko Citz Expert-a mogu kupiti brzo i sigurno svoj novi stan. Na ovaj način nekretnine koje se prodaju preko našeg sajta vrlo brzo nađu svoje kupce. Što je naročito slučaj sa stanovima na dobrim lokacijama, kao što je centar Novog Sada.

Parking

Jedan od najvećih problema u centru Novog Sada je parking. Kako još nema javnih garaža, jedino rešenje jeste da imate priliku da auto parkirate na slobodnom parkingu zgrade ili da uz stan kupite i garažu. Na primer, ovaj stan u Poštanskoj ulici ima slobodan parking zgrade, tako da je moguće pronaći stan do 1100€ po kvadratu, a da ima rešeno pitanje parkinga.

Stanovi koji imaju garažu su uglavnom četvorosobni ili petosobni i njihova cena je znatno veća.

Stan u centru Novog Sada je odličan izbor ukoliko stan kupujete kao investiciju, ako ste mladi par koji želi dinamičan život ispunjen dešavanjima i ukoliko volite da pešačite. Takođe, ovakve stanove možete posle izdavati i kao turistički apartman. Kupovina stana sa nama je jednostavna. Pogledajte ponudu, detaljno pogledajte prezentaciju stana i zakažite gledanje na sajtu.