Avgust u Beogradu

Dešavanja u Beogradu

Avgust u Beogradu

U najlepšem letnjem mesecu čekaju nas predstave i radionice na obalama Dunava i Save, koncerti i kreativne radionice i 16. po redu Beer Fest. Iskoristite ove tople dane i uživajte u avgustu. Saznajte više o dešavanjima u Beogradu uz City Expert vodič kroz kreativno leto.

Street Art Camp

Ljubitelji „ulične umetnosti“, murala, grafita i street art-a, moći će da se oprobaju u crtanju skica i slikanja na zidu. Radionicu organizuje Kulturni centar Baraka i ona traje od 5. do 11. avgusta. U sklopu radionice mladi će moći da se upoznaju sa lokalnom i svetskom scenom, da nauče kako da razrade svoje ideje, kako da pripreme boje i površinu zida za slikanje, i kako da koriste sprej.

Mamma Mia

Na Adi Ciganliji je i u avgustu aktuelna pivska bašta – Beer Garden, gde se svakog dana održavaju besplatni koncerti. U subotu 4. avgusta nastupa ABBA Real Tribute Band koji će izvoditi legendarne hitove ove švedske pop grupe. Ukoliko ste ljubitelj Mamma Mia mjuzikla, u bioskopima vas čeka drugi deo ovog filma. Filmski dani u Kombank Areni (nekadašnji bioskop Dom Sindikata) se nastavljaju, pa radnim danima za projekcije do 19h važi specijalni popust, a uz dve kupljene ulaznice na poklon dobijate piće. Ova bioskopska akcija traje do 31. avgusta.

Beer Fest 2018

U sredu, 15. avgusta počinje Beer Fest, najveći festival piva i dobre muzike u regionu. Festival će trajati 5 dana, i imaće čak 62 besplatna koncerta. Pored nastupa svetske pop zvezde Roisin Murphy i pank rok legendi The Stranglers, posetioci će moći da uživaju u koncertima domaćih rok bendova. Nastupaju Riblja Čorba, Partibrejkersi, Orthodox Celts, KKN, Veliki Prezir, Letu Štuke, i još mnoge legende domaće rok scene. Pored bogatog muzičkog programa, na ovom Beer Fest-u biće predstavljeno čak 300 pivskih brendova. Ponuda uključuje domaća i strana piva, tamna, svetla, mutna, crna i crvena, voćna i zanatska piva, koja možete pronaći u posebnoj festivalskoj zoni Craft Land. Pored piva, festival će imati i dobru gastro ponudu, kao i posebnu Gostionicu gde ćete moći da uživate u baštama omiljenih pabova.

Muzejsko leto

Dok su roditelji na poslu aktuelan je muzej za bake, deke i unuke u Muzeju Vuka i Dositeja. Svakog drugog petka najmlađi imaju priliku da nauče nešto novo u okviru kreativnih radionica, dok bake i deke uživaju u muzejskim filmskim projekcijama. Ostala su još dva termina za druženje do kraja leta, 10. i 24. avgust. Početak druženja je u 11 časova.

Na platou ispred Muzeja Jugoslavije ovog leta održavali su se koncerti sa ciljem promovisanja muzeja kao kulturnog mesta mlađe publike. U saradnji sa opštinom Savski venac organizovano je nekoliko koncerata, a poslednji nastup rezervisan je za 25. avgust koji će biti posvećen muzici stare Jugoslavije. Dođite na veče YU vinila.

Leto na otvorenom

Iskoristite sunčane dane i uživajte u zabavi na otvorenom sa najmlađima. Petkom i subotom na Zemunskom keju održavaju se likovne i plesne radionice za decu, kao i muzički program. Pored događaja na keju, ove godine vas čeka i poseban program za leto na Gardošu. Pored muzičkog programa, ovog leta na Gardošu mališani će moći da uživaju u predstavama za decu, a u večernjim satima odrasli će moći da gledaju predstave na otvorenom. Karte se mogu kupiti na svim Eventim prodajnim mestima i na biletarnici Letnje scene Gardoš sat vremena pre početka predstave.

U okviru manifestacije Novobeogradske letnje večeri do kraja leta svakog četvrtka, petka, subote i nedelje od 18h do 22h najmlađi posetioci će moći da uživaju u druženju sa klovnovima i u vožnjama u zabavnom parku.

Druženje u tropikarijumu

Za sve one koji su željni druženja sa tropskim ribama, tu je Javni akvarijum i tropikarijum gde možete videti ribe, japanske koi šarane, crvenouhe kornjače, gmizavce i da saznate mnogo više o biotopima mora, okeana, prašuma i pustinja. Akvarijum radi svakog dana, a ukoliko želite da povedete decu i njihovo društvo u grupnu posetu to možete učiniti uz stručno vođenje biologa koji će deci na interesantan i edukativan način približiti svet riba i gmizavaca.

Imamo mnogo razloga da se radujemo avgustu i da uživamo u ostatku leta. Svi oni koji dolaze u Beograd na kratki odmor mogu da rezervišu udoban smeštaj za celu porodicu i da se uvere zašto su apartmani u Beogradu odlična alternativa hotelskom smeštaju. Po odličnim cenama dobićete komfor, privatnost i luksuz na najboljim lokacijama u gradu.