Beogradski Beer Fest 2018

Dešavanja u Beogradu

Beogradski Beer Fest 2018

I ovog avgusta Beograd će biti prestonica piva i dobre muzike. 16-ti po redu Beer Fest održava se od 15. do 19. avgusta. Saznajte šta vas čeka na najvećem regionalnom festivalu piva.

Besplatni koncerti, veliki izbor piva i dobra atmosfera zaslužni su za to što će i ove godine beogradski Beer Fest biti jedan od najboljih festivala u zemlji, ali i regionu. Šta je počelo kao festival rock’n’roll muzike i piva, sada je međunarodna senzacija koja promoviše dobru muziku, najrazličitije vrste piva i društveno odgovorne pokrete. Ove godine Beer Fest će trajati 5 dana i imati ukupno 62 besplatna koncerta, na tri različite bine.

Main stage

Svi nastupi na Main stage-u, počinju u 19h i završavaju se u 2 sata posle ponoći, dok će u petak i subotu program trajati do pola 4 ujutru. Na ovoj bini će nastupiti poznate domaće grupe koje su domaćoj publici uveliko poznate. Nastupaju Riblja Čorba, Partibrejkersi, Six Pack, Dr Nele Karajlić, disko pank grupa Lollobrigida, YU grupa, Goblini, Ortodox Celts, Let 3, Neverne Bebe i još mnogi drugi velikani domaće rok scene.

Innovation stage

Ove godine, prvog dana festivala na Innovation stage-u nastupa elektro pop diva Róisín Murphy. Nekadašnja članica benda Moloko, Róisín je postavila standarde u pop muzici kombinujući eklektične nastupe i plesne disko melodije. Njeni hitovi „Overpowered“ i „Let me know“ su obeležili početak milenijuma. U četvrtak, na ovoj bini nastupaju britanske rok legende The Stranglers. U prethodne 4 decenije objavnili su 17 albuma, a najveći komercijalni uspeh su postigli pesmom „Golden Brown“ iz 1982. U petak i subotu nastupaju Van Gogh, Sunshine i Bad Copy, dok je za nedelju zakazan bend iznenađenja.

Alternative stage

Treća bina, Alternative stage, koju podržava SubBeerni centar, pod čijim pokroviteljstvom se ove godine održava Beer garden na Adi Ciganliji, ugostiće brojne bendove iz Srbije i regiona. Ova bina je rezervisana za alternativni rok i ovde će nastupiti Straight Mickey & The Boyz, Popečitelji, Zoster, Vatra, Stray Dogg, Obojeni program, Letu Štuke, VIS Limunada, Nežni Dalibor, KKN, Veliki prezir i mnogi drugi. Ovde možete čuti najbolji rok, stare šlagere, modernu pop-rok muziku, kao i melodični amerikana folk.

Pivo

Kao što je ponuda muzike prilagođena raznolikom ukusu, tako je i ponuda od čak 300 pivskih brendova namenjena da zadovolji svačija nepca. U ponudi su domaća i strana piva, svetla, tamna, mutna, crvena, crna, pšenična, voćna, i sve popularnija zanatska „kraft“ piva. U festivalskoj zoni Embassy of beer čekaju vas belgijska jaka piva, japansko pivo, američki Route 66, škotski Brew Dog i mnoga druga. U posebnoj festivalskoj zoni Craft Land posetioci će moći da probaju domaća kraft piva (Crow, Dogma, Kabinet, Dilema, Dorćol pivara, Tron, Kaš i još mnogo drugih), i da degustiraju prvo crnogorsko kraft pivo, kao i zanatsko pivo iz Hrvatske. U Gostionica zoni gosti će moći da uživaju u gastro ponudi (i pivu) svojih omiljenih pabova. Čekaju vas Gunners, Cigla&Krigla, Brkati pub, Beerwood, Our pub, Zaokret, Drvo javorovo i Moj pab. Za hranu će se postarati čuveni Walter ćevapi, pekara Tazé, i Ping Pong azijski restoran.

Cilj festivala je promocija kulture piva i bezbedno užuvanje u piću, pa je tako veoma važno da koristite besplatan prevoz i da ne ugrožavate druge u saobraćaju. Oni koji žele da budu blizu mogu da rezervišu smeštaj bližu Ušća za celo društvo, ili da izaberu apartmane u centru Beograda. Uživajte u muzici, druženju, provodu i pivu!