Novembar u Beogradu

Dešavanja u Beogradu

Novembar u Beogradu

Šta sve možete raditi ovog novembra u Beogradu? Možete uživati u lepom vremenu i Miholjskom letu, pogledati neke od najzanimljivijih filmskih ostvarenja i posetiti nekoliko sajmova posvećenih uređrenju doma i gurmanskim specijalitetima. Saznajte šta vas čeka ovog meseca u glavnom gradu.

Slobodna zona

Početkom meseca, od 7. do 12. novembra nas čeka filmski festival Slobodna zona. Ove godine filmovi obrađuju teme sećanja, prošlosti, nostalgije i prošlih vremena. Sa ciljem da probude i pokrenu, ovi filmovi preispituju nametnute norme, bilo da su one nametnute od strane autoriteta ili su lične prirode. Na festivalu će biti prikazano 50 filmova iz različitih zemalja. Filmovi će se prikazivati u Dvorani kulturnog centra Beograda, Art bioskopu Kolarac, Jugoslovenskoj kinoteci, Kombank dvorani i Domu kulture „Studentski grad“. Karte za filmove su 250, 300 i 350 dinara (u zavisnosti od bioskopa i vremena projekcije).

Festival autorskog filma

Od 23. do 30. novemebra održaće se 24. Festival autorskog filma. Ove godine glavna lokacija će biti Kombank dvorana. Ovaj festival je jedan od najvažnijih filmskih događaja u zemlji zato što publici nudi drugačija filmska ostvarenja, koja nemaju zadatak da zabave, već da u svakom gledaocu probude kritičko mišljenje, želju za otkrivanjem i saznanjem. Iako se ovi filmovi bave različitim temama, ono što im je zajedničko jeste da se proučavaju sve veću pojavu nedostatka empatije u modernom društvu, kao i gubitak nekih tradicionalnih vrednosti. Pored Kombank dvorane, filmovi će se prikazivati i u Domu omladine, DKC Beograd, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu Fontana, bioskopu „Vlada Divljan“, Domu kulture „Studentski grad“, UK „Parobrod“ i Art bioskopu Kolarac.

Sajmovi

Nakon oktobarske čitalačke euforije, u halama Beogradskog sajma nas čekaju nove promocije i nova dešavanja. Prvi sajam u novembru je Beogradski sajam nameštaja koji će se održati od 6. do 11. novembra. Ove godine sajam je prošao kroz proces redizajna, pa je sada veći fokus bačen na dizajn enterijera i na sam dizajn nameštaja. Pored prestavljanja novih kompanija, novih ideja u uređenju enterijera i različitih izložbi, na sajmu će se održati i Design Talks - razgovori sa arhitektama i dizajnerima iz cele Evrope.

Zima ne bi bila prava zima da nema ukusnih pikanterija spakovanih u tegle koje nas čekaju na policama. Iako će se prva tegla ajvara pojesti mnogo pre 21. novembra, tada ćete imati priliku da posetite Sajam etno hrane i pića. Sajam traje do 24. novembra, a održava se sa ciljem promovisanja organske hrane, zimnice, tradicionalnih recepata i turizma.

Sajam sporta i Sajam zimske sportske opreme se održavaju odmah posle sajma etno hrane. Tu ćete moći da se pripremite za novu sezonu skijanja i zimskih sportova i da, po odličnim cenama, obnovite svoju sportsku opremu. Za sam kraj meseca palnirana je treća po redu Games.con manifestacija posvećena kompjuterskim igricama, stripovima i e-gaming kulturi. Ova manifestacija je naročito popularna među mlađom publikom koja odrasta u digitalnom dobu YouTube zvezdi i onlajn kulturi.

Polako se bliži kraj godine, vreme kada počnemo da preispitujemo šta smo sve uradili i šta tek treba da uradimo, vreme kada donosimo nove odluke i kada provodimo najviše vremena u našim toplim domovima. U City Expertu smo uspeli da promenimo mnogo toga ove godine, da ostvarimo odlične rezultate i da korak po korak realizujemo naš veliki plan – da tražište nekretnina prilagodimo savremenom načinu života. Ukoliko se i vi spremate da ove godine donesete nove odluke, da rešite velike stvari i da pronađete novi dom, pogledajte našu ponudu stanova na prodaju u Beogradu i Novom Sadu. Da biste, s druge strane, prodali ili izdali stan po najpovoljnijim uslovima na tržištu, sa najnižom provizijom, dovoljno je da za početak kliknete ovde!