Kragujevac je uvek bio prvi, zato zaslužuje samo najbolje

Dešavanja u Kragujevcu

Kragujevac je uvek bio prvi, zato zaslužuje samo najbolje

U prvoj prestonici Kneževine Srbije, na mestu gde je proglašen prvi srpski ustav, u prvom srpskom gradu u kom je pročitana odluka Berlinskog kongresa da Srbija postaje nezavisna država, gde je osnovan prvi Licej, prvo pozorište i prva gimnazija, stiže i prvi kompleks sa bazenom, spa centrom i teretanom. Tesla Palace je najmoderniji i najluksuzniji kompleks zatvorenog tipa u Kragujevcu, na 31.500 kvadratnih metara, u kome će sve generacije pronaći zabavu ali i svoje parče luksuza.

Prva prestonica kneževine Srbije

Od kada je knez Miloš Obrenović na Vidovdan 6. maja 1818. godine proglasio prvu prestonicu, Kragujevac je poneo titulu grada koji je u svemu prvi i mesto koje je prvo postalo primer modernog i naprednog grada u Srbiji, nakon viševekovne vladavine Osmanskog carstva. Pored prvog modernog Ustava, Sretenskog, koji je februara 1835. proglašen i bio primer "francuskog žbuna u sred turske šume", zbog svojih naprednih ideja, Kragujevac je gotovo u svemu uvek bio prvi.

Kragujevac je uvek bio prvi

U Kragujevcu je nastala prva gimnazija, koju su pohađali mnogi znameniti Srbi, prvi univerzitet, preteča Univerziteta u Beogradu, ali i prvo srpsko pozorište koje je vodio Joakim Vujić - Knjaževsko srpski teatar. U Kragujevcu je nastao i prvi orkestar, Knjaževsko-serbska banda, pod vođstvom Jozefa Šlezingera, prvi sud, 1820. godine i to u zgradi gde je nastala strategija za najslavniju srpsku pobedu u Prvom svetskom ratu - Kolubarsku bitku, ali i mesto gde je Stanislav Binički pred vojvodom Radomirom Putnikom izveo "Marš na Drinu", maja 1915. godine u vreme kada je u zgradi suda bila smeštena Vrhovna komanda srpske vojske.

Kragujevac je dom i prve biblioteke, muzeja, knjižare, prve galerije slika, apoteke, mitropolije obnovljene 1831. godine. U Kragujevcu je bila i prva zatvorena gradska tržnica, organizovan prvi bal ali i lutrija i donet prvi  bilijar. Kragujevac je po mnogo čemu uvek bio prvi, na šta su Kragujevčani naročito ponosni.

Prvi kondominijum sa spa centrom, bazenom i teretanom

Kragujevac je uvek bio prvi, zato zaslužuje samo najbolje

Pravo je čudo da je trebalo toliko vremena da prođe da ovaj veliki i slavni grad dobije i svoj prvi zatvoreni kompleks sa spa centrom, bazenom i teretanom, gde će nekoliko stotina porodica pronaći dom kakav Kragujevac zaslužuje.

“Tesla Palace” čini 290 stanova svih struktura, od malih stanova od 27 m² do ogromnih penthausa i dupleksa od 230 m². U okviru kompleksa biće podzemna garaža na dva nivoa, koja će imati 350 garažnih mesta sa elektro punjačima, ali i 16 lokala u kojima će biti sav potreban sadržaj za savremen život. Na ulazu u svaku zgradu nalaziće se recepcija sa domaćinom na ulazu, kako bi stanarima kompleksa život bio udoban jer je Kragujevac to zaslužio.

U okviru Tesla Palace biće i trim staza, igraonica za decu, wifi zona, ali i obavezan Facility, zimska služba, ali i služba za održavanje objekata, ali i zelenila. Kondominijum će biti pokriven stalnim video nadzorom, ali i profesionalnim obezbeđenjem.

Rezervišite svoj dom na vreme i budite među prvim stanarima koji će osetiti čari modernog života u prvom i najluksuznijem kompleksu u Kragujevcu.

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Prodaja stanova Beograd
Prodajem stan u Beogradu