Avgust u Novom Sadu

Dešavanja u Novom Sadu

Avgust u Novom Sadu

Avgust u Novom Sadu donosi dobre prilike da se odmorite od Exita i pripremite za novu školsku godinu – bilo da ste đak, roditelj ili student. Provedite vreme u prirodi, sunčajte se na Štrandu i uživajte u besplatnim festivalima filma i muzike. Leto je u punom jeku, i vreme je za nove avanture.

Za vikend, od 10. do 12. avgusta održava se deveti po redu festival brazilske kulture. Dani Brazila 2018 donose tri dana samba muzike i plesnog ritma koji će vas očarati. U planu su radionice perkusija, kapoere i plesa. Cilj festivala je druženje i razmena plesnih, muzičkih, i kulturnih iskustava. Svi učesnici radionica će imati priliku da nastupaju zajedno u plesnom performansu sa udaraljkama i kapoere. Festival se održava na nekoliko lokacija u gradu, a najveća žurka je zakazana za subotu veče, 11. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Karnevalska povorka kreće od Trga republike od 19h i nastavlja se ka Trgu slobode.

U toku je „Alternatura“ jedinstveni serijal biciklističkih tura na kojima će učesnici imati prilike da se informišu o trenutno najpopularnijim temama među mladima. Teme obuhvataju preduzetništvo, ekološku arhitekturu, ekstremne sportove, različite načine zaposlenja, kao i skrivenu kulturu Novog Sada. Ove ture se organizuju svake subote, sve do 8. septembra. Učestvovanje je besplatno, a sve što je potrebno jeste da dođete biciklom.

U nedelju 12. avgusta, na Štrandu se održava OPENS festival boja sa željom da se mladi aktiviraju i da pokrenu na aktivnost. Festival počinje u 17h pored glavnog platoa na Štrandu, gde će svi učesnici moći da uživaju uz muziku i da plešu gađajući se bojama kao na Holi festivalu u Indiji. Ovaj festival se u Indiji održava kako bi se proslavio kraj zime i početak proleća. Kod nas je to slavlje u sred leta.

Ove godine bogatiji smo za još jedan filmski festival. Karlovci Film Festival se održava na kompleksu „Vidikovac“ od 17. do 19. avgusta u Sremskim Karlovcima. Sve projekcije su zakazane za 21h, a kapije festivala se otvaraju u 19h. Festival su organizovali studenti i umetnici sa Akademije umetnosti, sa željom da Sremski Karlovci ponovo dobiju bioskop, koji je pre 19 godina zatvoren. Festival će biti otvoren našim legendarnim filmom, snimanim u Sremskim Karlovcima, „Lajanje na zvezde“.

Zanatlije, umetnici i svi kreativci koji žele da prestave svoje proizvode, ideje i usluge, to mogu uraditi na trećem NS Marketu koji se održava u prostoru Firchie Think Tank Studija u subotu, 25. avgusta od 11 do 19h. Na ovom druženju posetioci će imati priliku da kupe unikatne predmete i da „Uhvate ritam“ za dobar početak u preduzetništvu. Pored promocije i prodaje, posetioci će imati priliku da dobiju i stručnu pomoć u vezi sa uspostavljanjem svog biznisa.

Ukoliko tražite smeštaj u Novom Sadu, pogledajte našu ponudu stana na dan u Novom Sadu. U ponudi su luksuzni apartmani u centru grada koje možete iznajmiti sa prijateljima, porodicom, sami ili u paru. Stanovi u našoj ponudi su dobra alternativa hotelskom smeštaju, jer nude kvalitet po odličnoj ceni. Provedite odličan vikend u Novom Sadu.