U 2019. godini naša kancelarija u Novom Sadu je ostvarila rast od 97%!

Novo iz City Experta / Dešavanja u Novom Sadu

Cityexpert je u Novom Sadu ostvario rast od 97% u 2019.

City Expert, jedinstveni servis za promet nekretnina, je napravio veliki korak napred kad je pre tri godine otvorio kancelariju u  Novom Sadu. Da bismo saznali kako je izgledala avantura pokretanja novog posla, pitali smo za utiske iz prve ruke menadžerku kancelarije City Experta u Novom Sadu, Julijanu Stojanović.

- Julijana, kako je išao razvoj posla u Novom Sadu? Da li ste morali da krećete od nule ili su korisnici već bili upoznati sa City Expertom?

"Može se reći da smo počeli od nule, ali smo bili u ogromnoj prednosti zbog velikog iskustva koje su nam kolege iz Beograda prenele, kao i zbog platforme – sajta koji dokazano radi dobro. Neke nekretnine su akvizirane iz Beograda, mali broj, ali se intenzivno radilo na akvizicijama od juna 2017. Informacije o našem modelu poslovanja klijenti su dobijali u direktnom kontaktu sa agentima. Kao i svaka novina koja nije u skladu sa već uvreženim načinom poslovanja i standardima drugih agencija, bilo je dosta poteškoća u prihvatanju novog modela, čiji smo začetnici".

- Šta ističete kao najveće prednosti posla na City Expert način u odnosu na klasičnu agenciju za nekretnine?

Julijana Stojanović "Prednosti su višestruke. Posebno se ističe način prezentovanja nekretnine - video prikaz i interaktivni tlocrt, dostupnost i kvalitet informacija koje pružamo uz svaku nekretninu. Klijenti se oduševe kad vide kako je podrobno nekretnina opisana.

Ono što je bila najveća, uslovno da kažem mana na početku, vremenom je postala najveća prednost. Kupci su bili iznenađeni što agent prodaje nije prisutan prilikom gledanja stana, ali su se brzo navikli, jer su shvatili da im digitalizacija, odnosno zakazivanje gledanja putem forme na sajtu, i direktan kontakt sa vlasnikom, štedi mnogo vremena.  Ustvari, mogućnost bržeg zakazivanja termina za gledanje, u bilo koje doba dana, im se mnogo dopala, sudeći po reakcijama".


- Najnovija usluga je izdavanje u Novom Sadu. Da li postoji interesovanje? Da li imate konkurenciju u “stan na dan” usluzi koja je popularna u Novom Sadu, kao i u Beogradu?

"Naša nova usluga je pobudila veliko interesovanje. Novi Sad je univerzitetski centar, i centar Vojvodine, pa uvek ima interesovanja za kvalitetne stanove u širem centru grada, pogotovo u omiljenim novosadskim naseljima, Limanima i Grbavici. Otvaranje ogranaka IT firmi je takođe doprinelo rastu potražnje. Čak i vlasnici koji izdaju stanove po modelu “stan na dan”, su pokazali interesovanje za saradnju i izdavanje na duži vremenski period. “Stan na dan” je više orijentisan na nekretnine koje su centru grada ili blizem okruženju centra, a uspeh umnogome zavisi od sezone. A posle početnog uspeha, vlasnici se suoče sa velikom konkurencijom na tržištu, pa požele redovne, ako i malo manje, prihode. Tu mi spremno uskačemo.

U prilog nam ide još jedna velika novina koju je City Expert doneo na tržište, da je usluga zakupa stana za zakupce  besplatna, pa su i oni veoma zainteresovani da iznajme stan preko nas".

- Šta biste poručili budućim korisnicima usluga City Experta u Novom Sadu?

Prvo bih da im poželim dobrodošlicu i da ih pozovem da iskoriste sve prednosti koji je City Expert doneo na tržište nekretnina Novog Sada. Za prodavce i zakupodavce, pružamo im odličnu usluga uz najbolje uslove, uz veliku prednost u profesionalnom predstavljanju i oglašavanju nekretnine, čime su njene šanse da se proda/izda znatno uvećane.

Kupcima i zakupcima bih poručila da slobodno gledaju ponudu koja se uvećava iz dana u dan i da iskoriste sve prilike: činjenicu da je usluga za njih besplatna, da se direktno dogovaraju sa vlasnikom/zakupodavcem i da mogu da računaju na našu pomoć oko vođenja pregovora oko cene/rente i ugovora. Mi nismo obična agencija za nekretnine, mi smo posebni servis koji ima visoke standarde i velike planove. Došli smo u Novi Sad da pokažemo da uvek može bolje. Uverite se i sami".

City Expert
Kupite stan u Novom Sadu bez plaćanja provizije
Prodajem stan u Beogradu