Šta određuje vrednost nekretnine?

Saveti za vlasnike

Šta određuje vrednost nekretnine?

Želite da prodate ili izdate nekretninu, ali niste sigurni po kojoj ceni? Cena zavisi od mnogo faktora. Tako na primer ako želite da prodate svoj stan, cena će zavisiti najviše od lokacije, stepena sređenosti, spratnosti, strukture, orijentisanosti, mikrolokacija. Ukoliko pak želite da izdate stan na cenu zakupa će uticati godina gradnje zgrade, spratnost, okolina, parking mesta, kvadratura stana, opremljenost.

Kako se kreću cene nekretnina za izdavanje?

Cena nekretnina za izdavanje pre svega zavisi od lokacije i mikrolokacije jer su određeni delovi Beograda specifični. Tako na primer za opštinu Novi Beograd nije ista cena u starijim blokovima i eksluzivnim kondominijumima, pa se oko hotela Jugoslavija cena po metru kvadratnom kreće od 8 do 12 evra, a oko Piramide od 6 do 9 evra, dok je na primer cena po metru kvadratnom za opštinu Vračar od 7 do 11 evra.

Kako se kreću cene nekretnina na prodaju?

Na cenu nekretnina u prodaji takođe najviše utiču lokacija i mikrolokacija. Tako se na primer na opštini Vračar cena kvadrata u starogradnji kreće od 1.700 do 2.500 evra, dok je cena novogradnje od 2.200 do 3.500 evra. Na opštini Novi Beograd cene su slične, pa je za starogradnju po kvadratu potrebno izdvojiti od 1.500 do 2.300 evra, dok je za novogradnju potrebno izdvojiti više para od 2.300 do 4.000. Na opštini Voždovac cene su niže, pa je kvadrat u starogradnji od 1.100 do 2.000 evra, a u novogradnji od 1.600 do 2.500 evra.

Interesu vas prava vrednost vaše nekretnine?

Tačnu vrednost nekretnine može da izračuna licencirani agent koji je dobro upoznat sa cenama na tržištu, promenama, trendovima i potražnom za stanovima. Uz pomoć svih potrebnih informacija agenti City Experta daju procenu vrednosti nekretnine i tako pomažu vlasnicima da lako i brzo izdaju ili prodaju svoju nekretninu.

Ukoliko vas interesuje prava vrednost vaše nekretnine, možete da popunite formular i naši agenti će vam se javiti sa odgovorima na vaš upit o vrednosti vaše nekretnine.

PROCENA VREDNOSTI NEKRETNINE

Popunite formular i javićemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Najniža provizija na tržištu za vlasnike stanova
Prodajem stan u Beogradu