Proleće - pravo vreme za selidbu u novi stan

Saveti

Proleće - pravo vreme za selidbu u novi stan

Ukoliko ste odlučili da je vreme da se preselite u novi stan, proleće je pravo vreme za to. Dani su topliji i duži, pa ćete imati bolje uslove za pakovanje i nošenje stvari. Takođe, proleće sa sobom nosi i dodatnu motivaciju za uređenje životnog prostora. Sa buđenjem prirode budi se i želja da ulepšamo prostor, da se otarasimo nepotrebnih stvari i da započnemo novo poglavlje u životu. Kada pronađete stan za iznajmljivanje, vreme je da počnete da se pakujete i da iskoristite sve pogodnosti prolećne selidbe.

Idealna temperatura

U proleće temperatura je idealna za fizičke poslove. Počevši od toga da možete da provetrite prostorije, do toga da ne morate da brinete o snegu i ledu dok prenosite delikatne stvari tokom selidbe, prolećne temperature će zaista olakšati ceo proces. Naročito je važno što ćete moći da lakše da okrečite i očistite i stari i novi stan bez brige o hladnoći i pojavi vlage. Takođe, veća je verovatnoća da ćete biti manje umorni, jer već sa prvim sunčanim zracima raspoloženje raste.

Ponuda stanova

Ukoliko tražite stan za izdavanje, Beograd ima najveću ponudu baš u proleće. U jesen dolaze studenti, tako da je tada potražnja velika. Tokom zime skoro niko i ne pomišlja da napusti svoj topli dom, samim tim je i ponuda stanova tada manja. Zanimljiv je podatak da najviše selidbi ima tokom leta, tako da su tada kompanje za selidbe najzauzetije. Što još jednom potvrđuje, da je proleće najbolje vreme da pronađete stan za izdavanje koji vam odgovara.

Duži dani

Slobodnog vremena je malo, a selibe zahtevaju mnogo vremena. Zato je dobro da jedan deo posla obavljate i tokom radnih dana. S obzirom da je dan duži, moći ćete da deo stvari pakujete i prevezete posle posla. Takođe, moći ćete da zamolite prijatelje da vam pomognu oko velikih komada nameštaja. Ništa ne govori više o pijateljstvu nego iznošenje kauča na treći sprat, ponedeljkom posle posla.

Prolećno čišćenje

Pre nego što se preselite u novi stan, izdvojite nekoliko dana za sređivanje, krečenje (ukoliko je potrebno) i čišćenje. Pored toga što ćete moći sve to da radite uz otvorene prostore i svež vazduh, moći ćete lakše da operete stare prekrivače, jorgane i zavese i sve što želite da spakujete čisto i mirisno za novi stan i sledeću zimu. Takođe, bićete manje skloni da sa sobom nosite predmete koji vam samo prave gužvu i nemaju neku upotrebnu vrednost. Tako možete da se otarasite starih časopisa, oštećenih predmeta koje čuvate iz sentimentalnih razloga, ali i stare odeće koja vam godinama stoji u ormanu. Ne zaboravite na to da većinu odevnih predmeta možete da donirate.

Zelena oaza

Mnogima je svež vazduh i uživanje u lepom pogledu imperativ u odabiru životnog prostora. Ukoliko tražite stan za izdavanje u Beogradu, imamo odličan izbor stanova sa terasom. Najbolje vreme za uređivanje terase jeste baš tokom selidbe i baš tokom proleća. Možete kupiti zemlju, saksije i sadnice i napraviti malu zelenu oazu. Takođe, možete se odlučiti da na terasi ili u kuhinji posadite začinsko bilje. Tako ćete ulepšati prostor zelenilom, ali i obogatiti vašu trpezu.

Za sve one koji se spremaju za selidbu imamo samo jedan savet – nemojte da žurite i ne zaboravite da selidba nije samo stresan i naporan proces, već i početak jednog novog doba u vašem životu. Za one koji tek traže stan za izdavanje preporučujemo da pogledaju našu ponudu stanova u Beogradu. Mi ćemo biti tu da vam pomognemo da pronađete stan po vašoj meri.