Šta je bolje od štednje u banci?

Saveti

Šta je bolje od štednje u banci?

Poverenje građana Srbije u banke se popravlja iz godine u godinu, ali i dalje nije na zavidnom nivou. Istraživanja pokazuju da više preferiramo dostupnost "živog" novca u kući umesto ostavljanja novca u banci.

Slamarica ili banka?

Tajna, skrivena mesta u kojima će većina odvajati svoj novac, poznata kao "slamarica" nažalost znaju biti poznata i provalnicima. Nemile situacije, koje se mogu desiti svakom ko čuva novac kod kuće, znaju da podstaknu na odluku da se novac ipak sačuva na sigurnijem mestu, poput banke.

Međutim, u poslednje vreme se postavlja pitanje koliko je isplativo čuvanje novca u banci? Sve više bankara priznaje da čuvanje novca u bankama nije isplativo zbog niskih kamatnih stopa na štednju. Uprkos padu, u Srbiji su kamatne stope na oročenu štednju u malom plusu, dok je na većim tržištima nulta ili negativna stopa. Zato oni u poslednje vreme umesto štednje novca u banci savetuju one koji imaju malo veću ušteđevinu da istu investiraju u kopovinu stana. Razlog za to je niska kamatna stopa, koja će se kretati oko 0.5 do 0,8 odsto na godišnjem nivou, pa štednja novca u bankama više neće biti isplativa kao ranije kada je bila i 5 do 8 procenata.

Investiciona kupovina nekretnina

Ukoliko se razmišljate da li je bolje da svoju ušteđevinu sačuvate u “slamarici” ili banci, najbolji savet jeste da je uložite i od nje zaradite. Svoju ušteđevinu možete zasigurno da uvećate ako uložite u kupovinu stana. jer ste time uvek na dobitku. Nekretnina je ta koja vam može doneti prihod ili u najmanju ruku, povratiti uloženo.

Kako izabrati nekretninu koja može doneti profit?

Prilikom izbora stana u koji ćete uložiti svoju ušteđevinu najvažnije je gledati lokaciju. Dobra lokacija je ono što pre svega prodaje stan. Najatraktivnija lokacija za život, rad i studiranje u Srbiji je Beograd koji je ekonomsko-poslovni, turistički, kulturni i obrazovni regionalni centar. Posle Beograda, sve interesantnija lokacija jeste i Novi Sad. Velika potražnja za stambenim i poslovnim objektima u Beogradu i Novom Sadu utiče na trend rasta cene nekretnina iz godine u godinu, što znači da investiciona kupovina nekretnina može da vam obezbediti značajnu finansijsku dobit da li kroz izdavanje u dužem vremenskom periodu ili kroz prodaju same investicije.

Ukoliko želite da sebi obezbedite sigurne prihode narednih nekoliko decenija, najsigurnija odluka je investiciona kupovina stana u Beogradu ili Novom Sadu.

Besplatan agent za nekretnine rešava sve za vas

Potrebna vam je pomoć stručnog lica koje će vas voditi kroz proces, uštedeti vaše vreme, vaš novac i pomoći vam da pametno investirate svoju ušteđevinu? Licencirani City Expert agenti za nekretnine će samo za vas napraviti specijalizovanu ponudu koja odgovara vašim željama i potrebama. I to potpuno besplatno! 

Dopada vam se ideja?

Kontaktirajte svog ličnog agenta za nekretnine popunjavanjem formulara ispod ili pozivom na Viber broj +381698826009.

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Kupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije