Kupovina nekretnine

Saveti
Najčešće greške koje treba izbegavati prilikom kupovine nekretnine
Kupovina nekretnine je važna i velika investicija koju većina ljudi čini u životu. Međutim, mnogi se susreću sa izazovima i greškama koje mogu imati dugoročne posledice. U ovom blogu, istražićemo najčešće greške koje treba izbegavati prilikom kupovine nekretnine u Srbiji. Bilo da kupujete prvi stan ili proširujete svoj portfolio nekretnina, ove smernice će vam pomoći da donesete informisane odluke i smanjite rizik.
Saveti
Slamarica, novac u banci ili nešto treće? Šta je najisplativije?

Najteže je krenuti sa odvajanjem novca, ali ako redovno odvajanje postane navika, vremenom možete imati dovoljno zaliha da budete spokojni ukoliko nastupe neželjene situacije, da budete u mogućnosti da sebi i svojim najmilijima priuštite više, kao i da od te ušteđevine jednog dana zaradite kroz buduće investiranje.

Saveti
Šta je bolje od štednje u banci?

Ukoliko se razmišljate da li je bolje da svoju ušteđevinu sačuvate u “slamarici” ili banci, najbolji savet jeste da je uložite i od nje zaradite. Svoju ušteđevinu možete zasigurno da uvećate ako uložite u kupovinu stana jer ste time uvek na dobitnu.  Nekretnina je ta koja vam može doneti prihod ili u najmanju ruku, povratiti uloženo.

Saveti
Koliko je rizična kupovina stana pod hipotekom?

Ukoliko ste se odlučili na kupovinu stana uz pomoć stambenog kredita, ono što je sigurno je da ćete se susresti sa terminom hipoteka. Bankarskim rečnikom hipoteka  predstavlja založno pravo na nepokretnosti koje ovlašćuje poverioca da naplati svoje potraživanje prodajom nepokretnosti, u slučaju da dužnik ne isplati dug. Narodski rečeno, hipoteka je garancija banci da će moći da proda nekretninu na koju je stavljena hipoteka i na taj način namiri svoje potraživanje, ukoliko kupac nekretnine ne bude mogao da otplaćuje kredit.