Kako da izdate stan za vreme vanrednog stanja

Tržište nekretnina / Novo iz City Experta

Kako da izdate stan za vreme vanrednog stanja

Kad su okolnosti teške, moramo da damo sve od sebe da se prilagodimo situaciji i da izvučemo najbolje i iz nje i iz nas. City Expert je i dalje tu za sve vas koji imate nekretninu za izdavanje u Beogradu ili Novom Sadu, i koji računate na redovne mesečne prihode od izdavanja.

Nesmetano odvijanje našeg posla je moguće pre svega zbog toga što smo prva srpska onlajn agencija za nekretnine, koja koristi sve prednosti modernih tehnologija kako bi spojila vlasnike nekretnina i zakupce, sad uz pojačane mere bezbednosti.

Da bismo videli kako možemo da vam pomognemo, prošli smo kroz nekoliko tipičnih scenarija koje očekuju vlasnike nekretnina za izdavanje u ovom trenutku.

1. Izdavanje stana će morati da sačeka, imam više od 65 godina…

Zbog pandemije korona virusa od danas, na snazi su nove, pooštrene mere bezbednosti koje potpuno ograničavaju kretanje osoba starijih od 65 godina i dnevno ograničavaju sve ostale. Ako imate više od 65 godina, delegirajte na nekog mlađeg da se bavi izdavanjem vašeg stana. A zahvaljujući svim prednostima City Experta, to neće biti zahtevan zadatak.

Javite nam se svaki radni dan, od 9 do 20.00 časova na broj telefona 011 4426000 ili ovde, da oglasimo vaš stan na najbolji mogući način na cityexpert.rs. Naši komercijalisti će zakazati profesionalno fotografisanje vašeg stana, odnosno posetu fotografa. Naši fotografi primenjuju pojačane mere zdravstvene bezbednosti i koriste maske i jednokratne rukavice. Ovde možete da pročitate koje bezbednosne mere preporučujemo našim korisnicima. 

Zbog zabrane kretanja stanovništva od 20.00 do 5.00 časova, slikanje nekretnine mora da bude organizovano u vremenu koje dozvoljava da naši fotografi mogu bezbedno da obave posao i vrate se svojim kućama. Molimo vas da nam izađete u susret.

U roku od jednog radnog dana, slike i video vaše nekretnine će biti spojeni u jedinstvenu multimedijalnu prezentaciju (fotografije, video, 360° pogled na svaku prostoriju sa interaktivnim tlocrtom stana) koja će biti oglašena na našem sajtu i na mnogim digitalnim kanalima koje zakupci danas koriste – i izdavanje može da počne.

2. Da li se isplati da rizikujem i pokazujem stan gomili ljudi…

Jedna od prednosti City Expert načina oglašavanja stanova je što, zahvaljujući sveobuhvatnoj medijskoj prezentaciji i transparentno predstavljenim informacijama o stanu, vas kontaktiraju zakupci koji su upoznali vaš stan u detalj: koji su se virtuelno prošetali po njemu i pogledali ga iz svih uglova. Usput su videli vaše zahteve u vezi visine kirije i minimalnog trajanja zakupa. Sve te informacije služe kako bi zakupci bili potpuno obavešteni i kako ne bi trošili ni svoje ni vaše vreme na posetu i gledanje stana koji im ne odgovara.

Dakle, vas će kontaktirati samo zainteresovani i obavešteni zakupci – možda će gledanja stana biti manje, ali biće kvalitetnija I brže će dovesti do zakupa.

3. Sve je to u redu, ali ipak je to kontakt sa ljudima…

Da, da biste izdali stan u zakup, morate da lično upoznate zakupca. To se nije promenilo. Ali, uz pridržavanje preporuka Ministarstva zdravlja Srbije i City Experta, rizik po vaše zdravlje i po zdravlje druge strane će biti sveden na minimum.

Zahvaljujući našem načinu rada, komunikacija sa zakupcem je direktna, jer smatramo da se dvoje ljudi lakše dogovore. Vas će direktno kontaktirati zainteresovani zakupac, tj. dobićete sms poruku sa predloženim datumom i vremenom za gledanje stana. Vi sami odlučujete da li vam to odgovara, i sami birate koji vam tempo pokazivanja stana odgovara. Na gledanjima nije prisutan posrednik iz agencije, samo vi i zakupac.

Ako na gledanje stana dolazi više od jedne osobe, možete da ih zamolite da ulaze u stan jedna po jedna. Uradite sve tako da se osećate bezbedno, to je najvažnije u ovoj situaciji. 

4. Da li da spuštam cenu zakupa zbog vanrednog stanja?

Ta odluka zavisi samo od vas, ali fleksibilnost u pregovorima, po našem iskustvu, nikome nije naškodila. Koliko smo imali priliku da vidimo ovih dana, neki od vlasnika su spustili cenu zakupa za vreme trajanja vanrednog stanja, kako bi brže izdali nekretninu.  Bilo da je prodajni potez ili lep gest solidarnosti, pozdravljamo ga. I zakupci su samo ljudi, koji su isto kao i vi zabrinuti za zdravlje i budućnost, a usput su u potrazi za “krovom nad glavom”. Što im ne biste izašli u susret?

Iznos zakupa za vreme trajanja vanrednog stanja i iznos zakupa po okončanju istog, obavezno zabeležite u Ugovoru o zakupu stana. To je dokument koji štiti i zakupca i zakupodavca, a lako se popunjava i punovažan je bez overe. Na taj način ćete precizirati način plaćanja, trajanje zakupa, visinu stanarine, depozita, ko je odgovoran za popravke u stanu i mnoge druge detalje koji će vam, kao zakupodavcu, olakšati život.

Korona Virus 2020

5. Zakupci su mi otkazali zakup, moram da tražim nove…

Nema problema. Uz City Expert, to je najlakša moguća stvar. Multimedijalna prezentacija vašeg stana je sačuvana i spremna za objavljivanje na sajtu, u roku od par minuta od kada primimo vaš poziv. I onda očekujte sms poruke od zainteresovanih i obaveštenih zakupaca, koji rado koriste naš servis jer njima pružamo uslugu bez provizije.

Nadamo se da smo vam makar malo pomogli i odgovorili na neka od pitanja koja vas brinu ovih dana. Izdavanje stanova u Beogradu i Novom Sadu ne mora da stane zbog vanrednog stanja, ali mora da se odvija uz pojačane higijenske i bezbednosne mere, a da bi bilo efikasno, uz pomoć jedinstvenog servisa za promet nekretnina, City Experta.

Želimo vam da brzo i bezbedno izdate stan!

City Expert
Izdajem stan u Beogradu
Zaupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije