10 vodećih trendova u uređenju enterijera

Uređenje stana

10 vodećih trendova u uređenju enterijera

Trendove u dizajnu enterijera treba shvatiti uslovno – to što više nije aktuelna nijansa vašeg tepiha, ne znači da je neophodno i da kupite novi! Ipak, kako nam svake godine dolaze nove ideje i koncepti, u njima se može pronaći neiscrpni izvor inspiracije za renoviranje vašeg stana. Za početak, pronađite idealnu nekretninu za sebe na City Expertu, a onda počnite i sa osmišljavanjem prostora uz naše predloge!

1. Kuhinjski aparati od crnog nerđajućeg čelika

Boja kućnih aparata u enterijeru se menja na svakih nekoliko godina. Sećate li se vremena pastelnih rerni? To vreme je definitivno prošlo, sada je aktuelna  crna boja na uređajima od nerđajućeg čelika. Frižideri, rerne, ili mašine za pranje sudova u ovoj tamnoj nijansi odlično se slažu uz kuhinjske elemente visokog sjaja.

10 vodećih trendova u uređenju enterijera

1. Cvetni dezeni

Dizajneri su odlučili da vrate cvetne dezene u naše domove. Raznobojni komadi nameštaja sa laticama ruža, ručkice za komode u obliku cveta, krpe, peškiri pa čak i cvetni lusteri su pravi hit što se tiče uređenja enterijera.

2. Mermer

Mermer se vraća u velikom stilu, ali ovoga puta u malo drugačijoj formi. Umesto velikih radnih površina u vašoj kuhinji, mermer se u vaš dom vraća u obliku podmetača za čaše, svećnjaka, ili ultra modernih zidnih satova.

3. Miks materijala u kuhinji

Ove godine, trendovi u kuhinji zahtevaju više personalizacije. Umesto da kuhinju čine jedan ili dva materijala, dizajneri su odlučili da spoje stilove koji su do sada bili nezamislivi zajedno. Budite odvažni, igrajte se sa materijalima, uklopite drvo, kamen i metal i bićete oduševljeni rezultatom.

4. “Digital-Free“ dnevne sobe

Domovi prepuni raznoraznih tehničkih uređaja više nisu u trendu. Mnoge porodice se odlučuju za dnevne sobe bez kućnih bioskopa i televizora, pa više vremena provode u razgovoru i druženju sa ukućanima i prijateljima. To je dokaz da dom može da bude pametan i bez raznih gedžeta.

10 vodećih trendova u uređenju enterijera

6. Skandinavski talasi

Tepisi sa dezenima morskih talasa su pravo osveženje za vaše podove u ovoj godini. Elegantno izbalansirani geometrijski oblici talasa uneće sofisticiranost u vaš dom. Skandinavski dizajn se odlično uklapa kako u savremeno, tako i uz tradicionalno uređenje prostora

7. Matirani elementi

Prošle godine sve se vrtelo oko metalik nijansi. Sada je potpuna suprotnost, umesto metalik nijansi, na scenu stupaju mat tonovi. Crni matirani lusteri, ramovi za slike, čak i crne mat boje koje pretvaraju zidove u tablu za pisanje, odlično se slažu uz zlatne i bronzane ukrase.

8. Zaobljeni nameštaj

Nameštaj sa ravnim ivicama polako napušta mnoge domove, a menja ga nameštaj sa blago zaobljenim ivicama. Zaobljeni trosedi, okrugli klub stolovi, okrugla ogledala, samo su deo promena koje nas očekuju u uređenju enterijera u odnosu na prošlu godinu.

9. Industrijski izgled

Industrijski dizajn se i dalje zadržava među najvećim trendovima u uređenju enterijera. Ovaj stil je postao zaštitni znak mnogih restorana, kafića ili noćnih klubova, a sve više ulazi i u privatne domove.

10. Police

One više nisu samo stvar funkcionalnosti i mesto za odlaganje, već prilika da se pokaže kreativnost. Dinamični oblici polica koje prekrivaju cele zidove, jedan su od načina da oplemenite svoju dnevnu sobu.

10 vodećih trendova u uređenju enterijera