Kako da uz mini ulaganja podignete vrednost nekretnine koju prodajete

Saveti / Uređenje stana

Kako da uz mini ulaganja podignete vrednost nekretnine koju prodajete

Kada prodajete stan, jasno je da želite to da učinite brzo i po što boljoj ceni. Zato zapamtite, ništa nije toliko bitno kao prvi utisak!

Objektivna cena nekretnine, naravno, zavisi od tržišta, lokacije i samog njenog stanja, ali postoje male cake koje možete primeniti, kako biste popravili opšti utisak stana i tako brže našli kupca koji će platiti cenu koju očekujete.

Uz naše jednostavne savete možete učiniti vaš dom atraktivnijim za kupce, a uz minimalna ulaganja podići vrednost vaše nekretnine.

1. Stan počinje na ulaznim vratima. Ne potcenjujete moć ulaznih vrata. Istraživanja su pokazala da se ljudi odluče da li kupuje ili ne u prvih sedam sekundi od ulaska u stan. Ako je potrebno, obrišite ih, okrečite, sredite bravu.

2. Budi vedar. Poboljšajte svetlo u svom stanu. Pored dobre lokacije, sledeća bitna stvar koju kupac želi i naglašava prilikom kupovine je svetao stan. Zato skinite zavese, operite prozore, stavite sijalice sa više vati i ukoliko imate dvorište, isecite grmlje i drveće koje sprečava ulazak svetlosti u sobu. Dakle, učinite sve što je potrebno da vaš dom bude svetao i veseo i već ste korak bliži uspešnoj prodaji.

3. Nikad ne zaboravi K&KKuhinja se smatra srcem doma. Potencijalni kupci će se prvo uputiti ka kuhinji da se uvere da je čista i funkcionalna. Ukoliko je potrebno, predlažemo sitne izmene poput zamene slavine ili sudopere, proveravanja kuhinjskih cevi ili dodatnog zašrafljivanja komoda i vitrina. Pored kuhinja, kupatila su često na listi renoviranja. Ona se često mogu urediti bez mnogo novca. Jednostavne stvari poput nove daske za WC šolju, kupatilskih dodataka za sapun ili toalet papir mogu napraviti veliku razliku u izgledu kupatila. Čak iako potencijalni kupac planira kompletno renoviranje, lepše uređen prostor će mu pomoći da lakše zamisli sopstvenu oazu na toj adresi.

podignite-vrednost-nekretnine

4. Bitno je šta gazimo.  Hoblovanje parketa može biti način da uz malo truda i ulaganja postignete da stan izgleda novije, a samim tim i vrednije. Čak 24% profesionalnih agenata za nekretnine predlaže trošenje novca na izgled poda, jer će se ta investicija i te kako isplatiti.

5. Od viška boli glava. Ma koliko vam bilo teško, jedna od osnovnih stvari prilikom prodaje stana je njegova depersonalizacija uklanjanjem ličnih stvari, porodičnih fotografija, neobičnih umetnina i predmeta jarkih boja. Vaš cilj bi trebao da bude stvaranje umirujućeg prostora u kojem bi svaki potencijalni kupac mogao da vizualizuje svoj porodični dom. Pored toga, uklanjanje viška stvari i delova nameštaja stvaraju utisak većeg prostora. Uzmite pola stvari iz vašeg ormana, a ostatak uredno složite, kako bi kupci videli pravi potencijal skladištenja.

6. Umirite zidove. Ako ste spremni da stavite svoju kuću na tržište, ne dozvolite da se na zidovima oslikava čistava istorija vašeg stanovanja u njemu. Ukoliko je potrebno krečenje zidova, predlažemo da se opredelite za neutralne boje. Da se ponovimo: svetlo, čisto, veselo.

krečenje zidova

7. Svi papiri na broju. Ukoliko ste završili sa estetikom stana, pobrinite se da sredite svu neophodnu dokumentaciju. Ozakonjen stan sa sređenim papirima na domaćem tržištu korespondira sa cenom u velikom procentu. Zato pripremite sve na vreme.

8. Odluka na osnovu slike. Većina potencijalnih kupaca nekretnine pretražuje online. To znači sledeće: potrebno je da imate odlične fotografije koje naglašavaju najbolje osobine vašeg doma. City Expert vam omogućava da profesionalnim fotografijama i video prezentacijom navedete kupce da se zadrže na vašem stanu i osete kao da su već u njoj. Pogledajte na linku sve detalje i oglasite svoj stan – rado ćemo vam pomoći da što pre upoznate svog kupca!

Želite da prodamo Vašu nekretninu?

Prepustite prodaju profesionalcima. Za više informacija kontaktirajte popunite formular ispod i očekujte uskoro naš poziv.