Agencija za nekretnine City Expert - Blog

Tržište nekretnina
Prvi kvartal 2024: Kako se kreću cene stanova i koliko se kupuje u Srbiji?
Cene stanova u Srbiji doživele su blagi rast, dok je na tržištu nekretnina nastavljen trend stagnacije u prvom tromesečju 2024. godine.
Dešavanja u Novom Sadu
Novo naselje na Trandžamentu u Novom Sadu: gradi se 65 zgrada i preko 2.000 stanova
U neposrednoj blizini Petrovaradinske tvrđave, na području Trandžamenta, planira se gradnja stambenog kompleksa za 5.000 budućih stanara na 10,2 hektara, pokazuje urbanistički projekat koji je trenutno na javnom uvidu.
Saveti za vlasnike
Besplatna procena vrednost nekretnine

Procena vrednosti nekretnine daje važne smernice vlasnicima o tome kako da formiraju cenu nekretnine za proda

Pravni saveti
Učešće za stan - Šta je i koliki je iznos učešća?
Kupovina sopstvenog doma predstavlja jedan od najvažnijih koraka u životu, a stambeni kredit je često ključna karika u ostvarivanju tog sna. Ukoliko nemate obezbeđen iznos u gotovini za kupovinu nekretnine, niti imovinu koju biste prodali, verovatno razmatrate upravo opciju zaduživanja kod banke.
Tržište nekretnina
Poslovni prostor u Beogradu: Cene, lokacije i saveti za 2024.
S rastom preduzetništva, kao i velikim prilivom stranih državljana koji su poslednjih godina preselili svoje poslovne delatnosti u Beograd, cene zakupa lokala rastu prateći trend stambenih nekretnina. Saznajte koliko košta mesečni zakup lokala u najtraženijim delovima prestonice, imajući u vidu druge kriterijume na koji treba da obratite pažnju ako se tek upuštate u preduzetničke vode. Otkrivamo koje lokacije su najpogodnije za određene delatnosti i kako da budete sigurni da ste pravno zaštićeni prilikom uzimanja lokala u zakup.
Pravni saveti
Prenos vlasništva stana sa roditelja na dete - pravni postupak i zakoni
U okviru svake porodice dolazi do situacija kada je u nekom trenutku života potrebno promeniti vlasništvo nad nekretninom. Zavisno od toga kojim povodom dolazi do prenosa prava svojine i da li u porodici postoji više od jednog naslednika prvog reda, razlikuje se i procedura. U nastavku teksta saznajte sve o mogućim načinima prenosa vlasništva od iskusnih agenata za nekretnine i budite pripremljeni za ovaj životni korak.
Top nekretnine
Pogledajte kako izgleda predratna vila u Beogradu vredna 5 miliona evra!
Na 1.690 metara kvadratnih, nedaleko od Trga Slavija, prostire se impresivna kuća, čiji temelji sežu iz Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Njena istorija je veoma zanimljiva i nalazi se pod zaštitom spomenika kulture, zato smo odlučili da je izvedemo iz anonimnosti.
Uređenje stana
Vlaga u stanu i buđ u stanu – kako se trajno rešiti ovog problema?
Vlaga i buđ su česti problemi u stambenim prostorima, bilo da živite u novoj ili staroj zgradi. Prepoznatljivi su po specifičnom memljivom mirisu, a prisutne su vidljive mrlje na zidovima, plafonima i drugim površinama. Ne samo da ovaj problem estetski narušava izgled vašeg prostora, već može predstavljati i ozbiljan rizik po zdravlje ukućana. Srećom, postoje koraci koje možete preduzeti kako biste se trajno rešili ovog problema i stvorili zdraviji životni prostor za sebe i svoju porodicu.
Tržište nekretnina
Salonski stan - nekretnina čija vrednost ne opada
Uprkos rastućoj gradnji sve više modernih novogradnji, potražnja za starim salonskim stanovima ne jenjava. Ovakve nekretnine su oduvek bile cenjene u arhitekturi Beograda, a sreću se i u većim gradovima Vojvodine. Ograničena ponuda i njihove specifičnosti diktiraju više cene kvadrata od “prosečnih”. Saznajte zašto su tako posebni i koji salonski stanovi se trenutno nalaze u ponudi.
Dešavanja u Beogradu
Da li Beograd na vodi brine o kulturnom nasleđu grada?
Beograd na vodi izazvao je veliku pažnju i kontroverze u Srbiji i šire. Jedan od aspekata ovog projekta jeste i obnova starih zgrada poput Železničke stanice, Geozavoda, Hotela Bristol, Ložionice i Pošte, što je prouzrokovalo različite reakcije i stavove u javnosti.
Tržište nekretnina
Leva obala Dunava dobija novo naselje, kako će se zvati? Između Krnjače i Ovče, naš predlog je Panča!
Beograd će dobiti još jedno naselje na svojoj teritoriji, a ovog puta proširenje grada se planira u okviru opštine Palilula.
Tržište nekretnina
Cene zakupa stanova 15% niže nego prošle godine! Ovo su aktuelne cene po beogradskim opštinama
Godinu i po dana od kako je rusko-ukrajinska kriza izazvala potres na tržištu nekretnina u Srbiji, cene zakupa stanova su se u velikoj meri stabilizovale, a statistički podaci pokazuju da su u proseku opale 15% u odnosu na isti period prošle godine.
Tržište nekretnina
Da li ste čuli za naselje Singidunum u Beogradu?
Na području grada između naselja Batajnica i Dobanovci s jedne strane, te Zemun Polja i Altine s druge; najavljena je gradnja novog naselja simboličnog naziva - Singidunum, aludirajući na Beograd u malom.
Uređenje stana
Zdravije okruženje u vašem domu u nekoliko koraka!
U vrtlogu brze svakodnevice, dom u koji na kraju dugog dana dolazite treba da bude oaza zdravog okruženja gde se možete opustiti i odmoriti. Sa porastom svesti i interesovanja za poboljšanje kvaliteta života u svim aspektima, odlučili smo se pozabavimo temom kako možete svoj stan ili kuću učiniti zdravijim prostorom za život!
Tržište nekretnina
Mit ili stvarnost o jeftinim stanovima: Koliko je poskupeo kvadrat za bezbednjake?
Cene takozvanih jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Srbiji još jednom su poskupele. Šta donosi izmena Zakona i koliko sada iznose cene kvadrata, saznajte u nastavku bloga.

Pages

Cilj ovih tekstova je da vas informiše i uputi u detalje vezane pre svega za prodaju stanova ili kuća, iznajmljivanje stanova, ali i da vam pruže druge korisne informacije u vezi nekretnina. Ova stranica je zamišljena kao biblioteka korisnih tekstova, gde ćete moći da nađete odgovore na mnoga pitanja iz sveta nekretnina i budete u toku sa najnovijim zakonima o stanovanju, ali i savete o trendovima u arhitekturi, dizajnu enterijera i svemu što se tiče vašeg postojećeg ili doma koji priželjkujete. Ovo činimo između ostalog jer je i nama lakše da sarađujemo sa edukovanim klijentima, tako brže stižemo do zajedničkog cilja. Uživajte u čitanju!