Ponuda stanova na prodaju u centru Beograda

Novo iz City Experta

Ponuda stanova na prodaju u centru Beograda

Uvek najtraženiji i najatraktivniji, stan u centru Beograda je najpopularniji izbor za kupce najrazličitijeg starosnog doba. Bilo da žele stan moderan stan u centru grada ili manji stan koji bi bio pogodan za izdavanje, kupci traže kvalitetne stanove i žele da pregovaraju oko cene. Saznajte šta je trenutno u aktuelno u ponudi kada su u pitanju stanovi u centru grada.

Struktura stanova na prodaju u centru Beograda

Najviše ima jednosobnih i dvosobnih stanova i oni su ujedno i najtraženiji. Kupci traže i takozvane jednoiposobne stavove koji imaju još jednu dodatnu prostoriju, koja ne može da bude kvalifikovana kao spavaća soba. To su uglavnom manje sobe ili odvojene kuhinje u koje je uključena trpezarija, pa se i one računaju kao “pola sobe”.

Jednosoban stan u centru Beograda
Idealan za parove i mlade ljude, jednosoban stan u centru Beograda je najtraženiji tip stana. U našoj agenciji za nekretnine pretraga stanova kreće onlajn, pa kupci mogu da izaberu da gledaju samo stanove koji imaju jednu odvojenu spavaću sobu. Takođe mogu da biraju i neke dodatne funkcionalnosti i elemente za koje znaju da će im biti neophodni.

Najtraženiji su stanovi sa terasom i parking mestom. Idealno je da postoji slobodan parking zgrade, ali kupci su zainteresovani i da kupe parking mesto ili garažu. Takođe, traženi su stanovi koji su orijentisani ka unutrašnjoj strani dvorišta, naročito ukoliko je u pitanju veoma prometna ulica. Idealna orijentacija stana je jugoistok, ali kako god da je orijentisan stan kupci žele puno dnevnog svetla u dnevnoj sobi.

Dvosoban stan u centru Beograda
Kada parovi sa decom krenu da traže stan, najčešće gledaju da stan ima dve spavaće sobe, gde će jedna biti dečija. Iako je praksa da se porodični stanovi uglavnom traže u širem centru Beograda, mnogi žele da budu blizu svih gradskih dešavanja. Kod većih stanova kupcima je u interesu da imaju što veću dnevnu sobu, veliku kuhinju sa trpezarijom i dovoljno mesta za odlaganje.

Garsonjera u centru Beograda
Studio apartmani ili garsonjere su uvek veoma traženi zato što po pravilu koštaju nešto više i kao investicija se uvek isplate. Garsonjere se najčešće kupuju za izdavanje i to najčešće kao apartmani za kratkoročno izdavanje. Takođe, stariji kupci često kupuju ove stanove da bi ih poklonili svojoj deci i da bi njihova deca tu mogla da žive tokom studija. Kod kupovine garsonjere kupci najčešće i ne traže novogradnju, zato što je starogradnja mnogo jeftinija, a renoviranje garsonjere ne košta mnogo.

Cena po kvadratu stanova na prodaju u centru Beograda

Najskuplji stanovi se nalaze u samom centru grada, u okolini pešačke zone, Trga republike i Knez Mihailove ulice. Stanovi u tim ulicama, Čika Ljubinoj i Obilićevom vencu koštaju i oko 3000€ po metru kvadratnom. Naravno u zavisnosti od opremljenosti i pozicije, stanovi u ovom delu centra mogu koštati i mnogo više.

Na Doćolu, cena kvadrata je nešto niža, pa je moguće kupiti stan na donjem Dorćolu po ceni od 1800€ za metar kvadratni. Naravno, sve vreme govorimo o starogradnji, jer novogradnje u ovim delovima Beograda i nema mnogo. Stanovi u gornjem delu Dorćola su znatno skuplji, pa se tu cena kreće od 2000€ do 2500€ po ㎡. Zanimljivo je da se najskuplji stanovi nalaze u ulici Strahinjića Bana, nekada poznatoj po brojnim kafićima. Danas se tu nalaze lepi porodični restorani, kafeterije i puno zelenila, pa cena kvadrata u ovoj ulici ide i do 3000€.

Na Vračaru u okolini Hrama Svetog Save stanovi su veoma skupi, i koštaju preko 2000€ po ㎡. U delovima prema Južnom Bulevaru i Čuburi cena je manja, pa tu stanovi koštaju u proseku oko 1637€ za staroradnju i oko 1729€ za novogradnju.

Kada je opština Savski venac u pitanju, cena je nešto manja, pa je za jedan ㎡ starogradnje potrebno izdvojiti 1425€, dok je za novogradnju potrebno čak 2649€. Moramo da napomenemo da su sve cene prosečne, okvirne ili najveće moguće, tako da imajte u vidu da ćete moći da pronađete stan u centru Beograda i po znatno manjoj ceni i da ćete oko cene uvek moći da pregovarate.

Izdvajamo iz ponude

Dvoiposoban stan u ulici Kralja Milutina
Idealan stan za mlade parove, za mlade profesionalce i one koji traže moderan stan u pravom duhu Beograda. Stan je veoma svetao i ima veliku žutu kuhinju za koju već sada znate da će biti centralno mesto okupljanja u ovom domu. Stan može da bude i pravo ljubavno gnezdo za mlade bračne parove koji će ovde veoma lepo moći da organizuju svoj život.

Četvorosoban stan na Paliluli kao iz bajke
Zaista je malo stanova koji mogu da se pohvale ogromnom terasom u centru grada, ali ovaj porodični stan u Ivankovačkoj ulici ima terasu dovoljno veliku za roštilj, baštensku garnituru i sve vaše prijatelje na broju. Stan se prodaje prazan, a u njemu je skoro sve već renovirano.

Stari beogradski stan na Vračaru
Možda ovaj stan na prvi pogled više izgleda kao neki muzej nego kao mesto za moderan život, ali uz malo mašte već možete sebe da zamislite u ovakvom prostoru. U pitanju je dvosobni stan sa velikim prostorijama u samom mirnom delu Vračara.

Savremeni stan u samom centru Beograda
Ovaj stan se nalazi u ulici Maršala Birjuzova, u pešačkoj zoni. Enterijer celog stana je kao iz časopisa. Tonalitet i kompozicija stana su u skladu sa poslednjim trendovima u uređenju enterijera, a funkcionalni raspored je odličan, naročito što stan ima i malu terasu sa pogledom na unutrašnje dvorište. Najvažnije od svega, na raspolaganju je slobodni parking zgrade!

Topao stan na Dorćolu
Dvoiposoban stan u Solunskoj ulici odličan je izbor za one koji traže veliku dnevnu sobu i puno topline. Stan ima odvojenu kuhinju, ali dnevnu sobu i trpezariju otvorenog koncepta. Ima dve spavaće sobe, kupatilo i kompletno renovirane instalacije.

Ukoliko vam se neki stan dopadne, dovoljno je samo da jednim klikom zakažete gledanje i da izaberete datum i vreme koji vam odgovaraju. Od tog trenutka kreće vaš uspešni proces kupovine stana u centru Beograda.