Stanovi prodaja

Novo iz City Experta

U Beogradu se najviše traže jednosobni stanovi u centru grada i dvosobni stanovi sa terasom i obezbeđenim parking mestom. U 2018. godini kupovale su se i garsonjere, ali i manji stanovi u izgradnji. 2019. godine nas očekuje slično stanje i sve veća potražnja za manjim stanovima u centru grada.

Najpopularniji stanovi za prodaju prema strukturi

Najpopularniji stanovi za prodaju su jednosobni stanovi sa terasom u nekoj od centralnih opština Beograda. Takvi stanovi su uvek traženi i popularni su i među mlađim kupcima, parovima i mladim porodicama. Porodice sa decom više kupuju dvosobne stanove u širem centru grada i stanove blizu škola, domova zdravlja i parkova. Takođe, ono što je uvek traženo je garsonjera u centru grada koju kupuju stariji kupci kao investiciju ili roditelji za svoju decu.

Jednosobni stanovi na prodaju

Jednosobni stanovi standardno drže cenu, jer obično zadovoljavaju potrebe mladih kupaca, ali i porodice. Takvi stanovi se kupuju u novogradnji još dok su u fazi izgradnje, zatim kupuju se putem stambenih kredita, a neretko se kupuju i za keš. U izgradnji ovakve stanove najčešće kupuju parovi koji planiraju porodicu i zajednički život, pa znaju da će im jednosoban stan biti prava investicija. Kreditni kupci će se takođe odlučiti da kupe jednosoban stan u centru Beograda zato što će im iznos rate za otplatu kredita takvog stana biti možda čak i manji od iznosa mesečnog zakupa istog takvog stana. Svakako, povoljne kamatne stope znatno utiču na odluku da mladi kupuju stanove i rešavaju svoja stambena pitanja. U jednosobnom stanu roditelji će imati svoju odvojenu spavaću sobu, odvojenu dnevnu i noćnu zonu, a kasnije će imati dobre šanse da stan prodaju i da kupe veći ukoliko im bude potreban.

Dvosobni stanovi na prodaju u Beogradu

Kada mladi roditelji krenu da traže novi i veći porodični stan, najčešće će se odlučiti za dvosoban stan u širem centru Beograda. Kada kažemo širi centar mislimo na delove Beograda koji su dobro povezani sa centrom grada i Novim Beogradom, a imaju uređenu strukturu. Da bi jedan kraj bio dovoljno dobar za porodicu potrebno je da se u blizini nalaze škole, vrtići, parkovi, ali i prodavnice, apoteke, pošte i banke. U takvim delovima grada zgrade obično imaju svoj parking, a ako nemaju kupce će interesovati i kupovina garaže. Dvosobni stanovi imaju veliku spavaću sobu (za roditelje) i još jednu manju spavaću sobu. Često imaju i toalet i odvojeno kupatilo. Ukoliko su okruženi zelenilom, imaju terasu i ostavu, ovakvi stanovi će se veoma brzo prodati.

Garsonjere na prodaju u Beogradu

Garsonjere se najviše kupuju u blizini fakulteta, jer su zaista najbolja investicija za izdavanje. Obično se kupuju po nešto većoj ceni, ali se po pravilu uvek isplate. Ukoliko nije u pitanju novogradnja, novi vlasnici će najčešće odmah renovirati ceo prostor, zameniti stolariju i renovirati kupatilo. Kako nije u pitanju velika površina samo renoviranje ne košta puno, a isplati se. Nisu sve garsonjere namenjene samo studentima. Ponekad, garsonjere se kupuju kao luksuzno mesto za odmor na atraktivnim lokacijama kao što je Beograd na vodi.

Cena po kvadratu

Cenu kvadratnog metra stambenog prostora na prvom mestu određuje lokacija. Ako se stan nalazi u centru Beograda ili na nekoj atraktivnoj lokaciji pored reke, cena kvadrata će biti veća. Drugi faktor je svakako kvalitet gradnje, pa će po pravilu novogradnja uvek biti skuplja od starogradnje. Međutim, kupci se često raspituju kod građevisnkih stručnjaka o samom kvalitetu novogradnje, kako bi bili sigurni da su za gradnju korišćeni kvalitetni materijali. S druge strane, starogradnja u centru Beograda i dalje drži cenu i mnogi kupci se ipak odlučuju za stare stanove. Podrazumeva se da će takve stanove renovirati, pa će sami moći da se pozabave pitanjem kvaliteta građevinskih materijala i radova.

Cene kvadrata stanova u Beogradu izražena u evrima:

OPŠTINASTAROGRADNJANOVOGRADNJA
Stari grad17621885
Vračar16371729
Savski venac14252649
Novi Beograd12481929
Zvezdara11001288
Voždovac10831487
Čukarica10201234
Zemun9881158
Rakovica882848
Palilula877964
Surčin848925

U City Expert-u cenu nepokretnosti na prodaju određuje vlasnik u saradnji sa stručnim agentima koji će posavetovati svakog korisnika u vezi sa procenom nepokretnosti. Ali, krajnju odluku ima vlasnik nekretnine. Kada kupac odluči da zakaže gledanja stana, to će uraditi preko našeg vebsajta i zatim će se direktno upoznati sa vlasnikom nepokretnosti bez prisustva našeg agenta na terenu. Svaki korisnik ima potpunu slobodu da pregovara u vezi sa cenom, ali pravi pregovori će se voditi pod nadzorom naših agenata. Cilj je da se pregovori odvijaju tako da se prodajna cena nepokretnosti približi tržišnoj ceni i da se nepokretnost proda po ceni kojom će biti zadovoljni i kupac i prodavac.

Atraktivne lokacije

Najpopularnija lokacija je trenutno na obali Save u velikom stambenom kompleksu Beograd na vodi. Ovaj novi deo grada je zamišljen kao savremeni kondominijum koji će pored modernih stanova imati i zajedničke prostorije za odmor, relaksaciju i druženje. U zgradama se nalaze bazeni, teretane, dečije igraonice, a nalaziće se još mnogo toga. Ovakvo stambeno rešenje je sve popularnije među kupcima, pa se sada najviše traže stanovi u ovako modernim zgradama. Zato je Novi Beograd standardno popularan, pa su veoma traženi stanovi u A blok-u i West 65. Stanovi u tim zgradama se po pravilu prodaju već u izgradnji, a kasnije se samo preprodaju zainteresovanim kupcima. Na Novom Beogradu su popularni i takozvani Paviljoni, stanovi u blizini Arene i Hotela Jugoslavija.

Život u centru grada

Dorćol i Vračar će uvek biti najpopularniji izbor za kupovinu stana, bilo da je u pitanju starogradnja ili novogradnja. Kod starijih stanova problem je parking i nemogućnost kupovine parkinga, pa se tada kupci odlučuju da iznajme garažu. Garaže su uglavnom prilično skupe, ali ukoliko postoji mogućnost kupovine garaže na Dorćolu ili Vračaru kupci će se pre odlučiti za to nego tražiti parking mesto svakoga dana po nekoliko puta.

Senjak i Dedinje – vanvremenski šarm starog Beograda

Stanovi na Senjaku i Dedinju su večito omiljeni izbor porodica sa decom i svih onih koji su navikli da svuda idu autom. Ovde se stanovi kupuju u sklopu velelepnih kuća i ovde najšećše nema brige oko parkinga. I Dedinje i Senjak su blizu parkova i prirode i odličan su izbor za decu. Jedina mana ovih krajeva grada je to što nisu dobro povezani gradskim prevozom i što nemaju puno prodavnica, supermarketa i kafića. Ali kada živite u ovako lepom kraju Beograda, nije veliki problem da se provozate do centra grada i popijete kafu u svom omiljenom kafeu.

Zvezdara i Voždovac – porodični raj

Na Zvezdari su najpopulariniji stanovi u blizini Gradske bolnice i Zvezdarske šume. Ovde možete naći savršeni spoj prirode i grada. Blizu su škole, prodavnice, supermarketi, pošte, banke i javne ustanove. Mirijevo, kao deo opštine Zvezdara je takođe popularan izbor, naročito za dvosobne porodične stanove. Cena kvadrata je najpovoljnija u Mirijevu i kupci se ovde često odlučuju za kupovinu novogradnje. Na Voždovcu se kupuju i jednosobni i dvosobni stanovi, ali i garsonjere u blizini fakulteta. Najtraženiji su stanovi u naselju Braće Jerković, a nešto manje u Kumodražu.

Za koji god deo grada da se odlučite, imajte na umu da su svi stanovi na našem sajtu provereni od strane našeg pravnog tima. Mi posredujemo u prodaji samo proverenih nepokretnosti i ne pravimo kompromise kada je u pitanju kvalitet usluge koji nudimo kupcima i vlasnicima stanova.