Nekoliko razloga da posetite Novi Sad u novembru

Dešavanja u Novom Sadu

Nekoliko razloga da posetite Novi Sad u novembru

To što je zahladnelo ne znači da treba da se zatvorite u četiri zida. Baš naprotiv, novembar u Novom Sadu nudi više nego dovoljno razloga za uživanje u različitim vrstama zabave. Izaberite po ukusu, pozovite društvo i pravac u grad.

Slušajte dobru muziku

Novi mesec počinje sa čak tri koncerta u isto veče, u petak, 1. novembra. Najbolje svirke su u knjižari, zato Nikola Vranjković izvodi svoje pesme u Bulevar Books-u. Čuveni beogradski rege/pop/džez sastav IrieFM će nastupiti u Firchie Think Tank Studiu, a Gerila bar će ugostiti Ramba Amadeusa.

Ako volite r’n’r energiju, ne smete da propustite nastup “Obojenog programa” 14. novembra u Domu kulture.

Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se koncertom „Zoran peva Arsena“ koji će biti održan 16. novembra u novosadskoj Sinagogi, dan posle nastupa u beogradskoj Areni. Koncert se održava u sklopu regionalne turneje u godini u kojoj autor slavi 40 godina uspešne karijere.

U novembarski kalendar obavezno zabeležite i tradicionalni 21. Novosadski Jazz festival u SNP-u, poznat po odličnim nastupima džez muzičara iz celog sveta.

Gledajte drugačije filmove

Jubilarni petnaesti filmski festival Slobodna zona biće održan u sedam bioskopskih dvorana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U Novom Sadu, festival će 7. novembra svečano otvoriti film “Areta Frenklin - Amazing Grace” u Kulturnom centru. U pitanju je filmski materijal koji je čekao čak 46 godina da vidi svetlo dana, a dokumentuje dvodnevno snimanje “živog” albuma “Amazing Grace”, najprodavanijeg gospel albuma svih vremena.

Probajte sezonske specijalitete

Sladokusci ne smeju da propuste drugi po redu “Novembar Fest” – novosadski festival kobasice i čvaraka, koji će se održati od 15. do 17. Novembra u Hali br. 6 na Novosadskom sajmu. Uživajte u isprobavanju tradicionalnih mesnih specijaliteta iz celog regiona uz nastupe tamburaša, grupe “Garavi sokak” i legende vojvođanske muzike, Zvonka Bogdana.

Poželite dobrodošlicu zimi u centru grada

Krajem novembra na Trgu Slobode počinje Winter Fest koji će trajati sve do kraja godine. Winter fest je zamišljen kao “trg koji širi duh praznika”. Dobra atmosfera, božićne i novogodišnje pesme, štandovi sa tradicionalnim zimskim slanišima i slatkišima, fijaker, vrteška – i eto zabave za sve uzraste. Svratite i zagrejte prste na čaši kuvanog vina.

Ako živite u Novom Sadu, blago vama što možete da prisustvujete svim ovim događanjima. Ako ste, posle svih informacija koje ste sad pročitali, poželeli da se preselite, pogledajte City Expert ponudu stanova za prodaju u Novom Sadu.

Želimo vam lep provod u novembru!

City Expert
Prodajem stan u Beogradu
Najniža provizija na tržištu za vlasnike stanova