Novembar u Novom Sadu

Dešavanja u Novom Sadu

Novembar u Novom Sadu

Ovog meseca nas čekaju gastronormske avanture, filmski festival, svetski festival pozorišta i prve manifestacije na otvorenom koje najavljuju dolazak zime. Saznajte više o novembarskim događajima u Novom Sadu.

Skrivene tajne Petrovaradinske tvrđave

Da li ste znali da su se za vreme Rimljana sa Petrovaradinske tvrđave slale poruke koje su stizale u Rim za samo sat i po vremena? Da li ste ikada prošetali tajnim tunelima naše najpoznatije tvrđave? Postoji mnogo toga što čak ni Novosađani ne znaju o ovoj velelepnoj tvrđavi, zato je 11. novembar idealna prilika da otkrijete sve misterije Petrovaradina. Stručno vođenu pešačku turu možete rezervisati ovde.

Festivali

Od 5. do 12. novembra održava se Synergy, međunarodni pozorišni festival manjinskih jezika. Konceptualna tema festivala je položaj čoveka u svetu, kultura i nasleđe u kontekstu socijalnih, političkih i ekonomskih okolnosti. Ove godine publika će imati prilike da pogleda predstave Slovenaca iz Trsta, Srba iz Budimpešte, Rusa iz Tel Aviva, Jermena iz Istanbula, Mađara iz Rumunije i mnogih drugih.

Od 7. do 12. novembra u Kulturnom centru Novog Sada održava se filmski festival Slobodna zona. Tema festivala je bavljenje prošlošću i fokusiranje na sećanja. Filmovi preispituju stavove i razmišljanja i način na koji pamtimo i interpretiramo prošla vremena. Ukoliko želite da pogledate nešto malo drugačija filmska ostvarenja, onda ne propustite ovaj festival. Pored Novog Sada, festival se održava i u Beogradu i Nišu.

U Srpskom narodnom pozorištu će se od 16. do 18. novembra održati Novosadski Jazz festival. Ovaj međunarodni festival ima jedinstven koncept zato što na njemu učestvuju umetnici iz celog sveta koji izvode isključivo autorske kompozicije.

U susret zimi

Sada je pravo vreme za novi sezonski bazar u Crnoj kući koji će se održati 13. novembra. Ovaj bazar je zamišljen kao mesto okupljanja malih i lokalnih proizvođača, koji će pored prodaje i promocije svojih proizvoda imati priliku da se međusobno upoznaju i razmene iskustva. Na ovom bazaru učestvuju proizvođači ekološke i organske hrane, prirodne kozmetike, kao i zanatlije i umetnici koji ručno prave modne i kreativne predmete. Učešće se ne naplaćuje, a za bazar se možete prijaviti ovde.

Sezona klizanja u Spensu je otvorena 20. oktobra 2018. godine i trajaće do kraja marta 2019. Ledena dvorana je najpopularnija među mladima, ali i odrasli su ti koji sve više biraju klizanje kao prilku za romantični izlazak ili rekreaciju sa prijateljima.

U susret zimi vam i mi spremamo neke novine, koje će, kao i uvek, pojednostaviti procese prodaje i izdavanja nekretnina. Ako prodajete stan u Novom Sadu, dovoljno je da kliknete ovde i da započnete proces prodaje, koji se sa nama uspešno završava u rekordnom roku. Oni koji kupuju stan, celu ponudu mogu pronaći na našem sajtu i kupiti stan sigurno i brzo.