Oktobar u Novom Sadu

Dešavanja u Novom Sadu

Oktobar u Novom Sadu

Ovog meseca nas u Novom Sadu očekuju čak dva festivala posvećena pivu, nekoliko sajmova, trke i maraton. Spremite se za aktivnu jesen i uživajte u novoj sezoni. Saznajte šta nam se to zanimljivo sprema ovog meseca u Novom Sadu.

Mesec posvećen pivu

Ukoliko vam je jedna od prvih asocijacija na ovaj mesec Oktobarfest u Minhenu, onda će vas sledeća vest zanimati. U petak i subotu 5. i 6. oktobra održava se prvi novosadski festival zanatskog piva u Kineskoj četvrti. Pored velike ponude zanatskog piva domaćih proizvođača u ponudi će se naći i kraft piva iz regiona. Da zanatsko pivo nije samo prolazni trend svedoči veliki broj kućnih pivara, zajednica i predavanja kojima je, između ostalog i posvećen ovaj festival. Pored piva, hrane i predavanja, na festivalu vas očekuju u koncerti domaćih bendova.

Novosadski Oktobarfest će se održati 19. i 20. oktobra na novosadskom sajmu. Pored velikog broja domaćih i stranih piva, na ovom NS Oktobarfestu vas očekuju i najbolja zanatska piva iz zemlje i regiona, tradicionalne Oktobarfest nošnje, dobra atmosfera i odličan muzički program. Nastupaju Hladno pivo, Psihomodo Pop, Dejan Petrović Big Band, Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, Love Hunters i Zbogom Brus Li. Za više informacija posetite zvanični sajt i rezervišete svoje mesto, a ukoliko dolazite iz drugih gradova rezervišete smeštaj u blizini sajma i uživajte u pivskim čarolijama.

Aktivna jesen

Ovog meseca očekuju nas brojne sportske manifestacije, koje pored toga što okupljaju zaljubljenike u trčanje i biciklizam, služe i kao promocija zdravog i aktivnog načina života. 7. oktobra održaće se Dunavski kup u Sremskoj Kamenici – međunarodna biciklistička trka. Zatim, nešto kasnije 14. oktobra, ulice Novog Sada biće zatvorene za 26. po redu novosadski maraton. Pored trka na 42.1 km, 33km, 25 km i 6 km biće organizovane i trke zadovoljstva za decu, trke kornjača, čak i puzeća trka za bebe. Ukoliko ste spremi za maraton, možete se prijaviti do 10. oktobra.

U petak na subotu od 18h do 24h, 19. i 20. oktobra biće održan osmi po redu Noćni bazar na Ribljoj pijaci. Noćni bazar organizuju udruženje ’’Putevima preduzetništva’’ i Business Cafe, uz podršku Grada Novog Sada sa ciljem promocije zanata, preduzetništva, rukotvorina i kreativnosti. Posetioci će imati prilike da se informišu o socijalnom preduzetništvu i brendiranju i da kupe vina, hranu i piće.

Ako ste se malo uspavali tokom leta iskoristite događaje u oktobru da se pokrenete i da uživate u čarima jeseni. Ukoliko ste u potrazi za novim domom pogledajte našu ponudu stanova na prodaju. Sve stanove, kuće i poslovne prostore možete kupiti sigurno i brzo uz najnižu proviziju. Neka ova jesen bude sezona novih početaka.