Septembar u Novom Sadu

Dešavanja u Novom Sadu

Septembar u Novom Sadu

Septembar započinjemo festivalima i događajima na i dalje aktuelnoj Štrand plaži. I dalje imamo prilike da uživamo u lepom vremenu, dok se polako spremamo za početak škole, ispitne rokove i dolazak jeseni. Saznajte šta nas čeka ovog meseca u Novom Sadu.

Mesec započinjemo jednom lepom akcijom – humanitarnim Maminim bazarom. U subotu 1. septembra od 11h do 19h na Štrandu očekuju vas kupovina i razmena igrački, knjiga i bebi opreme, humanitarne akcije i radionice za decu.

Videomedija festival

Videomedija, međunarodni festival video umetnosti, održaće se od 31. avgusta do 2. septembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37). Festival se održava sa ciljem predstavljanja novih video trendova, kao i afirmacije mladih umetnika i studenata. Program se sastoji iz „Made in Serbia“ dela i prikaza različitih video formata eksperimentalnog sadržaja. Pored kratkih filmova i video snimaka, biće predstavljeni i radovi hibridnog formata, pa nas čekaju video i zvučne instalacije, aplikacije i interaktivne postavke gde će i publika moći da bude deo koncepta.

Festival gastronomije 

Festival "Ukusi Vojvodine" biće održan 8. i 9. septembra u Limanskom parku. Na ovom gastro festivalu očekuje vas više od stotinak tradicionalnih vojvođanskih jela i pravi vojvođanski nedeljni ručak. Kuvari će pripremati savremene specijalitete, mediteranska jela i deserte, ali na vojvođanski način. Posetioci će moći da kupe domaće proizvode, zimnicu, vina, rakije, zanatska piva i još mnogo drugih namirnica. Jedan deo festivala će imati i takmičarski program, pa će se najbolji vojvođanski kuvari takmičiti u kuvanju jela od namirnica koje će dobiti tik pred sam početak kuvanja. Ulaz je besplatan, tako da dođite gladni i spremni za pravu eksploziju ukusa.

Noćni izazov 

Da li ste spremni za mountain bike biciklističku trku i istraživački maraton na Fruškoj gori pod baterijskim lampama, noću? Ove godine nas 15. septembra očekuje drugi po redu Noćni izazov na kojem će učesnici moći da prođu kroz tri različite staze – fun trail dužine 4.100 m, visinske razlike +/- 184 m, hoby trail dužine 10.144 m, visinske razlike +/- 470 m i sport trail - dužine 18.863 m, visinske razlike +/- 825 m. Ovo je jedinstveni način da isprobate svoje planinarske i trkačke veštine. Vreme za ove izazove je ograničeno na 5 sati, a početak je zakazan za 19h na Popovici, kada kreću biciklisti, dok ostali takmičari startuju u 20h. Prijave su otvorene, a za više informacija možete se raspitati na zvaničnoj Facebook stranici.

Septembar nam je uvek bio asocijacija na školu, na nove početke i na vreme kada studenti traže nove stanove. Septembar je takođe pravo vreme da se aktiviramo i pokrenemo. Mi smo tu da vas obavestimo o najzanimljivijim događajima u Novom Sadu, kao i da vam pomognemo da pronađete idealan dom. Pogledajte našu ponudu stanova na prodaju, a ako ste u potrazi za porodičnim domom pogledajte kuće u centru Novog Sada i okolini.