5 načina da izdate svoj stan po višoj ceni

Saveti za vlasnike

5 načina da izdate svoj stan po višoj ceni

Postoji više načina da povećate vrednost nekretnine koju izdajete. Ali ne brinite, to ne znači da morate da uložite previše novca u renoviranje i skup nameštaj. U ovom članku govorićemo o pametnim ulaganjima i idejama koja mogu da naprave osetnu razliku za vaš lični budžet kada je u pitanju mesečna kirija. Evo 5 načina da povisite kiriju svog stana bez prevelikog ulaganja.

1. Podignite ekologiju stana na viši nivo

Podignite ekologiju stana na viši nivo

Energetska efikasnost nekretnina je mnogo više od smanjivanja računa za struju. Ulaganjem u ekologiju svog stana podižete celokupnu vrednost nekretnine. Jednostavne izmene poput dodatne izolacije, štedljivih sijalica ili čak novih prozora mogu da naprave veliku razliku kada je u pitanju izgled i funkcionalnost nekretnine koju izdajete. Imajte u vidu da će stanari koji imaju razvijenu ekološku svest uvek biti spremniji da se obavežu na duži period i da čak pristanu na veću mesečnu kiriju ukoliko primete da vaša nekretnina ispunjava zadovoljavajuće ekološke standarde.

2. Osvežite kupatilo

Osvežite kupatilo

Sređivanje kupatila u stanu koji izdajete ne podrazumeva preskupo renoviranje. Da biste podigli vrednost nekretnine, dovoljno je da poboljšate izgled kupatila i da se postarate da je higijena na zadovoljavajućem nivou. Na primer, razmislite o novoj boji zidova u kupatilu: svetloplava i svetlozelena boja, pa čak i o braon nijanse se odlično uklapaju uz belu boju i daju svežiji izgled vašem kupatilu. Takođe, postarajte se da u vašem kupatilu nema buđi i prljavštine koja lako može da obori cenu stana koji izdajete. Stanovi u kojima je higijena na najvišem nivou su oni za koje će stanari biti spremni da izdvoje više novca.

3. Ubacite dodatke poput mašine za pranje sudova

Ubacite dodatke poput mašine za pranje sudova

Ukoliko ste u mogućnosti, opremite nekretninu koju izdajete korisnim dodacima poput mašine za pranje sudova ili sušilice za veš. Budući da nemaju svi stanovi za izdavanje ovakve dodatke, vi ih možete iskoristiti kao razlog da se baš vaša nekretnina nađe među onima koje su dobro opremljene i samim tim zaslužuju da budu plaćene dodatno.

4. Sredite kuhinju

Sredite kuhinju

Slično kao sa kupatilom, sređivanje kuhinje ne mora uvek da znači renoviranje celog prostora. Postoje drugi načini da uredite kuhinju u stanu koji izdajete bez ulaganja mnogo novca. Recimo, farbanjem kredenaca ćete postići višestruke rezultate: osvežićete izgled kuhinje ali ćete ujedno i poboljšati higijenu. Takođe, razmislite o načinima da poboljšate svetlo u kuhinji - kuhinje koje su dobro osvetljenje odaju mnogo bolji utisak od mračnih prostorija u kojima će se stanari teže snalaziti. Zamena vrata, kvaka pa čak i radnih površina može mnogo da doprinese boljoj funkcionalnosti kuhinje u stanu koji izdajete a samim tim i izgledu koji dosta utiče na prvi utisak vaših budućih stanara.

5. Dozvolite boravak ljubimcima

Dozvolite boravak ljubimcima

Iako je mnogo stanodavaca izričito protiv ideje da u stanu borave kućni ljubimci, naš predlog je da razmislite još jednom o ovoj opciji jer postoji puno stanara koji su u potrazi za stanodavcem koji je drugačijeg stava. Kućni ljubimci su sastavni deo života mnogih porodica i, uz jasno postavljena pravila, njihov boravak u vašoj nekretnini za izdavanje ne mora da znači da ćete imati problem ili štetu. Uzmite u obzir da upravo to što je većina stanodavaca protiv ove ideje može biti prilika za vas da podignete cenu stana koji izdajete.

Ako ste poslušali sve naše savete i spremni ste da izdate svoju nekretninu, napravite prvi korak i popunite kontakt formu ispod!

Izdajem stan u Beogradu