Do stana u par koraka

Saveti

Do stana u par koraka

Studenti, srećan vam početak akademske godine! Nadamo se da ste našli odgovarajući smeštaj, a ako niste, pročitajte savete o tome kako da uštedite vreme, sačuvate živce i nađete stan po meri.

KORAK 1.

Gde god se nalazili, u bilo koje doba dana ili noći, možete da tražite stan zahvaljujući netu. Naš predlog je da počnete sa pretragom našeg sajta koji ima najbolje predstavljanje nekretnina za izdavanje na tržištu. Podesite filtere prema vašim željama, izaberite delove grada koji vam odgovaraju, strukturu stana, cenu... i dobićete trenutne rezultate. Svaka nekretnina je podrobno opisana i predstavljena profesionalnim fotografijama, videom i fotografijama od 360°. Već nekoliko meseci možete besplatno da iskoristite opciju ‘beskontaktnog gledanja stana’ i da ‘posetite stan’ preko video poziva sa vlasnikom. To značajno ubrzava proces jer možete da napravite bolju selekciju stanova za pravo gledanje.

KORAK 2.

Kliknite na dugme “Zakažite gledanje” na strani gde je stan koji vas interesuje. Sami predlažete vreme i datum gledanja, a vaše “zakazivanje” dobija vlasnik stana u vidu sms poruke. On će vam potvrditi viđanje ili vam predložiti drugi termin. Pripremite spisak pitanja za vlasnika i budite spremni da pitate sve što vas interesuje – kada je rok za plaćanje; da li sme neki nameštaj da se iznese ili da se unese; ko je zadužen za popravke u stanu... I sve ostalo što vam nije jasno.

KORAK 3.

Upoznavanje sa vlasnikom. Predstavite se, objasnite da ste student, šta studirate i koji je vaš izvor finansiranja, da li su to roditelji ili se izdržavate sami. Pitajte sve sa spiska koji ste napravili u koraku 2. Takođe je veoma važno, da ukoliko planirate život sa cimerom, i on pođe sa vama, da zajedno pogledate stan i upoznate se sa vlasnikom.

U STANU OBRATITE PAŽNJU NA:

  • Miris stana

Prva stvar je da pri ulasku u stan obratite pažnju da li se oseća vlaga. Ukoliko primetite taj miris, štagod rekao vlasnik i šta god vi uradili, taj miris ne može da se izgubi. Takođe proverite i strujomer, koji se obično nalazi iznad ulaznih vrata stana, ukoliko je onaj staromodni sa osiguračima, a ne prekidačima, slobodno pitajte vlasnika da li je sve u redu sa strujom. Jer koliko god delovalo banalno, menjanje osigurača koji stalno iskaču ume da bude zamorno i nezgodno.

  • Grejanje

U Beogradu postoje različite vrste grejanja. Centralno je rašireno i popularno, ali pretpostavlja plaćanje svakog meseca, cele godine. Zato je možda bolje da se grejete na struju. StudentI često ne provode mnogo vremena kući. Zato im centralno grejanje, koje greje preko celog dana a gasi se noću, i koje je skupo, ne treba. Dovoljna mu je peć, koja se puni noću kada je struja jeftinija.

SLOBODNO PREGOVARAJTE OKO CENE/SVEGA ŠTO VAS INTERESUJE:

Apsolutno. Često se dešava da zakupac pita i da cena bude korigovana. I vlasnik i zakupac, pre svega moraju da shvate da je izdavanje stana zapravo posao, a u sklapanju posla obe strane treba da pokažu dobru volju. Važno je samo da se to uradi na početku, kada se dogovara o svim ostalim stvarima. I preporučujemo vam da tražite da se popuni Ugovoru o zakupu, u kojem će sve da se precizira. 

I to je otprilike to. City Expert vam preporučuje da se bacite na posao traženja stana koji se uklapa u vaš studentski život. Uz našu celokupnu ponudu stanova za izdavanje i uz ove savete, sigurno ćete ga naći u rekordnom roku.

Zaupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije
Izdavanje stanova Beograd