Kako da iznajmite stan u Beogradu ili Novom Sadu?

Saveti

Kako da iznajmite stan u Beogradu ili Novom Sadu?

Život se polako vraća u normalu, a sa njim i izdavanje stanova. Nadamo se da ćemo svi što pre da ostavimo iza sebe neizvesnost u kojoj smo živeli više od dva meseca, ali svaka situacija, ma koliko neprijatna bila, može da bude prilika da naučimo nešto novo. Ono što su neki znali od ranije, neki su tek sad saznali, a upravo je kriza potvrdila najefikasniji i najbezbedniji način da iznajmite stan. Evo kako: 

1. Tražite stan samo onlajn

Pandemija je ograničila kretanje i uputila nas na jedino bezbedno mesto za komunikaciju, učenje i obaveštavanje - na internet. Posao, sastanci i druženje su se preselili onlajn, a pokazale su se i sve prednosti traženja stana na ovaj način.

Koristite vreme kako želite

Onlajn potraga vam pruža slobodu da tražite stan za izdavanje bez obzira na mesto na kojem se nalazite i usput vam poklanja vreme koje biste potrošili da kupite klasične oglase, prođete kroz njih i pozovete brojeve telefona. Onlajn vam omogućava potragu za stanovima 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, kad vama odgovara.

Pogledajte stan kao da ste u njemu

Većina onlajn portala oglašava stanove koje fotografišu sami vlasnici ili agenti, uglavnom telefonom, pa su fotografije upitnog kvaliteta. A idealno je da stan bude predstavljen na profesionalan način: da su sve prostorije fotografisane iz više uglova, da postoji video šetnje kroz stan i obavezan tlocrt. Još je bolje je stan detaljno predstavljen informacijama o mesečnim troškovima, opremljenosti, tipu grejanja, kao i informacijama o zgradi u kojoj se nalazi. Onda možete da steknete pravu sliku o stanu, da zakažete gledanje ili da produžite dalje.

2. Najbolje je izdavanje bez posrednika 

Korona nas je naučila da pažljivo biramo društvo, držimo rastojanje i da ograničimo socijalne kontakte. To je preporuka koja i dalje važi za svakodnevno ponašanje, dok postoji i najmanja sumnja da je virus među nama. Ako ne želite da stan tražite sami, morate da potražite stručnu pomoć.

Tradicionalne agencije za nekretnine podrazumevaju posrednika

Tradicionalne agencije za nekretnine izdavanje rade na tradicionalan način, uz agenta koji je fizički prisutan prilikom gledanja stana za iznajmljivanje, da bi opravdale svoju ulogu posrednika i proviziju. Ako tražite stan za izdavanje na tradicionalan način, moraćete da obilazite potencijalne stanove u društvu, i po predlozima agenta agencije za nekretnine koju ste angažovali. To nije za preporuku.

Onlajn agencija koja je isključila posrednika

Da li znate da možete da nađete stan za izdavanje preko jedinstvene onlajn agencije za nekretnine i da direktno komunicirate sa vlasnikom, jedan na jedan, uz podršku onlajn agenta za pregovore i davanje ponude preko telefona? Ne brinite, vaši interesi će biti zaštićeni, a dobićete i predlog modela ugovora o zakupu.

Socijalna distanca u svetu izdavanja postoji i funkcioniše već godinama, bez ugrožavanja kvaliteta izdavanja. Pogledajte kako to funkcioniše ovde.

3. Da li znate da postoji izdavanje bez provizije za zakupce?

Zašto biste plaćali proviziju ako ne morate? Dok se stvari (prihodi) ne vrate na staro, važno je obratiti pažnju na svaki dinar. Dok većina agencija za nekretnine uzima proviziju od obe strane, mi smo napravili model poslovanja koji je ne naplaćuje proviziju zakupcu, kako bismo uklonili izdatak koji, ako pogledate posredničke provizije tradicionalnih agencija za nekretnine, nije zanemarljiv. Kad nađete stan na našem sajtu, i saberete depozit i kiriju, siguno će vam značiti informacija da naša usluga, stalno dostupna i najbolja prezentacija nekretnina za izdavanje i direktan kontakt sa vlasnikom, za vas nema cenu.

4. Tražite stan koji prima kućne ljubimce i ima đakuzi ili stan za studenta?

U prethodnom periodu, mnogim zakupodavcima – vlasnicima stanova je otkazan zakup stana. Takođe, mnogi vlasnici “stana na dan” su, zbog situacije, ponudili svoje stanove za dugoročno izdavanje. To nije mnogo uticalo na cene stanova za izdavanje u Beogradu i Novom Sadu, ali je uticalo na ponudu. Na našem sajtu se trenutno nalazi preko 850 stanova za izdavanje u Beogradu i Novom Sadu, a svaki dan se dodaje u proseku oko 50 novih nekretnina.

Nikad veća ponuda stanova za izdavanje je dovela i do porasta kvaliteta ponuđenih nekretnina, u smislu opremljenosti, različitih kvadratura i sadržaja su vam na raspolaganju. Ali kako u toj šumi stanova videti stablo?

Napredna pretraga štedi vreme

Pretraživač će vam pronaći stanove za izdavanje, ali verovatno ćete se razočarati kada počnete da posećujete portale i da gledate fotografije (mutne i nedovoljne da dočaraju prostor) i kad vidite da su informacije o stanu isto tako nepotpune i neorganizovane. Ako stan i ima slike, nema potpune informacije o tipu grejanja itd.

Na našem sajtu tako nešto ne može da se desi. Svi stanovi za iznajmljivanje su predstavljeni najboljom prezentacijom, uz sve dostupne informacije, a dragocena pomoć u pretrazi će vam biti naša napredna pretraga, sa filterima u kojima možete da izaberete apsolutno sve pojedinosti stana kojeg želite da nađete. Ukrstite parametre “deo grada”, “ljubimci pas mačka”, “đakuzi”, “grejanje na struju”, “garaža” ili bilo koje druge koji vam znače, tipa “cena 350 evra”, “drugi sprat”, “ima veš mašinu” i lako i jednostavno dođite do stana po vašoj meri.

Sačuvana pretraga radi za vas

Ova opcija vam omogućava da tražite stan za izdavanje i dok se bavite drugim poslovima. Kao prijavljen i registrovan korisnik našeg sajta sve filtere odnosno parametre koje ste zadali lako možete da sačuvate (opcija “Sačuvajte filtere” koja se nalazi u gornjem desnom uglu) kako biste na e-mail dobili poruku kad se nekretnina koja im odgovara pojavi u našoj ponudi. Naravno, funkcionalnost “Sačuvaj filtere” se ne naplaćuje.

Nadamo se da smo vam dali više nego dovoljno razloga i saveta da se samouvereno uhvatite u koštac sa zadatkom traženja stana. Vreme je pravo, imate sve alate na City Expert sajtu: najbolje prezentacije nekretnina, sve informacije, naprednu pretragu i kompletnu uslugu bez provizije. Želimo vam mnogo sreće u potrazi za novim životnim ili poslovnim prostorom!

City Expert
Zaupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije