Kako odabrati pravog zakupca

Saveti

Kako odabrati pravog zakupca

Ako izdajete stan, evo nekoliko saveta kako da to bolje i lakše uradite.

Mi težimo tome da se svako izdavanje zaključi na zadovoljstvo obe strane. Želimo da vam nađemo najboljeg zakupca, nekoga ko će vama odgovarati i nekoga kome je potreban stan kao Vaš. Da biste lakše mogli da zamislite šta tačno želite, evo nekoliko zaključaka koje smo izvukli iz dosadašnjeg iskustva:

Samci najčešće biraju manje stanove: garsonjere ili jednosobne. Bitno je da lokacija bude odgovarajuća: da im je blizu posla i da je mesto za svakodnevnu nabavku blizu.

Bračni par najčešće bira stan koji je dobro opremljen. To ne mora da bude potpuno nov nameštaj, ali u više slučaja odaberu nekretninu u koji mogu da se usele odmah, bez dodatnih sređivanja ili ulaganja u opremanje. Važno im je i da im stan bude blizu posla.

Kako odabrati pravog zakupca

Studentima je ključno da im blizu stana budu fakultet i menza i da imaju dobre linije GSP-a do njih. Važno je i da imaju mogućnosti za privatnost. To ne mora biti posebna soba za svakoga, može biti i trpezarija ili kuhinja u kojoj se može sedeti.

Za porodicu sa malim detetom važna je blizina vrtića ili škole. Bitno je da je snabdevanje lako, da u blizini ima parkova ili igrališta. Često nije važno da stan bude u centru grada.

Za porodicu sa više dece ključan je dobar raspored prostorija. U zavisnosti od uzrasta dece, važno je da su im blizu škole i vrtići, parkovi, tereni, igrališta, objekti za snabdevanje.

Kako odabrati pravog zakupca

Ako želite da izdate prazan stan, uvek je lakše izdati stan sa kuhinjskim elementima i sređenim kupatilom.

Takođe, stanovi koji su dobro očišćeni i okrečeni ostavljaju mnogo bolji utisak i brže se izdaju.

Stanovi pretrpani stvarima koje nisu potrebne mogu odbiti zakupce. Oni žele dovoljno prostora da stvore svoj dom. Razmislite šta bi moglo da smeta pre nego što odlučite da izdate stan. Naravno, u dogovoru sa zakupcima možete dodati ili izbaciti nešto ako želite.