Kako se izboriti sa romantičnim osećanjima prema cimeru

Saveti

Kako se izboriti sa romantičnim osećanjima prema cimeru

Oktobar je za studente mesec početaka. Za brucoše, on je početak novog života, za stare studente početak predavanja, sezona je studentskih žurki, a neretko i novih ljubavi.

Prošlo je već mesec dana kako ste počeli da živite zajedno, savršeno se slažete, imate ista interesovanja, gotivite istu muziku i filmove, provodite dosta vremena zajedno i polako počinješ neprestano da misliš na svog cimera/cimerku... Ne paniči!

Spremili smo za tebe nekoliko saveta kako da se izboriš sa romantičnim osećanjima koja gajiš. Pažljivo čitaj, poslušaj savete, i uskoro ćeš izaći iz rebusa.

Kako se izboriti sa romantičnim osećanjima prema cimeru

Savet No.1 – Dešifruj svoja osećanja

Pre razmišljanja o poduzimanju bilo kakvih koraka, bitno je da daš sebi šansu da se ohladiš. Izoluj se i iskuliraj! Razmisli dobro da li su ta osećanja zaista stvarna. Razumemo, čini ti se da si našao srodnu dušu, svoju drugu polovinu, osobu za kojom si oduvek tragao, i sada nikako ne želiš da je izgubiš. Okej, ali da li si pomislio da ti i prijatelj može biti srodna duša? Nisu baš sva osećanja romantične prirode!

Savet No.2 – Vreme je da odlučiš šta dalje

Nakon perioda za hlađenje, pošto si razbistrio misli i odlučio da li si zaljubljen ili oduševljen osobom vreme je da razmisliš o koracima koji slede.

a) Ako i nakon kuliranja ostaješ pri odluci da si konačno našao svoju lepšu polovinu, vreme je da to i ona sazna. Ipak, pre nego kreneš u otvaranje duše moraš da razmisliš još malo. Postavi sebi sledeća pitanja: „Da li su osećanja uzvraćena?“, „Da li je već u vezi?“, „Da li već ima simpatiju, ili osobu o kojoj često priča?“. Ukoliko je odgovor na prvo pitanje da, a na druga dva ne, onda ovde možeš da prestaneš da čitaš blog i uživaš u svojoj novoj vezi. Ipak, pre odgovaranja na pitanja, zapamti da moraš biti surovo iskren prema sebi!

b) Shvatio si da si se malo više zaneo i da su postojeća osećanja preuveličina, i da to nije ljubav. Super! Upravo si dobio najboljeg prijatelja, a najbolja stvar u celoj situaciji je što možeš da provodiš 24h sa ortakom! I najbolje je da to tako shvatiš. Ne treba da ti bude neprijatno, učini sve da ne nastane neprijatna atmosfera, zapamti niko to nije ni znao osim tebe.

Kako se izboriti sa romantičnim osećanjima prema cimeru

Savet No.3 – Čitati u slučaju krizne situacije!

Nisi nas poslušao, bio si brbljivac i bez razmišlanja priznao svoju tajnu. Okej, ne očajavaj, ima rešenja i za takvu situaciju. Prođimo kroz sve moguće scenarije.

Zahvalila ti se na osećanjima i rekla da na tebe gleda samo kao na druga. Dobro, bar sad znaš na čemu si. Ono što je bitno da znaš je da imaš nekoliko mogućnosti.

a) Prihvati novonastalu situaciju i nauči da živiš sa tom platonskom ljubavlju. Na kraju krajeva, nikad se ne zna, možda se vremenom i s druge strane razvije simpatija. Ništa nije isključivo!

b) Iako znamo da je teško, pokušaj da se odljubiš i zaboraviš na ono što se desilo. Oboje nastavite sa svojim životima, druženjem i uživanjem u zajedničkom vremenu. Bitno je samo da posle ovog odbijanja ne budeš ogorčen, i ne postaneš neprijatan prema bivšoj simpatiji.

c) Ako prethodna dva rešenja jednostavno ne rade, vreme je da se razmišlja o selidbi. Pokušajte zajedničkim dogovorom da odlučite ko odlazi, a ko ostaje. I kako god odlučili, ne brini, City Expert ti čuva leđa, kod nas uvek možeš naći mnoštvo stanova.

Kako se izboriti sa romantičnim osećanjima prema cimeru

Na kraju je najbitnije da zapamtiš, i ako možeš negde i zapiši, da je studenstki život jedna velika avantura! Šta god se desi, može se prebroditi, jer sve je lako dok si mlad. ;) Uživaj u provodu, nauči po neku lekciju i sve to shvataj kao veliko besplatno iskustvo. :)