Saveti za dekorisanje terase

Saveti

Saveti za dekorisanje terase

Svima omiljeno mesto za ispijanje jutarnje kafe i za uspešan početak radnog dana je upravo terasa. Kada su terase u pitanju, dimenzije su zapravo nebitne. Ključan je ambijent koji boravak na terasi nudi i doživljaj koji pruža. Uz pravu dekoraciju terasa vrlo lako može postati detalj po kojem će Vas ceo komšiluk pamtiti i zbog kojeg ćete pridobiti mnogobrojne pohvale. Stoga, evo nekoliko saveta kako da uspešno dekorišete balkon.

Ne skladištite

Nekada je ono što je očigledno zapravo pravi korak. Oduzimanjem viška stvari koje gomilamo na našim terasama otvaramo prostor za dekorisanje. Ništa nećete postići ulepšavanjem pretrpanog balkona već ćete samo doprineti osećaju nagomilanosti. Oslobađanjem prostora obezbedićete mogućnost za uspešno dekorisanje time što ćete imati prazan prostor pred sobom kao prvi uslov svakog poduhvata. Pred sam čin ukrašavanja dobro bi bilo da imate razvijenu viziju toga kako želite da Vaša terasa nakon dekoracije izgleda. Planirajte unapred i samo zacrtano sprovedite u delo.

Željena atmosfera

Najbitnije je stvoriti oazu za opuštanje i uživanje u lepom danu uz rituale koje svi praktikujemo. Stoga je najbolje, prilikom osmišljavanja prostora, smisliti i kojom atmosferom bi trebalo da odiše. Da li ćete se opredeliti za stil kojim preovladava tematika neke Vaše omiljene destinacije, poput grčkog, španskog ili italijanskog ambijenta, ili za minimalizam i funkcionalnost balkona – odluka je na Vama. Za koji god stil i način dekoracije da se odlučite, imajte na umu da sve treba da bude usklađeno i ukrašeno s ukusom. Obratite pažnju na sitne detalje i ne dozvolite da nešto preterano iskače iz celokupne planirane atmosfere. Predlažemo da, ukoliko ste u mogućnosti, popločate terasu i time je prilagodite svim mogućim varijantama.

Baštenski nameštaj uz ukrasne detalje

Potrudite se da balkon obnovite ovim tipom nameštaja uz određene ukrasne detalje koji će mu dati neophodnu ’’ličnost’’. Baštenski nameštaj je koristan zbog svoje mobilnosti i činjenice da ne zauzima mnogo prostora pa ćete moći da imate društvo dok se opuštate.

Saveti za dekorisanje terase

Kada su ukrasni detalji u pitanju, idealno bi bilo postaviti mali tepih i uskladiti boje sa zidovima i podom koje ste već odabrali. U zavisnosti od prostora koji imate možete ubaciti i ležaljku kako bi sunčani dani bili još bolji. Praksa, koja se jako dobro pokazala, je ukrašavanje terase sezonskim cvećem. To svakako preporučujemo ali imajte na umu da tako možete ograničiti prostor. Idealno bi bilo imati viseće elemente na koje ćete kačiti saksije sa cvećem. Ukoliko imate glomazne saksije koje ćete staviti na pod vaše terase, sigurno ćete izgubiti na raspoloživom prostoru, samim tim, i na funkcionalnosti.

Saveti za dekorisanje terase

Ako želite zaštitu od jakog sunca ili kiše , tendom možete obezbediti upravo tu sigurnost uz interesantan detalj koji nudi više od puke funkcionalnosti.

 Biljke su obavezan momenat pa bi bilo dobro da, radi uštede prostora, nabavite puzavice koje ne bi narušile koncepciju prostora a uspele bi da ponude neophodno zelenilo koje bi osvežilo terasu. Ukoliko u koncept ubacite i dekorativne kamenčiće – izbor potencijalnih rešenja postaje prilično neograničen.

Saveti za dekorisanje terase

Sve zavisi od ideje koju želite da sprovedete, a zatim i od novca i prostora koji imate na raspolaganju. Oslobodite svoju maštu i prionite na posao, proleće je iza ćoška!

Pogledajte našu ponudu: stanovi za izdavanje Beograd, prodaja stanova Beograd i stan na dan Beograd