Vodič za studente

Saveti

Vodič za studente

Leto je pri kraju, u septembru počinje škola, a u oktobru mnogi studenti kreću na svoja prva predavanja. Tražiti stan za izdavanje u Beogradu može biti zaista naporan posao, naročito kada ne poznajete grad i kada nemate mnogo vremena. Na svu sreću postoji način da unapred predvidite potencijalne probleme i da pronađete najbolji stan za studente u celom gradu. 

Uzmite telefon u ruke 

Dragi studenti, ovo je verovatno vaše poslednje bezbrižno leto. Nije nam cilj da vas rastužimo, jer sada je pred vama jedan novi, uzbudljiv period koji će vam verovatno ostati u pamćenju kao najlepše doba u životu. Više nećete morati da slušate roditelje koji vam svakodnevno prebacuju da ostavite taj telefon i da ne sedite više za kompjuterom. Ovog puta, pokažite im da zaista ima koristi od gledanja u ekran. 

Pronađite idealan stan na internetu 

Sa telefona ili kompjutera pristupite našem sajtu. Na stranici za pretragu izaberite deo grada koji vas interesuje. Ako to već nije deo grada blizu fakulteta, neka to bude mesto dobro povezano gradskim prevozom. Često možete naći odličan stan koji je malo dalje od vašeg fakulteta, ali svega na desetak minuta vožnje prevozom. Zatim, izaberite strukturu stana u zavisnosti od toga da li ćete živeti sami ili sa cimerima. Znamo da vas interesuju kvalitetne nekretnine, ali isto tako znamo koliko je cena presudna u donošenju odluke. Ukoliko vas interesuju samo jeftini stanovi, dovoljno je samo da sortirate vašu pretragu po cenama. 

Najvažnije karakteristike dobrog stana 

Za početak je važno da vam se stan dopadne. Ako planirate da živite sa više ljudi gledajte da svako ima odvojenu sobu ili kutak gde će moći da uči i odmara. Tražite isključivo nameštene stanove, a ukoliko nađete odgovarajući stan bez nameštaja, pitajte vlasnika da li bi želeo da opremi stan. Raspitajte se o delu grada ukoliko ne poznajete Beograd, a zatim i o samoj zgradi. Razmislite koji tip grejanja vam odgovara, pogledajte u kakvom su stanju prozori i pitajte vlasnika da li ima potrebe da promeni bravu na vratima. Obratite pažnju na to da u stanu nema vlage, a ako je u pitanju starogradnja pogledajte u kakvom su stanju instalacije. Ne biste želeli da vam iskaču osigurači, da se javlja buđ i da imate problema sa cevima koje cure. 

Kako pregovarati oko cene 

Većina vlasnika traži depozit za stan i iz našeg iskustva to je zaista neophodan korak. Novac koji se uzima kao depozit služi za plaćanje zaostalih računa, popravku štete (ukoliko je ima), a ako je sve u redu, na kraju se taj novac vraća vama. Što se tiče samog iznosa mesečnog zakupa, ako iznajmljujete stan na duži period predložite cenu koja vam odgovara. Mnogi vlasnici će vam reći da im je važnije da znaju da je njihov stan u sigurnim rukama, nego da ga izdaju po većoj ceni. Ukoliko ste vi pouzdana i odgovorna osoba, i vi i vlasnik stana ćete ostvariti odličnu saradnju. 

Naša baza stanova za izdavanje je dostupna 24/7, a naši agenti su tu tokom celog dana. S obzirom da vas čekaju velike promene, drago nam je da smo vam traženje stana učinili lakim i jednostavnim. Sada samo treba se preselite i da uživate u studentskim danima.