Zašto je ulaganje u nekretnine jedna od najispativijih investicija?

Saveti

Zašto je ulaganje u nekretnine jedna od najispativijih investicija?

Nekretnina je ta koja vam može doneti prihod, ili, u najmanju ruku, povratiti uloženo. Dokaz za to jeste statistika koja pokazuje da su u poslednjih nekoliko godina cene nekretnina drastično porasle (u nekim opštinama čak za 50%) što je uticalo na to da je povrat na uložena sredstva bio i nekoliko puta veći. I pored očekivanja mnogih stručnjaka da će tržište doživeti određeni pad u prvoj polovini ove godine desilo se nešto sasvim suprotno - potražnja je prevazišla veliku ponudu na tržištu, čime se cena kvadrata održava veoma visoko.

Šta gledati pre kupovine stana?

Kako bi vam se investicija sigurno isplatila potrebno je da sagledate određene aspekte. Pre svega treba proceniti trenutnu vrednost željene nekretnine i njen potencijal da kasnije generiše određeni prihod od izdavanja. Ono što najviše utiče na vrednost nekretnine jeste lokacija. U prestonici ćete sigurno lakše i brže izdati stan zbog urbanističkog plana, privrednog razvoja, kulturnim i društvenim dešavanjima koje nudi. Takođe je važno da uložite u opremanje stana jer će lepo namešten stan imati prednost.

Novogradnja ili starogradnja, šta je isplativije?

Ukoliko posmatrate starogradnju, na osnovu prethodnih podataka o nekretnini i njenoj ceni izdavanja, može se doći do zaključka kolika bi bila trenutna cena ako bi se nekretnina izdala. To može biti pokazatelj koliko se može prihodovati od nekretnine za budući period. Međutim, ulaganje u starogradnju podrazumeva i dodatno ulaganje u opremanje i renoviranje. Cene građevinskog materijala rastu pa konačni iznos može biti mnogo veći nego što ste prvobitno planirali. Sa druge strane, ukoliko svoju ušteđevinu uložite na vreme u kupovinu stana u novogradnji, uštedećete na ceni kvadrata koja raste kako gradnja objekta napreduje, a uštedećete i kasnije jer nećete imati potrebu za renoviranjem stana. Dodatan benefit kupovine stana u novogradnji je i obezbeđeno parking mesto, maksimalno iskorišćen prostor, a za kupce prvog stana i povraćaj PDV-a. Upravo sada u Beogradu, u samom srcu grada, u ulici Bulevar Despota Stefana 51 od najkvalitetnijih materijala gradi se luksuzna petospratnica “Desetka” . Na lokaciji koja je u blizini svih glavnih gradskih dešavanja, odlično povezana, ima 10 stanova kvadrature od 47 m² do 101 m². Ukoliko želite da investirate pametno, naš savet je ulaganje u ovu novogradnju.

Investiraj pametno u nekretninu i izdaj je potpuno besplatno

Podaci o pravoj vrednosti nekretnine i koliko zaista možete da zaradite nekada nisu lako dostupni. Zato je važno da u celokupnom procesu imate pomoć stručnog lica. Licencirani City Expert agenti su tu da potpuno besplatno pronađu najbolju nekretninu koja će vam može doneti zaradu. Dodatna prednost je što isti stan koji ste kupili uz pomoć City Expert agenta možete da izdate prvi put preko City Expert sajta i to POTPUNO BESPLATNO, bez plaćanja provizije i dodatnih troškova.

Dopada vam se ideja?

Kontaktirajte svog ličnog agenta za nekretnine popunjavanjem formulara ispod ili pozivom na Viber broj +381698826009.

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Prodaja stanova Beograd